jennitys

Aktiivijäsen
  • Content count

    2120
  • Joined

  • Last visited

About jennitys

  • Rank
    Addikti
  1. Käyttehän päiväkotilaisten ja eskarilaisten vanhempina tai tulevina sellaisina ALLEKIRJOITTAMASSA VAIN KAKSI KÄTTÄ -TYÖRYHMÄN KANSALAISALOITE VARHAISKASVATUKSEN LAPSIRYHMIEN HENKILÖSTÖMITOITUKSESTA JA RYHMÄKOOSTA! Auta lapsia ja päiväkotien henkilökuntaa, auta Suomea sijoittamalla tulevaisuuteen! https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1634
  2. ^ Jos et ole jo tuohon aiemmassa viestissä mainostettuun "perätilavauvat" ryhmään FB:ssä liittynyt, niin kannattaa. Siellä on kohtalontovereita, niin odottajia kuin jo vauvan saaneita.
  3. ^ Onnea Ruuti. Ja rosa neuvolan terkkarin tulee lähettää sut ylimääräiseen ultraan synnärillesi noin rv34-37 paikkeella, jos vauva vaikuttaa olevan perätilassa. Silloin tehdään sitten synnytystapa-arvio ja katsotaan voiko perätilavauvan synnyttää alakautta vai tuleeko sovittusektio.
  4. ^ toi on kyllä tosi jännää kuinka HUSin sisällä on noin erilaisia ohjeita.
  5. Mä tiesin esikoisesta noin rv 26-> että oli perätilassa. Silloin ultrattiin supistusten takia ja perätila huomattin. Ja siinä istui loppuun saakka. Toisesta tiesin pertilassa olevan noin rv 18-> koska liikkeet tuntuivat tasan samallalailla kuin esikoisestakin. Ja myöhemmin tehdyissä ultrissa istui edelleen. Mullahan on mitä ilmeisimmin kohtu joko kallistunut niin paljon oikealle, että tukee sitä kautta perätilaa tai sitten mulla on kohdussa väliseinä, joka ei kuulema näy normaalisti ultratessa, ja sekin taas mun tapauksessa ohjaa vauvat perätilaan. Eli jos vielä saisin lapsia nekin olisivat mitä suurimmalla todennäköisyydellä perätilassa.
  6. ^ Ne ei varmaan kovinkaan paljoa yliajalle sua päästä, jos vauva ei sitä ennen synny. Tai ainakin mulle ennen ensimmästä näin sanottiin. Toisen kohdalla olisi kuulema voitu vauvan koosta riippuen seurata noin rv 41+0 saakka. Toivottavasti vauva ymmärtää syntyä ennemmin kuin myöhemmin, jos kerran alatiesynnytystä toivot. Tsemppiä siihen!
  7. ^ Auts. Miten teillä on ollut kaukalo kiinni? Mut siis Britaxilta taitaa olla vain tuo multitec ja sitten besafe:ltä löytyy mielestäni myös pelkällä vyöllä kiinnitettävä selkämenosuuntaan istuin.
  8. Olen tuhonnut mikrosteriloijalla puulelun ja jotenkin myös rintapumpun kahvan joka suli (sen ei kyllä olisi pitänyt sulaa, kun sen olisi pitönyt ihan ohjeiden mukainen sterilointi kestää, mutta eipäs kestänytkään).
  9. ^ joo perätilavauvojen päät on usein kauniita pyöreämpiä kuin pääedellä tulleiden kollegoidensa. Eivät joudu samanlaiseen puristukseen. Mutta näillä taas on usein pylly tai/jalat mustelmilla. Ja aika sissi olit kun noin kylmiltään uskaltauduit hommaan. Mulle taas tuossa kohden olisi esikoisen kohdalla varmasti mennyt liian pelottavaksi ja olisin päätynyt sektioon. Nyt toisella kerralla osaat kyllä itsekin varmaan tunnistaa pään ja liikkeet alhaalla, jos ne tuntuvat saman laisille kuin esikoisesiraskaudessa ja osaat vaatia ylimääräistä ultraa petätilaepäilyn takia.
  10. Olin auttamassa esikoista potalle ja vedet holahtivat kylpyhuoneen lattialle. Esikoisen silmät laajenivat järkytyksestä "oho, äiti pissaat lattialle!" oli lapsen komentti.
  11. ^ toi on musta jotenkin jännää kun ohjeistukset vaihtelee tämän asian osalta niin kovasti ja mitä ilmeisimmin vielä saman sairaanhoitopiirin alueella (HUS)? Itsellänihän kuopus ei ollut kiinnittynyt ainakaan kääntöyrityksen aikaan rv 35+6 ja ohjeeksi sain vain soittaa synnärille kun synnytys on alkanut. Synnytyksen lähtiessä käyniin vesienmenolla rv37+4 käskettiin vaan tulla näyttille suht nopeasti, mutta lanssista saati vaakatasosta ei halaistua sanaa.
  12. Mä pohdin kovasti tytön synnyttyä kuinka samanlaisen nimen hänelle haluan antaa kuin esikoispojallamme on. Aluksi karsin samallan kirjaimella alkavat tyröjen nimet, kun niistä mikään ei miellyttänyt meitä. Sitten karsiutuivat vähitellen myös saman kirjain- ja tavumäärän nimet kun eivät vaan iskeneet. Lopulta tytön nimi alkaa samalla kirjaimella kuin mihin pojan nimi loppuu ja ovat molemmat 1900-luvun alkupuolen nimiä.
  13. Esikoinen syntyi 38+3 ja kuopus 37+4
  14. helyes Esikoinen oli laskeutunut ja synnytys alkoi supistuksilla. Tämä toinen ei niinkään ollut lasksutunut ja synnytys alkoi vesien menolla. Mutta en silti saanut mitään erikoiskäskyjä sairaalalta. Käännösyrityksen jälkeen lääkäri vain kehotti soittamaan kun synnytys on alkanut. Näin tein ja kerroin kyllä tilanteen. Käskivät vain tulemaan suht pian, koska perätila ja piti tutkia tarjonta joka oli vähän epäselvä.