Rose-86

Aktiivijäsen
  • Content count

    114
  • Joined

  • Last visited

About Rose-86

  • Rank
    Aktiivi
  1. No hyvä juttu. Vähän itekin mietin mitä noi "sulut" oikeen meinaa. Olisikin jo aika pitkä matka esim Hämeenlinnaan!
  2. Niin, onhan se varmasti tosi paljon päivästäkin kiinni miten sattuu vauvoja syntymään. Meille kerrottiin vaan valmennuksessa, että kesäaikaan osastolla on sulkuja yms jotka aiheuttaa ruuhkia välillä. Eiköhän kätilöilläkin kesälomat pyöri jo kohtapuoliin. Mutta avoimin mielin oon menossa
  3. Onkos taysissa tällä hetkellä millainen tilanne? Onko kesäruuhkia tms. Kohta (toivottavasti pian ) sinne synnyttään!
  4. Tietääkö joku tehdäänkö myös TAYS:ssa suunnitellut sektiot noin 39+0, vai esim tiettyinä viikonpäivinä?
  5. Mulla oli käytössä paljonkin semmosia pikkukikkoja raskautumiseen. Peruskeinoja oli (käytin näitä jo ennen yritystä muutamia kuukausia, terveellisiä muutenkin): - Greippimehun juonti (tykkään oikeasti mausta) - Vehnänalkioöljy (auttoi myös huonoon ihooni) -Maca-jauhe silloin tällöin (epäsäännölliseen kiertoon) -Seksin ajoittaminen ovulaatioviikolle erityisesti -Vitamiinit: B-vitamiini (sis. foolihappoa) ja maitohappobakteerit. Miehellä sinkki & magnesium, tosin hän ei niitä kovin usein muistanut ottaa Asiat joita tein erilailla raskautumiskierrossa (viides yrityskierto): - Kävin tavallista enemmän kuntosalilla, koska korttini oli menossa vanhaksi ja halusin ottaa vielä kaiken irti maksamastani kortista Eli liikuin enemmän. -En ekaa kertaa yrityksen aikana ehtinyt yhtä paljoa miettimään raskauden yritystä, koska meneillään oli muita mielenkiintoisia asioita elämässä. - Pidin "tavarat" sisällä koko yön peuhailujen jälkeen. -Join yhden/kaksi annosta alkoholia joka ilta loppukierrosta, viiniä tai siideriä. Tämä oli ihan tietoinen kokeilu tässä kierrossa ja kieltämättä ihan mukava rentoutumiskeino. Mutta nyt tietysti se on loppu.
  6. Lopetin pillerit vajaa vuosi ennen vauvan yrityksen alkua. Aluksi kuukautiset ei käynnistyneet. Söin primolut-kuurin ja sen jälkeen kuukautiset alkoi tulla suurin piirtein säännöllisesti. Kävin gynekologilla perustarkastuksessa sen jälkeen. Gyne huomas, että ovulaatiota ei tapahdu, vaikka kuukautiset säännölliset. Eli munasarjat oli yhä "lepotilassa" pillereiden takia (sillä hetkellä pillereiden loeptuksesta oli 5 kk aikaa). Myöhemmin kävin vielä gynellä ja hän totesi taas, ettei viitettä ovulaatiosta ole (tällöin pillereiden lopetuksesta oli 10 kk). No siinä vaiheessa yritys oli jo aloitettu. Raskaaksi tulin viidennellä kierrolla, vuosi pillereiden lopetuksen jälkeen. Mun kokemus on se, että palautuminen pillereistä VOI KESTÄÄ, vaikka niitä määräävät lääkärit jotain muuta väittäiskin. Ainakin kaksi eri gynekologia sanoi mulle suoraan, että palautuminen pillereistä voi jollakin viedä jopa vuoden. Onhan niitäkin tietty, joilla vaikutus lakkaa heti ja tulee raskaaksi saman tien. Mutta jos ajattelee, että yrityksen olis aloittanu heti pillereiden lopetuksen jälkeen niin olis kenties mennytkin se vuosi ennen tärppiä. Ja siinä vaiheessa olis ollut jo varmaan ihan paniikissa... Mun vinkki siis: lopettakaa ajoissa Se oli ihan kivakin oppia tuntemaan omaa kiertoaan ja kropan toimintaa ilman pillereitä, koska söin niitä heti teinistä eteenpäin.
  7. Mulla ollut pullo kaapissa odottamassa. Ehkä nyt otan huikat siitä kun yritys alkaa Pitäis vaan säännöllisesti muistaa ottaa sitä.
