Mayatar

Jäsen
 • Content count

  39
 • Joined

 • Last visited

About Mayatar

 • Rank
  Tavis

Recent Profile Visitors

855 profile views
 1. Meillä nukuttiin ekat 2½ viikkoa. Sitten lakkasi nukkumasta päivisin käytännössä kokonaan. Parin kuukauden ikäisenä alkoi ihan yhtäkkiä taas nukkua, ja nukkuikin sitten kunnolla, eli pääsääntöisesti yhdet pitkät 3-4,5 h päikkärit. Reilun 3 kk ikäisenä nukkuminen loppui taas kuin seinään, eikä ole sen jälkeen juuri nukkunut. Viime viikkoina oon tajunnut, että tyttö nukkuu syödessään (jotenkin ajattelin, että se vaan lepuuttaa silmiään...), ja kun oon alkanut kiinnittää siihen huomioo ja yrittänyt enemmän pitää hereillä ja syöttää kun on virkeä, nukkuu hyvinä päivinä 3 x 30-45 min. Mutta enempää ei nuku liikkuvissa vaunuissa, ei paikallaan olevissa vaunuissa, ei pinnasängyssä, ei meidän sängyssä... Tissin jos ottaa pois suusta tulee vaan huutoa. Jos huudattamalla saan hänet syömään hereillä, ei senkään jälkeen saa millään nukkumaan. Oli se ihanaa silloin kun nukkui kunnolla päikkärit, kerkesi tehdä kotityöt ja oli omaakin aikaa, mutta nyt tuntuu että nuijanukutus ja unilääkkeet on enää kokeilematta . Ainoastaan vauvauinnin jälkeen nukkuu pidemmät päikkärit, mutta vain jos saa jäädä autoon kaukaloon nukkumaan. Yöt on aina onneksi nukkunut ihan ok hyvin, ja nukkuu edelleen.
 2. Meillä alotettiin hampaiden harjaus jo paljon ennen hampaiden puhkeamista, kun ikenet sopivasti kutisi. Vauva rakasti sitä! Nyt "harjaa" itse, kun hampaat ovat puhjenneet, ja vanhemmat lisäksi. Sellaista leikkiä kai tuo vielä on, saa nähdä loppuuko innostus jossain vaiheessa.
 3. Entäs värillisiä harsoja, mistä niitä saa? Muualta kuin netistä
 4. Varmaankin se ihan ensimmäinen imetys. Jotenkin sitä vaan luonnostaan tiesi mitä pitää tehdä, ja niin tiesi vauvakin: nappasi kiinni heti kun tuotiin niin lähelle että ylettyi . Tuli sellanen olo, että imetyksessä ihminen, niin lapsi kuin äitikin, on jotenkin puhtaimmillaan ja elämän peruskysymysten ääressä... Myöhemmin vauvan tyytyväiset maiskuttelut ja nautinnollinen ilme ovat tuottaneet iloa ja onnea.
 5. mistä löytyis vauvalle lahkeellinen uimapuku?
 6. Minut yllätti vauva-arjen helppous, mutta se johtuukin helposta vauvasta. Etukäteen mietin, kuinka sitten yöllä kolmelta katsotaan vauvan kanssa telkkarista mitä sieltä sattuu tulemaan, mutta kertakaan ei ole vauvan kanssa yöllä tarvinnut valvoa, syötön jälkeen nukahtaa heti takaisin ja nukkuu pitkät yöt. Kauhulla odotan onko mahdollinen joskus tuleva kakkonen sitten miten vaikea, kun nyt pääsee näin helpolla..!
 7. mitä päälle kun lämpötilat alkaa kohta olla +20 astetta? onko sisävaatteet + makuupussi liikaa? pidetäänkö vauvaa kesälläkään ilman pipoa ja tumppuja? helteellä varmasti, mutta muuten?
 8. Tuosta tutti-asiasta olisin kysynyt, että onko esim. peukalon imemiseen jokin tietty herkkyysikä? Tarkoitan, että jos siitä pääsisi yli ilman tuttia ja ilman peukaloa (esim. tumppuja pitämällä) niin välttyisikö sekä tutin että peukun imemiseltä? Ja onko siitä jotain haittaa, jos ei saa syödä kumpaakaan?
