Kndr

Aktiivijäsen
 • Content count

  394
 • Joined

 • Last visited

About Kndr

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Täällä pks:lla ainakin meidän käyttämillä bussilinjoilla on 95 % busseista tilaa vain kaksille noin yksösten levyisille vaunuille, ja vielä siten että toisten pitää mahtua korokeportaan taakse eli olla myös lyhyet. Duetien kanssa (vain 63 cm leveät, mutta pitkähköt) mahduin just ja just, jos toiset vaunut oli esim. yksös-Emmaljungat, mutta B-Dualien viereen ei Duetit menneet. Oletan siis, että B-Dualit ei välttämättä mene Emmaljungien viereen tuollaisissa busseissa, joissa se koroke on tiellä. Tampereella käydessä olen huomannutkin, että siellä on monesti paljon reilummin bussissa tilaa vaunuille. Ja tietysti bussilinjasta ja kellonajasta riippuen kyytiin pyrkii useammat vaunut harvemmin tai useammin (täälläpäin ehkä 40 % matkoista on kahdet vaunut kyydissä).
 2. B-dualit on mun mielestä aika leveät päällekkäinistuttaviksi (69 cm). Julkisiin mahtumisessa tulee vastaavat ongelmat kuin vierekkäinistuttavien kanssa. Toki noi säätömahdollisuudet on hyvät.
 3. ^ Kyllähän takuu toimii ulkomailtakin ostettaessa. Itse esim. sain aivan ongelmitta Bugaboolta hollantilaisen babytrader.eu:n kautta uuden rungon Cameleoneihin. Vika oli jarrukaapelissa eikä kaivanneet siitä edes kuvia, saati rikkinäisen rungon postitusta.
 4. ^ Kiitos, on oltu yhteydessä ^^ Taaperoistuimen saa vaaka-asentoon, eli siihen olisi siirretty vauva mikäli esikoinen olis vielä tarvinnut istumapaikkaa. Olis pitänyt vain joku pehmeä kantokoppa hommata.
 5. Meidän Mountain Buggy Duetit palveli hyvin tän keskitalven pikkuvauva-ajan, mutta nyt ne menee myyntiin kun 1) tyttö on niin pitkä ettei enää kunnolla mahdu talvikamoissa koppaan ja 2) poika jaksaa seistä seisomalaudalla jo pitkätkin matkat. Voin suositella Dueteja lämpimästi, vauvankoppaa tosin mieluummin muille kuin syksyvauvoille, eli niille jotka ei enää 4-6 kk iässä tule olemaan toppavaatteissa kopassa.
 6. Templarin viiva on tummentunut eilisestä, ei ole mun mielestä enää epäilystä. Noi halpisliuskat näyttää todella aika hailua viivaa helposti. JB:llakin näkyy kyllä viivat!
 7. Katetrointi voidaan joutua tekemään, jos rakko on täynnä ja ei saa itse pissattua, koska täysi rakko voi estää vauvaa laskeutumasta. Mieluummin tietysti synnyttäjä saa pissata tavallisesti. Kaikestahan saa kieltäytyä, mutta jos vauva ei laskeudu niin sektioonhan sitä lopulta joutuu ja siinä kuitenkin katetroidaan Vanhoista arvista repeäminen ei tietääkseni ole kovin tavallista. Itse esim. sain nyt toisessa synnytyksessä 2. asteen repeämän, joka ei tullut vanhaan eppariarpeen vaan sen viereen. Arpi kai jousti ihan normaalisti, enemmän oli kyse siitä että tyttö oli niin pyöreäpäinen (py 38 cm). Ja varmaan kudostyypistä myös. Heräämön käytännöt riippuu tosiaan synnytyspaikasta.
 8. Meillä on Duetit. Istuinosan leveys on 31 cm, kun esim. Bugaboo Beessä (vanhempi malli, Bee+:n leveydestä en tiedä) se on 32 cm. Eli ihan ok mahtuu 2 v 8 kk poika istumaan. Toisella puolella on meillä vaunukoppa. Duetissa siis renkaat ei ole yhtään leveämmällä kuin istuimet vaan kokonaan siellä "alla", millä päästään tuohon 63 cm kapeuteen. Ollaan näin parin viikon käyttökokemuksella tyytyväisiä, kauppareissurattaiksi nuo hankittiin ja siinä toimii hyvin (iso tavaratila, kääntyvät hyvin, mahtuvat kapeista käytävistä).
 9. Kyllä yleensä kuunnellaan.
 10. Esikoinen: I vaihe 18 h II vaihe 2 h III vaihe 5 min Kuopus: I vaihe 6 h II vaihe 15 min III vaihe 5 min Molemmista meni ensin vedet ja supistukset alkoivat samana päivänä itsestään. I vaiheen alku on laskettu säännöllisistä alle 10 min välein tulevista supistuksista. Kuopuksen synnytyksessä oli nelisen tuntia epäsäännöllisiä supistuksia ennen tuota I vaiheen alkua, esikoisen synnytyksessä supistukset oli alusta saakka säännöllisiä. Esikoisen ponnistusvaiheessa ongelmana oli supistusten heikkous joka ei korjaantunut oksitosiinilla, lopulta tarvittiin imukuppia.
 11. Esikoinen 41+2, käynnistyi lapsivesien menolla. Kuopus niinikään 41+2 ja lapsivesien menolla.
 12. Mäkin voin suositella babytrader.eu -kauppaa. Tuore positiivinen kokemus on myös takuuasioista: meidän 1,5 vuotta sitten ostetuista Cameleoneista katkesi jarrukaapeli, ja kun meilasin asiasta (+ alkuperäisen tilausvahvistuksen ja sarjanumeron) tuonne, tilasivat Bugaboolta kokonaan uuden rungon ja lähettivät sen edelleen meille. Runko tuli kotiovelle ilmaiseksi. Kovin nopea varaosan toimitus ei valitettavasti ollut - kuukausi meni ekasta meilistä siihen että runko oli perillä - mutta tästä toki en voi tietää, oliko viivettä Babytraderin vai Bugaboon päässä. Babytraderista vastattiin sähköposteihin nopeasti.
 13. ^ Nursingbrasta löytyy ainakin Hotmilkin ja Roycen mallistoista (on brittikoossa eli 65 = 30).
 14. -