veevi

Aktiivijäsen
 • Content count

  194
 • Joined

 • Last visited

About veevi

 • Rank
  Aktiivi
 1. Tervetuloa uusille Meillä on nyt poika alkanut puhumaan isästä oma-aloitteisesti, mitä ei ennen tehnyt. Haluaa mennä "isin kotiin" ja välillä joudun selittämään monesti, miksi ei vielä tänään mennä ja montako päivää isille menoon taas on. Tiedä sitten paljonko tuo ymmärtää siitä
 2. Esikoisen kohdalla käytiin exän kanssa yhdessä äitini luona kertomassa. En muista raskausviikkoja, mutta ennen ultraa taisi olla. Sanoin äidille, että nyt on asiaa ja käskin istumaan alas. Ymmärsi heti mistä on kyse ja pyysi aikaa valmistautua uutiseen ennen kuin sanon sen ääneen Reaktio oli hyvä, oli kuulema odottanutkin sitä jo. Exän vanhemmille käytiin myös yhdessä kertomassa kasvotusten, mutten tosiaankaan muista missä vaiheessa raskautta.. Enkä muista reaktioitakaan joten aika rauhalliset taisivat olla. Toisen laskettuaika sattui juuri esikoisen syntymäpäiväksi, ja laitoin muistaakseni ultran jälkeen kun la oli vahvistunut äidille viestin että arvaappas mitä poika saa synttärilahjaksi.. Äiti veikkasi koiraa tai sisarusta Miehen äidille soitettiin heti raskaustestin jälkeen Reaktiot olivat hyvät. Oma isäni on kuullut molemmista raskauksista äidiltäni joten en juuri tiedä reaktiota, luulen että rauhallisesti on ottanut, etenkin toisen kohdalla
 3. Emlilja tervetuloa pinoon
 4. Mamabarba sanoi todella hyvin sen mitä ajoin takaa! Eikä kenenkään ammattitaitoa ollut tosiaan tarkoitus arvostella, pyydän anteeksi jos se ymmärrettiin niin. Tässä lapsen päivähoitokysymyksessä on kuitenkin kyse nimenomaan äidin päätöksestä ja näkökannoista, ei sen kasvatusalan ammattilaisen, sen takia tämä meni asetelmaan äiti vs ammattilainen, ja pidän nuo roolit täysin erillisinä. Olen itsekin alan ammattilainen enkä ajattele oman lapsen tapauksessa sitä kautta vaan nimenomaan äitiyden kautta. Tätä en kohdista Elinaiselle tai muillekaan alan ammattilaisille, puhun itsestäni nyt. Ennen äidiksi tuloa, alan ammattilaisena ajattelin monista lastenkasvatukseen liittyvistä asioista hyvinkin eritavalla ja perustelin mielipiteitäni juurikin ammattitaitoni kautta. Kummasti ne asiat vaan saa uusia näkökulmia kun todella tulee äidiksi Ja kuten Mamabarba tästäkin sopivasti, jokainen on paras kasvattaja ja tietää parhaat kasvatusneuvot kunnes saa omia lapsia
 5. Eikai kukaan kyseenalaistanutkaan ammattiosaamista Ja noinhan se juuri kuuluu ollakin lasten kanssa töitä tekevien ihmisten suhteen, ainakaan minä en väittänyt toisin.
 6. Tottakai saa olla Muttei turhan suoraviivaisesti saa yleistää, että tietty linja toimii jokaisen lapsen kohdalla samalla tavalla. Toisille päiväkoti ei sovi pienenä, toisille sopii. Ennemmin sanoisin niin ettei saa kritisoida kun ei ole ko. tilanteessa Eikä toisaalta saa yleistää sitäkään etteikö kukaan alan ammattilainen tekisi ko ratkaisua tai suosittelisi sitä, se kun ei pidä paikkaansa.
 7. En missään nimessä sitä tarkoittanutkaan etteikö Elinainen olisi hyvä työssään tai että sen pitäisi vaikuttaa työminään, muttei pelkän alan ammattilaisuuden turvin voi arvostella vanhempien valintoja tai kuten tuolla edellä joku sanoi, katsoa asiaa niin mustavalkoisesti. Se todella on täysin eriasia olla kasvatusalan ammattilainen ja olla äiti.
 8. Elinaisen tekstiin vastattava.. Tosiaan, sinä et vielä ole äiti, edes ammattilaisena et voi vielä ajatella äidinnäkökulmasta. Ja sen lisäksi on paljonkin alan ihmisiä jotka eivät näe pahana alle 3-vuotiaan oloa päiväkodissa.
