Elli1976

Aktiivijäsen
 • Content count

  2090
 • Joined

 • Last visited

About Elli1976

 • Rank
  Addikti

Recent Profile Visitors

1922 profile views
 1. Mä olin sairaslomalla ekassa raskaudesaa rv:lta23 ja tässä toisessa rv20 juuri supisteluiden vuoksi. Mulla supisteluja oli myös täysinä lepopäivinä, mutta kyllähän niitä tuli enemmän heti, kun touhusi jotakin. Rv35:n jälkeen aloitin "normaalin" elämän eli en varonut liikkumista tai touhuamista. Supistuksia ehdin kellottaa neljänä viimeisenä viikkona ennen synnärille lähtöä. Vikojen viikkojen supistukset olivat oikeasti kipeitä ja pistivät puuskuttamaan. Esikoisen odotus päättyi rv35+2 vesien menoon ja tyttö syntyi kahta päivää myöhemmin. Supisteluja oli molemmissa raskauksissa yhtä paljon eli mulla on nyt koettuna sekä keskosen että täysiaikaisena syntyneen äitiys.
 2. Mulla supisteluita oli säännöllisesti parikymmentä päivässä raskauden loppuun asti. Kohdunkaula pysyi kiinni ja "kovana" loppuun asti. Kipeitä suppareita tuli kuusi viikkoa ja kävin päivystyksessäkin niiden vuoksi kolmesti. Lopulta poika syntyi vihreän lapsiveden menon vuoksi käynnistettynä rv40+1.
 3. Kokoarvio rv39 3,6kg. Synnytyksessä kätilö arvioi 3,7-3,8 kg. Lopputulos 4098g (rv40+1).
 4. ^Mun muistaakseni paketissa sanotaan, ettei suositella, mutta kyllä mä niitä olen muutaman päivässä syönyt hirveään kurkkukipuun. Näin sanotaan valmistajan nettisivuilla "Strepsils imeskelytablettien turvallisuutta raskauden ja imetyksen aikana ei ole täysin vahvistettu, mutta ei ole odotettavissa, että käytöstä aiheutuisi vaaraa. Kuten kaikkien muidenkin lääkkeiden käytössä, varovaisuutta tulee kuitenkin noudattaa raskauden ja imetyksen aikana."
 5. LeeLoo, en ole hoitosuhteessa minnekään. Työterveydessä eivät uskalla edes lonkan bursiittiin pistää kortisonia nyt, ja tk-meininki on ihan toivotonta. Ehkä vaan kärsivällisesti odottelen, helpottaako olo, kun tästä jakaannun. Kiitos tsempeistä!!
 6. Snazu, laita sänkyyn satiinilakana poikittain, niin kääntyminen helpottuu. Nim. Kohtalotoveri.
 7. Tulen tänne narisemaan, josko joku tietäväisempi osaisi sanoa, mikä niveliäni vaivaa. Mulla on siis fibro ja kahdessa sorminivelessä lieviä rustomuutoksia. Nyt sormet ovat tosi reilusti turvoksissa (kuulunee toki näille viikoillekin), mutta sormien minkäänlainen käyttö sattuu. Taivuttaminen erityisesti. Sama homma varpaissa ja polvet ovat niin arat, että on vaikea kävellä. Voiko raskaus olla aktivoinut jonkun tulehduksen vai onko tämä laitettava vain turvotusten piikkiin?
 8. Mulla supisteli kivuttomasti tiuhaan ekassa raskaudessa. Eivät saaneet kohdunsuulla mitään aikaiseksi. Sinnittelin hammasta purren töissä rv:lle 30, jolloin jäin sairaslomalle. 35+1 menivät vedet ja päädyin sairaalaan käynnistykseen, kiitos kohtutulehduksen. Käynnistysyritysten (3 kpl) epäonnistuttua tyttö syntyi sektiolla 35+4. Nyt toista odottaessa supisteluita on ollut vielä ekaakin raskautta enemmän. Puuskuttamaan pistäviä, tymäköitä on nyt tullut parisen viikkoa ja olen käynyt rv:lta 20 asti tiuhempaan seurannassa neuvolassa kuin mitä täällä päin normaalisti kakkosta odottavat kävisivät. Kohdunkaula on edelleen kiinteä ja täysin kiinni, mutta en voi olla miettimättä, että esikoisen syntymäviikot ovat vain parin viikon päässä...
