kanelikeiju

Aktiivijäsen
 • Content count

  1553
 • Joined

 • Last visited

About kanelikeiju

 • Rank
  Addikti
 • Birthday August 4
 1. Meillä käytiin painoseurannassa parin kuukauden ajan syntymästä, painon nousu oli todella surkeaa, maitoallergia todettiin 4kk iässä jonka jälkeen paino tasaantui äkkiä 0-käyrälle. Muitakin allergioita on, pituus menee vähän -2 käyrän yläpuolella mutta näillä pituusgeeneillä ei voi muuta odottaakaan.
 2. ^Mä luulen, että teillä se ongelma noissa soseissa voi olla ne tärkkelykset, ei välttämättä itse ne marjat/hedelmät. Teillä ei oo aikaisemmin ollut ongelmia maidon tms. muiden ruoka-aineiden kanssa? Iho-oireita, pulauttelua..? Toisaalta, hyvä tulla näin jälkikäteen neuvomaan, mutta päärynä ja vadelma on tosi voimakkaita, mustikka tuntuu olevan monelle allergiselle hankala marja. Meille tuo ruusunmarja-vadelma oli ensimmäinen sopiva sose mutta meille sopi myös riisi, jota siinä soseessa on tärkkelyksen muodossa. Jos neuvolassa on kovin nuivaa suhtautuminen niin jossain hyvällä yksityisellä kannattaisi käydä ihan siksi, että kun sitä ruokavaliota pitäisi pikkuhiljaa löytyä maidon rinnalle, sieltä voisi saada vinkkiä ja apua siihen, ettei synny mitään puutostiloja jos/kun allergioita löytyy useita. Pienten kanssa ei toisaalta ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin kokeileminen, pikkuhiljaa sieltä löytyy jotain sopivia ja niillä mennään. On paljon lähemmäs 2-vuotiaitakin jotka pärjää tosi kapealla ruokavaliolla kunhan vitamiinit yms. on huolehdittu kuntoon. Mä olen näköjään viimeksi ite tänne kirjoitellut reilu vuosi sitten. Tällä hetkellä maitoallergia näyttää pikkuhiljaa häviävän, tilalle on sitten tulleet vilja-allergiat+kananmuna. Ainoita sopivia viljoja on riisi, hirssi ja pieninä määrinä ruis. Vihennes/hedelmäpuoli on todella suppea, marjoja jonkin verran enemmän. Lihoina possu. Kalkkunaa ja kalaa pieninä määrinä silloin tällöin.
 3. Tämän voi poistaa http://www.vauva.info/foorumi/topic/18341-iloista-el%C3%A4m%C3%A4%C3%A4/ Kiitos!
 4. Meillä on aina menty unissa ihan lapsen mukaan ja vähän ennen 1-vuotissynttäreitään alkoi käännellä rytmiään. Viikon venkslasi uniaan ja sitten päiväunet tippui yksiin. Päiväunille menee n. klo 13 aikoihin ja nukkuu 45min-3h. Aamuherätyksen ja päiväunien väliin tulee n. 5 tuntia.
 5. Mä rapsuttelin sitä karstaa pois harsolla, laitoin vähän rasvaa, mitä nyt silloin sattui olemaan, jotain ihan kaupan perusrasvaa ja annoin hetken imeytyä ja sitten harsolla hinkkailin kevyesti pois.
 6. Mulla sattui puudutteen laitto aivan järkyttävän paljon kun supistuksia tuli samaan aikaan hirveällä tahdilla. Kovin pitkää helpotusta tuo ei tuonut, ehkä puoleksi tunniksi ja sen jälkeen suostuin vielä toiseen mutta sen laittaminen sattui ehkä vieläkin enemmän ja vaikutusaika oli lopulta lyhyempi. Omasta puolesta en voi suositella ollenkaan.. Spinaalipuudutus toi lopulta helpotuksen.
 7. Chena, ne raudat tulee ulos sieltä just varmaan sen 10cm ja silloin istuin ei mahdukaan siihen penkille. Ei mekään tota oltais huomattu mutta kun piti kerran laittaa istuin anopin autoon (joku pikku toyota), jossa ne isofixit on ihan hirveen syvällä penkissä niin hoksattiin kiskaista niistä raudoista.
 8. ^Miten se ei mahtunut? huomasitteko, että ne isofix-kiinnikkeet saa säädettyä eri pituuksille ja ainakin meidän autossa ne pitää olla lyhimmillään, tai siis siellä ihan istuimen sisässä. Eikös teillä ollut Skoda myös..?
 9. En nyt mene vannomaan mutta mulla on jäänyt sellainen muistikuva, että tuossa plus-mallissa on vaan vähän erilaiset kankaat.
 10. Mä voisin suositella lapsiperheille Fuerteventuran Corralejoa ja Las Marismas-hotellia. Oltiin siellä lokakuun puolessa välissä ja kelit oli oikein kohdallaan ja hotelli tosi tasokas. Paljon parempi kuin esim. Aurinkomatkat antaa ymmärtää. Hotellissa on all inclusive mutta ei sitä otettu. Aamupalan perusteella voisin kuvitella, että al:kin on tosi hyvä. Meidän tyttö oli matkalla kymmenkuinen ja viihtyi hyvin. Uiminen oli kivaa ja päiväunet rattaissa onnistui, meidän yllätykseksi. Vaipat ja ruuat otettiin kaikki mukaan kotoa tytön allergioiden takia mutta ihan kohtuullisesti olisi paikallisista kaupoistakin tuotteita löytynyt. Erityisesti puurojauheita oli jos jonkinlaisia. Hotellin aamupalaltakin olisi kyllä syötävää löytynyt sellaiselle joka voi kaikkea syödä. Paljon hedelmiä, leipiä, jogurtteja... Lennot meni hyvin, tyttö nukkui pari pätkää ja muuten touhusi omiaan. Meillä oli lennolle varattu etupenkki. Isommille lapsille tuolta löytyy eläintarha ja tietysti dyynit. Ei käyty kummassakaan kun ajomatka eläintarhaan oli vähän turhan pitkä ja dyyneillä olisi ollut vähän hankala mennä tuollaisen pienen kanssa.
 11. Joo, mä voin pistää niitä harsoja ja sit olis 2x(yö)haalari koossa 62/68 ja yhdet pienet velourhousut, koko jotain 56-paikkeilla.
 12. Mä voin ainakin tähän laittaa, että jotain vaatetta varmasti, tod. näk. kuitenkin koossa 62-68 koska pienempiä ei enää mulla nurkissa juuri pyöri. Harsoja olis kanssa aika hyvä pino..
 13. Mulla oli ihan kylmästi hoitolaukku ja yksi pienempi laukku jossa oli kaikki lennolla tarvittavat ruuat. Kukaan ei sanonut mitään. Takaisin tullessa oli hoitolaukku ja pieni perässä vedettävä laukku ja taaskaan ei mitään sanomista missään. Toki kilot oli käsimatkatavaroissakin vedetty äärimmilleen.