Onda

Aktiivijäsen
 • Content count

  1741
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Onda

 1. ~*~ Meillä on varmasti monella mielessä erilaisia määriä suosikkinimiä - ylös kirjoitettuja listoja, mielessä pyöriviä nimiä ja valmiita nimikokonaisuuksia. Moni näistä ei kuitenkaan koskaan tule päätymään omien lapsiemme nimiksi. Tämän ketjun tarkoituksena on päästä kirjoittelemaan ylös kaikkia näitä ihannoimiaan nimiä. Jos on joku tietty nimi, mitä haluaa vaalia, eikä sanoa ääneen (koska se on "the nimi", jonka haluaa tulevalle lapselleen antaa), ei niitä tarvitse jakaa ~*~ Pidetään nimivinkkien kyselyt kuitenkin noissa omissa tyttöjen ja poikien nimien ketjuissa. Tämä on vain tämmöistä vapaata höpöttelyä
 2. Eli teitkö "suunnitelmia" tai esititkö toiveita synnytystä ajatellen? Pysyitkö siinä vai poikkesitko synnytystilanteessa siitä? Ymmärrettävästi siis synnytys on aina erilainen ja esimerkiksi hätäsektioille ei vaan voi minkään, sen ymmärrän hyvin. Mutta kysymyksessä nyt asiat, joista itse saa päättää, esim. ponnistusasennot, kivunlievitykset yms. mitä nyt on saatettu etukäteen pohtia. Kommenteissa voi kertoa tarkemmin omasta vastauksesta. Aloin itse yksi päivä tässä miettimään erilaisia "suunnitelmia" sekä toiveita synnytykseen ja sitä, kuinka hyvin niissä tulee pysyttyä. Ensiodottajana kuuli tietenkin paljon erilaisia toiveita ja ns. suunnitelmia, joita muilla kenties oli, ja alkoi miettimään, että pitäisikö sitä itsekin osata tehdä jonkinlaista listaa synnäriä varten. Tulihan sellainen tehtyä vaikkakin hyvin lyhyenä, ja sitten kun siitä poikkesikin niin iski tietty heti eräänlainen huono omatunto. Näin 1½ kuukautta synnytyksen jälkeen sitä ajattelee, että varmasti muilla on samanlaisia tuntemuksia, niin vertaistukimaisesti tällainen kysely. Kysely on monivalinta, jotta useamman synnytyksen kokeneet voivat vastata eri synnytyksistä.
 3. Tykkään suomalaisemmista nimistä, 5. Anette?
 4. Mun suosikki, mut ei tullut esikoiselle, kun mies ei pidä. 10-. Kaisu?
 5. Nelli ootko lukenu kirjoja "Aarnu, Evena, Vinjami" tai "Eemu, Ukri, Amelie"? Ekassa ehdotuksia nimiksi ja jälkimmäisessä harvinaisia nimiä. Sieltä löyty ihania!
 6. 1. Onko aina ollut selviä kuukautis-/PMS-oireita? PMS-oireet ovat täälläkin tuntemattomampia, menkat tunsin aina jo pari päivää ennen. Ei ollut ennenkuulumatonta, et olin kuumeessa pari päivää menkkojen vuoksi. 2. Huomaatteko ovulaatiota helposti limoista tai muista tuntemuksista? Ei mitään havaintoa. Toisaalta pco diagnoosiepäily olemassa, eli ei tiedetä ovuloinko luomuna ollenkaan. 3. Onko e-pillerit tai muut hormonivalmisteet aiheuttaneet oireita? Pillereistä alkuraskauden pahoinvointi, renkaasta hajuhaitat. Kierukka näyttää nyt kohtalaisesti toimivan, mitä nyt himottelee 24/7 4. Jos olette olleet raskaana, onko tullut paljon oireita ja missä vaiheessa, ja onko oireiden voimakkuudella ollut mitään yhteyttä noihin muihin oireiluihin? Pahoinvointi alkoi yli viikko ennen plussaa. Sit tuli väsymys ja hajuherkkyys.
 7. Mulle nää vahvasti substantiivi-luontonimet ei iske. Kaunis ääntämys, mut omalleni en antaisi. 7. Eino?
 8. Jos kulkisi suvussa, voisin antaa omalleni, muuten yhdistelmänimet eivät ole mieleeni. 6. Sirikiitta?
 9. Mustakin Risto toimisi hyvin pienokaisen nimenä, vaikka moni tuon Ritva, Reino, Pirjo -aikakuden nimi tuntuu omien vanhempien ikäluokan nimeltä enemmön kuin lapsen nimeltä
 10. Tykkään, en vain usko, että mies antaisi antaa omalle. 9. Kaius?
 11. Ihan kiva, r-kirjain alussa saa arastelemaan antamaan omalle ekaksi nimeksi. 7. Miira?
 12. Oli näköjään vierailuajat muuttuneet E-KKS'n äitiysosastolla. Nyt isovanhemmatkin saavat käydä vierailemassa lyhyellä vierailuajalla, kolmisen vuotta sitten eivät saaneet.
 13. Erilaisilla mennään. Äitini synnyttänyt kaksi miltei 4,5 kiloista ilman mitään puudutuksia tai edes ilokaasua, eikä vieläkään tiedä, miltä supistus tuntuu. Kumpaakaan ei käynnistetty. Omani taas käynnistetty, ollut ilokaasut ja epiduraali käytössä. Supistukset opin tuntemaan kun olin oksitosiinitipassa. Käynnistetty hepatogestoosin vuoksi. Mulla on yhtäläisyyksiä kyllä isoäitini kanssa, mutta olen muutenkin hänen kroppansa perinyt
 14. Mukava ääntämys, mutta jälleen omalleni olisi liian vahvasti merkitsevä. 7. Unto?
 15. Jos on huutava pula, niin voin olla kuumeilun ja nimipuolella apuna, mut yliaktiivista, musta ei saa (kun työt häiritsee vapaa-aikaa ikävästi ).
 16. Ja nyt mä oon kyl jo päättänyt mahdollisen tulevan kakkosen nimet jo - tytölle kokonimi jo tiedossa, pojalle toka ja kolmas tiedossa, eka nimi viel puuttuu. Mut sit vaan uupuu enää se vauva (ja saattaa uupua viel useamman vuoden)
 17. Mulle liikaa ihan vaan adjektiivi. 5. Hellevi?
 18. Kaunis ääntämys, mutta itse nimi ei ole omaan makuuni. Muilla en vierastaisi 7. Vinjami?
 19. Myy ihana kokonaisuus!
 20. Se on se leijona. 6. Emmi?
 21. Juuri nyt stressittömyydestä, uudesta työstä (hyshys kaikki tutut), jossa olisi aikaa enemmän perheelle, auringonvalon lisääntymisestä sekä pitkistä aamu-unista <3
 22. Miehen suvun oikein klassikkonimi. Ei minulla mitään sitä vastaan, kiva nimi, mutta niin moni sitä jo kantaa, että omalleni en antaisi. 8. Pippo?