iinnn

Aktiivijäsen
 • Content count

  2659
 • Joined

 • Last visited

About iinnn

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

2245 profile views
 1. Mun käsittääkseni taas voi. Ja hormonikierukan kanssa voi vuodot vähentyä/loppua, jolloin kuppia ei välttämättä tarviikaan Toki pitää olla varovainen käytössä.
 2. Olipa masentava käynti ehkäisyneuvolassa. Ensinnäkin asenne tuntui olevan se, että hormonit on parhaita ja muuta ei kannata ees ajatella, kuparikierukkaa hoitaja ei suositellut edes ennen kuin kerroin tuossa herttamaisesta kohdusta ja sen jälkeen se jäi kokonaan pois vaihtoehdoista. Sitä nyt lähinnä lähdinkin selvittämään ja varmasti oisin kokeillut, jos se olisi mahdollista... Hormonikierukka sen sijaan kuulemma vois sopia, muut mahdollisuudet on kapseli ja minipillerit. Siinäpä se. Tuota sovellusta ei missään nimessä kannata käyttää ja kolme ja puoli vuotta pitää oottaa ennen kuin saan ees lähetteen sterilisaatioon. Sanoin vaan sovelluksesta, että mieluummin jätän ne kortsut pois siinä vaiheessa kun tiedän, että ovulaatio on mennyt, kuin että pyrin käyttämään joka kerta ja sitten lipsutaan ties mihin aikaan kierrosta. Nyt kyllä tosiaan masentaa, kun mitään huolettomampaa ja pysyvämpää ei oo mahdollista ottaa. Tai pitää tietysti harkita hormoneita mutta en vaan haluais. Jatketaan siis samaa säätämistä. Välillä tuntuu että pitäis vaan antaa sen kolmannen tulla, niin sittenpä ainakin sais sen sterin
 3. Esikoisesta taisi edellisenä päivänä tulla jonkin verran. Tokasta taas monena päivänä, ehkä kolmena, sellaisia oikeasti kipeitä supistuksia. Lievempiä viikkokausia ennen.
 4. Ekalla kerralla puhkaistiin kalvot ehkä pari tuntia ennen lapsen syntymää, tokalla kerralla vedet tuli vasta lapsen mukana
 5. Mieli muuttui ja en halunnut seuraavalla kerralla Mentiin ilman ja vaikka epiduraali sinänsä ekalla kerralla toimikin, niin oltiin kyllä sekä minä että vauva virkumpia synnytyksen jälkeen lääkkettömällä kerralla. Ja ponnistaminen oli helpompaa.
 6. Mulla on viimeiset kolme vuotta ollut sellainen ilmastoahdistus, että kyllä se vaikuttaa. Mulla varmaan muuten olis sellainen "ehkä joskus" - fiilis kolmannesta lapsesta, mutta ilmastonmuutoksen takia se on kallistunut sinne ein puolelle. Sekä sen takia, että pelottaa millainen tulevaisuus lapsilla on, että sen takia, että lapsen hankkimatta jättäminen on suurin ympäristöteko minkä voi omalla kohdallaan tehdä.
 7. Mullekin on kolmas ehdoton ei, joten siksi tää onkin niin hankalaa Pakko vaan pelata niiden kumien kanssa ainakin osa kierrosta... Meille ei oo kummankaan sterikään vielä vaihtoehto, kun ei kriteerit täyty. Ja ehkä tässä nyt sen muutaman vuoden voi tuumata muuttuuko mieli ja jos ei muutu niin sitten varmaan miehelle vasektomia. Mutta ku tietäisi mitä tekis siihen asti
 8. Samaa kyselisin kuin Galentin vuosia sitten, onko kellään kokemusta junamatkailusta Euroopassa? Omatunto ei anna lentää ja muutenkin mietin, että junamatkailu vois olla ihan toimivaa, jos matkan suunnittelee hyvin ja sille on tarpeeksi aikaa. Vai onko sittenkään? Meillä ensi kesänä 3- ja 5-vuotiaat. Ois kiva, kun pääsisi samalla reissulla näkemään useita kaupunkeja Mitä paikkoja ylipäätään suosittelisitte tuon ikäisten kanssa?
 9. En tiedä oliko toiveesta kyse, vaan fiiliksestä. Ajattelin aina itseni tytön äidiksi ja miehenkin kanssa mietittiin, että meille tulee varmaan vaan tyttöjä (molempien suvuissa tosi tyttöpainotteista ja muutenkin oli se fiilis). Kaksi poikaa saatiin ja jos joskus satutaan vielä lapsi saamaan, niin toivon poikaa En osaisi kuvitella itseäni enää tytön äidiksi.
 10. Me asutaan nyt omakotitalossa, jossa kolme makuuhuonetta ja reilu 100 neliötä. Toivon, että tää on loppuelämän koti
 11. Olisin halunnut lapset samaan ryhmään ja aluksi sisarusryhmästä paikka luvattiinkin, mutta sitten ennen aloitusta esikoinen siirrettiinkin toiseen ryhmään, koska tuossa sisarusryhmässä ei ollut muita yhtä isoja lapsia. Näkeehän ne toisiaan joo ulkona, mutta uskoisin että etenkin kuopukselle päiväkotiarki olisi helpompaa, kun olisi isoveli turvana. Hän ei parin kuukauden hoidon jälkeen edelleenkään juurikaan puhu päiväkodissa, vain silloin kun on veljensä kanssa pihalla tai silloin kun me tullaan hakemaan...
 12. Lapset oli noin 4,5v ja 2,5v, kun menivät hoitoon. Oon tyytyväinen, että pystyttiin pitämään heidät niin pitkään kotona töistä ja opiskeluista huolimatta ja nytkin lasku oli kevyt, kun hoitoajaksi riittää max. 20h/vko.
 13. Nää ehkäisyasiat on niin hankalia... Tässä viime aikoina oon tuskaillut että mitä sitä tekis, mutta järkevää ratkaisua en oo keksinyt. Nyt on menty Natural Cycles + kondomi -yhdistelmällä ja se on toiminut ihan ok, mutta mieluummin ottaisin jotain varmempaa ja huolettomampaa. Hormoneita en halua. Kuparikierukkaa oon miettinyt, mutta siinä mietityttää tulehdusriski ja mahdollinen vuodon lisääntyminen. Kaikista suurin kysymys on tietysti siinä, että en tiedä voiko mulle edes laittaa kierukkaa herttamaisen kohdun takia... Että eipä juuri jää vaihtoehtoja
 14. Mulla on ollut vuoden käytössä. Oon kyllä varovainen käyttäjä ja kaikkiin ennen ovista oleviin vihreisiin päiviin en luota, lähinnä kierron ihan muutamaan ekan päivään. Oviksen on tunnistanut hyvin ja sen jälkeisiin vihreisiin päiviin oon uskaltanut luottaa. Mutta tämmöseen varovaiseen käyttöön riittäis varmaan joku muukin kierronseurantasovellus, jossa yhdistyy lämpötilojen ja ilmojen seuranta.
 15. Kiitos Doremifa tästä, osallistun! Mutta samalla mietin, että onko kukaan enää vastuussa tästä foorumista ja mahdetaanko päivitystä viedä koskaan loppuun? Silloin tällöin tulee se fiilis, että joku päivä tää koko foorumi vaan katoaa ilman varoitusta.