  8. Mä oon juonut alkoholia. Mut en mä ikinä juo kovin paljoa, joten tuskin on haittaa. Mistä sitä tietää kauanko yritystä pitää jatkaa ja normi elämää vaan siihen asti! Tietysti juonnit loppuu siihen paikkaan kun plussa tulee.
  9. Kyllä, nyt kun yritys on menossa niin jotenkin pitäis aina vaan saada ajatukset pois kierrosta ja yrittämisestä. Mut minkäs sitä itelleen tekee:girl_sigh: Pitää vaan keksiä muuta tekemistä ja tietty muistaa sit tositoimet kun ne hetket kuusta!
  10. Lopetin jo vuosi sitten pillerit ja yritys on nyt alkamassa. Kierron tasaantumiseen meni puoli vuotta. Tosin elämäntavatkin muuttuivat terveellisempään suuntaan samanaikaisesti kun kierto tasoittui. Mun mielestä on hyvä lopettaa pillerit jo hieman aiemmin yritystä, koska oikeesti voi kestää se kierron normalisoituminen... Mutta nää on niin yksilöllisiä asioita tietysti.
  11. Meillä yritys alkaa kesällä ja oon jo alkanut syödä kaikenlaisia raskautumista edistäviä "aineksia" eli B-vitamiinia (sis. foolihappoa), monivitamiinia ja nyt oon hommannut myös VEHNÄNALKIOÄLJYÄÖljyä en oo vielä aloittanut, mutta varmaankin aloitan sit kun yritys oikeesti alkaa...Miehelle oon alkanut "syöttämään" myös vitamiineja: sinkkiä, B-vitamiinia ja magnesiumia. Parempi aloittaa tää valmistautuminen hyvissä ajoin. Onneks tulin näille palstoille, koska aiemmin en ollu kuullu edes foolihaposta!! Itsellä on ollut ongelmia on ollut ovulaation kanssa pillereiden lopettamisen jälkeen... Eli ei oo kierrot kunnolla käynnistyneet. Kuulin kaverilta sitten hyvän keinon, nimittäin Maca-jauheen, jonka pitäis tasoittaa naisen hormooniatoimintaa. Oon syönyt sitä nyt muutaman kierron ja täytyy myöntää että bongasin mielestäni ekan selvän ovulaation edellisessä kierrossa! Eli jos haluatte vielä yhden taika-aineen luetteloonne niin kokeilkaa Macaa!! Käykää lukeen netistä Macasta...Sitäkin saa luontaistuotekaupoista.
  12. MOI kaikki! Meilläkin alkaa olla raskauden yritys lähellä... Ensi kesänä olemme päättäneet alkaa toteuttamaan vauvahaavettamme mieheni kanssa! JIPPIIIII Mutta kesään on vielä aikaa, joten on hyvää aikaa valmistautua vauvan yritykseen... Näitä keinoja olen ajattelut käyttää: - Pidän huolen omasta ja mieheni ruokavaliosta. Pyrimme välttämään eineksiä ja syömään monipuolista perusruokaa - Otan D- ja B-vitamiineja (jossa foolihappoa), maitohappobakteereita sekä välillä monivitamiinia. Lähempänä kesää aion ottaa myös kalsiumia sekä E-EPA-rasvahappoja (jos en syö kalaa)... Näitä koitan syöttää välillä myös miehelleni - Liikun säännöllisesti ja vahvistan etenkin selkä/vatsalihaksiani kuntosalilla. - Aion pudottaa muutaman kilon painoa. Ihan omaksi ilokseni, oishan se kiva olla kesällä biitsikunnossa,hehh, -Luen tätä palstaa... Ihana kuulla muiden kokemuksia!!! Sitten kun oikesti pääsemme yrittämään niin varmaankin juon myös greippimehua. Tosin juon sitä myös tällä hetkellä vaihtelun vuoksi kun aina ei jaksa juoda tavallista appelsiinimehua... Greippimehu on onneks hyvää, ihanan raikasta! Niin ja sit kun oikeesti yritetään niin varmaan pitää vähentää alkoholin käyttöä. Tai ei ainakaan pitää mitään alkoholillisia bileiltoja semmosen normaalien viikonlopun viinilasillisten lisäks:D Mites, onko joku käyttänyt ovulaatiotestejä selvittääksensä omaa kiertoa? Kun ei oo oikein hajua ovulaation ajankohdasta e-pillereiden lopetuksen jälkeen. Muutenkin tuntuu, että keho vielä sekoilee pillereiden lopetuksen takia kun kierrot vähän heittelee... Toivon mukaan tasoittuvat ennen kesää!