Kuitu

Jäsen
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About Kuitu

  • Rank
    Aloittelija
  1. Mahtaavaa, että tällainen ketju on! Me ollaan muuttamassa Lontooseen, ja haluaisin kysellä vinkkejä kivoista asuinalueista 1-vuotiaalle perheineen, mieluiten noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta. Ollaan kiitollisia kaikista vinkeistä!
  2. Micha, oletko jo perustanut tuon ryhmän? Meillä on 7kk lapsi ja meidän perheessä ollaan vegaaneja.
  3. kookos, tällä hetkellä mä syön vaan B12:sta ja D-vitamiinia purkista. en siis syö mitään raskausvitamiinitabua erikseen. sit mulla on esim rautatabletteja, jos rautaarvot laskee niin voin ottaa niitäkin. tällä hetkellä rauta-arvot on kanssa olleet hyvät. samoin mulla on sellainen B-monivitamiini, jossa mm foolihappoa, jotan otan satunnaisesti (niinä päivinä en sit ota tuota B12-vitamiinia enää lisäksi.) =)
  4. kiitos tiedoista kultanen! =)
  5. jos menee oikein niin se ei välttämättä kerro tosta testistä mitään vaan siitä että on melkein kaikissa tapauksissa 50 prossan mahikset siihen =P
  6. vuokralla kerrostalossa helsingissä, sopii meille hyvin.
  7. osaatteko suositella kauniita lastenlauluja, joita voisi laulaa jo odotusaikana ja tuutulauluina sitten myöhemmin? mulla on jo spotifyssa lastenlaululistakin, mutta mielellään löytäisin niitä enemmän. pitää muutenkin alkaa jo harjoitella, kun kummallekaan meistä ei ole ihan parhainta lauluääntä suotu..eli mielellään saa vinkata myös suht helppoja kappaleita
  8. pikku anarkisti
  9. entä jos on vakituisessa työsuhteessa; kuinka pitkään niitä lomia voi pitää tallessa? voiko lomat käyttää heti äitiysloman perään tms?
  10. olen värjännyt, mutta käytän sellaista nk. luonnonmukaista värjäysainetta, jossa pääosin kasviuutteita. (ei kuitenkaan hennaa.)
  11. suosittelen tätä ruokablogia: http://www.chocochili.net/
  12. pellavansiemenöljy, josta saa hyvin erityisesti omega-3:sta, kuitenkin käy raskausaikana. varmistin asian ravintoterapeutilta. samainen terapeutti varmisti myös että esim hamppuöljy on kanssa erinomainen. ite käytän noita molempia, eikä silloin todellakaan tarvi miettiä mitään kalansyöntiä
  13. mä oon kanssa vegaani, eikä missään vaiheessa oo tullut mieleenkään muuttaa tätä raskauden, imetyksen tms johdosta. neuvolassa suhtauduttiin oikein asiallisesti, tosin th ei itse tiennyt vegaaniruokavaliosta paljoakaan, eli en olisi voinut häneltä mitään mitä en jo tiennyt kysyä. neuvolassa kuitenkin kerroin että haluaisin mun veriarvot mitattavan, mm just B12-vitamiini. oon ollut jo vuosia vegaani, eikä multa oo noita koskaan mitattu, ja ajattelin että nyt on hyvä aika varmistaa asia. sain lähetteen ja samalla mitattiin mm D, calsium, rauta, proteiinin saanti, hemoglobiini jne. kaikki arvot olivat tosi hyviä ja ravintoterepeutti, jonne myös sain ajan neuvolan kautta, sanoikin vain että sulla on kyllä todella hyvät arvot. sama ravintoterapeuttikaan ei puolella sanallakaan kyseenalaistanut veganismia, eikä millään tavalla viitannut että vegaaniruokavalio ei olisi riittävä. ja nyt kun on vielä mustaa valkoisella, eli noi veriarvot, niin ei kai siihen kukaan vois mitään sanoakaan =D toinen juttu on että mulla ei ole ollut minkäänlaisia raskausajan mielitekoja (jopa vähän mielenkiinnolla odotin että miltä ne tuntuu), ja oon siitäkin päätellyt että varmasti kaikki tarvittava tulee saatua hyvin. tavallaan huvittavaa että vegaanina saa tällaista erikoiskohtelua, vaikka varmasti olisi muitakin kohderyhmiä, jolle esim toi ravintoneuvonta olisi paljon enemmän paikallaan..
  14. tietääkö kukaan sopiiko pakurikääpä käytettäväksi odotuksen aikana?