 9. Mulla "vatsaystävällinen" Obsidan aiheutti ekassa raskaudessa järjettömän ummetuksen (helpotti heti, kun kokeilin olla ilman). Nyt taas sama valmiste aiheuttaa ripulia. Ei kiva. Olen nyt syönyt luontaistuoteliikkeestä saatavaa Solgarin vatsaystävällistä rautaa ja apteekin nestemäistä Compiron-valmistetta. Ne eivät aiheuta vatsaoireita ja hemppakin on kuukaudessa noussut 105:stä 117:n.
 10. Mulla alkoi ekassa raskaudessa kivuttomat, säännölliset supistukset rv 23. Sinnittelin kuitenkin töissä rv:lle 30, jolloin jäin loppuajaksi sairaslomalle. Hiiva- ja virtsatietulehduskokeet otettiin kahteen kertaan, eikä mitään koskaan löytynyt. Kohdunkaula pysyi nätisti kiinni. Mulla meni vedet 35+2 ja lapsi syntyi 35+4 hyväkuntoisena ja -kokoisena. Syytä käynnistyneelle synnytykselle ei löydetty. Nyt, toisessa raskaudessa supistukset alkoivat rv20. Niitä tuli sen verran runsaasti, että neuvolalääkäri suositteli jäämään sairaslomalle loppuajaksi jo rv23. Ovat kivuttomia, mutta kyllähän se ikävältä tuntuu ja pistää puuskuttamaan, kun tuntuu, että vatsanahan alle on tungettu keilapallo. Tänään supistuksia ollut todella paljon. Soittelin jo neuvolaan uutta kohdunkaulan tsekkausaikaa, mutta seuraava vapaa lääkäriaika on vasta heinäkuun puolen välin jälkeen. Kyllähän mä voin tarvittaessa turvautua äitipoliin, mutta harmittaa suunnattomasti tuo oman neuvolan tilanne, ettei sinne kerta kaikkiaan saa aikaa. Kumpi on parempi, antaa viiden minuutin tsekkausaika lääkärille jonnekin väliin vai hoitaa mahdollisesti keskosena syntyvää lasta??
 11. Ja mä ostin metritavarana coolmaxia ja leikkasin siitä sopivan kokoisia paloja kuivaliinoiksi. Ei tarvitse edes reunoja huolitella, se kun ei purkaudu.
 12. Mä pesen kaiken lapsen pyykin (joka kestää 60 astetta) samassa koneessa. Vaatteer, harsot, liinavaatteet jne. 60 astetta kun tappaa kaikki pöpöt. Täyskestoilulla vaippoja tulee päivässä reilu puolikas koneellinen. Ja mitä määristä puhutaan, parikymmentä vaippaa riittää. Jos vuorokaudessa menee 7-8 vaippaa, saman verran on pesussa ja kuivumassa, niin se riittää. Meillä tosin hankinnat lähti vähän käsistä ja vaippoja on neljä-viisikymmentä. Suosittelen kaikkka kestoista kiinnostuneita tsekkaamaan Kestovaippayhdistyksen aluetoiminnan, josko omalta alueelta löytyisi kestovaippalainaamo/ tukihenkilö. Lainaamosta saa hyvin edullisesti kokeiluun ison paketin erilaisia vaippoja, joista voi löytää omat suosikkinsa.
 13. Suvi, kaikissa Babylandeissa ei ole. Meillä on sekä reisinepparillisia että ilman niitä olevia BL:n vaippoja. Oma ehdoton lempparivaippa on kotimainen Ipanat-AIO. Alkoi toimia erinomaisesti siinä viiden kilon paikkeilla ja edelleen on paras vaippa miltei kaksivuotiaana. Siro ja kapea jalkovälistä, mutta silti imukykyinen. Ja helppo käyttää esim. hoidossa tai isovanhemmilla vieraillessa.
 14. Mullakin on purentakisko ja suosittelen sitä kyllä kaikille yöpurijoille/ narskuttelijoille. Mulla on sen myötä jäänyt jatkuvat pää- ja leukakivut sekä leukanivelen raksuminen kokonaan pois.
 15. Hemparoo-hamppuimut on aivan huippuja, samoin Mannamaan perhostaittoimut. Näille kaveriksi vaikka Bamboo doublereita (vaikea löytää uutena), flanelli/ puuvillaimu ja/tai mikrokuituimu, niin aika hyvä setti kasassa. Ainakin toimii meidän isopissisellä neidillä.