 9. Voisko joku kertoa mihin tuo maidon poisjättäminen perustuu? Kun itse käytän tosi paljon maitotuotteita ja tuntuu järkevältäkin käyttää.
 10. Meille annettiin sekä neuvolasta että sairaalasta selkee ohjeistus, ettei yhtään vierasta ensimmäiseen kahteen viikkoon, eikä vauvaa viedä minnekään sinä aikana myöskään. Sairaalaanhan ei onneksi päässytkään kuin puoliso. Lisäksi sanottiin, että lasta ei saisi antaa vieraiden koskea ennen kuin 4 kk ikäisenä. Näiden ohjeistusten tarkoitushan on paitsi suojata vauvaa tartunnoilta, myös antaa vanhemmille "välineet" rauhoittaa tilanne synnytyksen jälkeen ja antaa aikaa tutustua vauvaan itse. Moni ei uskalla sukulaisille sanoa ei, ellei käsky tule neuvolasta/sairaalasta, vaikka haluaisikin, ja tämä on onneksi ymmärretty ja huomattu.
 11. Tää onkin aika vanha ketju, mut mites kun äitiyspakkauksen toppahaalari on todella suuri, niin voikohan sen vauvalle silti laittaa..? Mahtaa näyttää hieman hassulta, mutta ei oikein muutakaan ole, ellei lähde ostoksille.
 12. Onko sellaisia? Näistä on kuullut uutisia myöten, joten naiivina ihmisenä kuvittelin, että jokin valtakunnallinen palvelu on olemassa, jota jokin yhdistys pyörittää... No eipä tietenkään. En varsinaisesti löytänyt yhtään mitään, kun netistä aloin tietoa etsiä. Jollakin yksittäisellä paikkakunnalla saattoi jonkinlainen palvelu olla, mutta siinä kaikki. Meillä kun on sellainen tilanne, että syntyvän lapsen kumpikaan oikea mummo ei ole enää elossa. Enkä oikein itse minkään suomi24:n kautta lähtisi varamummoa kyselemään... Kenelläkään parempaa tietoa?
 13. Tuota olen juuri ystäväpiirissä huomannut, että murehtivat sitä kuinka paljon rahaa monen kummilapsen lahjoihin menee vuodessa ja aina pitää olla jotain merkkipäivää muistamassa. Ehkä sukulaiset on tosiaan paras vaihtoehto tässä tapauksessa. Kiitos avusta
 14. Olen jo pitkään murehtinut kummien valintaa. Omilla läheisimmillä ystävilläni tuntuu kaikilla jo olevan kummilapsia, ja tuntuisi hiukan oudolta pyytää ei-niin-läheisiä ystäviä kummeiksi. Läheisiä sopivia sukulaisia ei oikein omalla puolella ole. Miehellä on kyllä sisaruksia, mutta olen toisaalta aina vierastanut ajatusta lähisukulaisten pyytämisestä kummeiksi; heillähän on jo muutenkin suhde lapseen. En myöskään haluaisi, että molemmat kummit ovat mieheni puolelta, mutta varteenotettavat ystäväehdokkaani tuskailevat jo nykyistenkin kummilapsien määrää... Mikä neuvoksi?
 15. Muutama tyhmä kysymys ristiäisistä... Eli kannattaako kastemekko ostaa omaksi, vai voiko sen esim. vuokrata/lainata jostain? Entä kuinka pian vauvan syntymän jälkeen ristiäiset voi järjestää? Riippuu tietysti myös äidin ja lapsen voinnista yms, mutta olettaen että kaikki menee hyvin? Minkälaisiin vaatteisiin olette pukeutuneet ristiäisissä? Suunnitelmissa olisi ristiäiset kirkossa sitten aikanaan. Onko esim. huono juttu, jos laittaa mustaa päälle?