 9. Täällä yksi huono äiti hei Esikoinen aloitti tarhan heti täytettyään 1v, vaikka ei silloin ollut mitään taloudellista pakkoa. Ja meidän kohdalla se oli loistava ratkaisu Poika sopeutui tosi hyvin eikä ikinä ollut mitään ongelmia. Kun vuoden tarhauran jälkeen jäin uudelle äitiyslomalle puhuin päiväkodin työntekijöiden kanssa moneen otteeseen siitä miten pojan suhteen tehdään. Jokainen oli sitä mieltä ettei missään nimessä kannata ottaa poikaa ainakaan kokonaan päiväkodista pois, samaa mieltä olin itsekin 6kk ajan poika oli tarhassa 3pv/vk vaikka itse olin kotona, ja kyllä huomasi tarha- ja kotipäivien eron.. Kotipäivinä tuo vilkas ja voimakas uhmainen poika turhautui ja hyppi seinillä jo ennen lounasta vaikka oltaisiin ulkoiltu tms.. Nyt valitettavasti jouduin ottamaan hoitokatkon koska päiväkoti tuli näihin tuloihin nähden liian kalliiksi, jatkaa samassa paikassa taas syksyllä jolloin myös kuopus menee päiväkotiin, heti täytettyään 1v Tosin tälläkertaa on myös se taloudellinen pakko.
 10. Meillä lapsille tuli ikäeroa reilu viikko vajaa 2v. Parisuhdetta hoidetaan pyhittämällä joka ilta "kahdenkeskiselle" ajalle esikoisen mentyä nukkumaan, eli vauva kyllä on meidän kanssa hereillä mutta vietetään aikaa ja rauhoitutaan yhdessä. Katsellaan leffoja, tv-sarjoja boksilta, jutellaan tms Välillä lapset on yökylässä mummolassa(harvoin kuitenkin) jolloin lähdetään kaupungille, syömään, juhlimaan tai vaan katsotaan leffa kotona ja mennään aikaisin nukkumaan Vauva on kohta 8kk eikä mitään parisuhteen ongelmia ole vielä ollut.
 11. Elarit tuli Mukavasti vielä kolmelta kuulta takautuvasti Meillä puhutaan pojalle miehestä nimellä ja omasta isästä isinä, toisaalta taas tytölle puhutaan miehestä isinä joten en ihmettelisi jos poika menisi sekaisin.. Hyvin kuitenkin on tähän asti muistanut, kutsuu aina miestä nimellä ja isää isiksi. Joskus kysyn että missä on siskon isi, jolloin poika osoittaa miestä, ja sitten kysyn missä on pojan oma isi ja poika osoittaa ulko-ovelle
 12. Tottakai sitä lottovoittoa haaveilee, se mahdollistaisi sitten kaikki loputkin haaveet Mutta, jos nyt jätetään lottovoitto pois.. Haaveilen paremmasta taloudellisesta tilanteesta, en toivo rikkautta mutta odotan aikaa jolloin jokaista senttiä ei tarvitse ruokakaupassa laskea. Helpottaisi kummasti. Haaveilen pari- tai rivitalosta, ehkä pienellä omalla pihalla mutta ei välttämättä. Omakotitaloa en halua, rivitalon pääty olisi paras. Kolme tai neljä lasta, kaikki ohi vaippaiän. Minä olen työssä jossa ei tarvitse tehdä iltoja eikä viikonloppuja, ja illat on aikaa lapsille Taloudellinen tilanne sallii myös matkustelun silloin tällöin, vaikka sitten säästämällä. Se olisi unelma
 13. Lilypad aika jännä, kysyin itekin tosta ihan neuvolassa ja siellä sanottiin että tamppoonia saa käyttää huoletta, ja olen nyt tosiaan käyttänyt useamman kerran Anis luulisin että on normaalia sillä minulla on nyt sama tilanne. Kierukka kun laitettiin menkkojen aikana ne menkat loppuivat siitä hetkestä kuin seinään, eikä mitään tiputtelua ollut vaikka siitä kovasti varoiteltiin. Nyt kuitenkin reilu viikko sitten menkat alkoivat normaalisti ja vuodan jo toista viikkoa Ainoa ero normaaleihin menkkoihin on siinä ettei mitään todella runsaita vuotopäiviä ollut menkkojen alussa kuten normaalisti, vaan koko ajan vuotanut tasaisen niukasti.
 14. Molemmissa raskauksissa olen ajellut karvat normaalisti eikä tullut edes mieleen että voisi olla jotain haittaa. Mutta mitä ilmeisimmin ei ollutkaan Loppuraskaudessa kun ei itse nähnyt enää niin mies sai ajella.. Ihan pelkällä höylällä loppuun asti.
 15. En vaan saa niitä elareita Soittelin tänään kelaan että mikä kestää, kun olin laskenut sen varaan että ne olisi maksettu tänään.. Mutta eihän sitä oltu ehdittu vielä edes käsitellä Katsotaan sitten ensi kuussa taas tuleeko silloinkaan..