Sormustinkukka

Aktiivijäsen
  • Content count

    146
  • Joined

  • Last visited

About Sormustinkukka

  • Rank
    Aktiivi
  1. Hajustamatonta perussaippuaa löytyy kyllä ja jos ei löydy, niin henkilökunnalta voi pyytää. Shampoota saattaa löytyä ja hoitoaineesta on melko turha haaveilla.
  2. Mä sain epiduraalia lisää vielä synnytyksen jälkeen niin reippaan annoksen, etten pystynyt jalkoja liikuttamaan tai peppua nostamaan. Ihan siis leikkauspuudutus, joten tikkaus oli kivuton. Tosin mulla irroteltiin kohtuun jääneitä istukan riekaleita ja ommeltiin 3. asteen repeämä.
  3. Meidän vauva söi ensimmäiset kuukaudet aika lailla koko ajan. Ratkaisin asian niin, että annoin Cuplatonin parin tunnin välein samalla, kun vaihdoin rintaa. Annoin siis pikkuvauvana aina pari tuntia yhdestä rinnasta, vaikka olisi syönyt kuinka monta kertaa.
  4. Silmät kiinni mullakin enimmäkseen oli ja uskoisin kätilön sanoneen, että on hyvä levätä ponnistusten välillä.
  5. Muistan kätilön todenneen napanuoran lopettaneen sykkimisen ennen katkaisua. Ja käsittääkseni nykyään on yleisesti käytäntönä aika lailla kaikkialla Suomessa, että odotellaan rauhassa (mahdollisuuksien mukaan tietysti) napanuoran sykkeen lakkaamista.
  6. Valikoi sellaiset kuteet, ettei ole metalliosia (kaarituet, vetoketjut tms.), ne voi aiheuttaa ongelmia, jos joutuu leikkaukseen.
  7. Pieniä määriä verta on naisten virtsanäytteissä niin yleisesti, ettei niiden huomioiminen olisi järkevää. Ne viittaavat esim. virtsatietulehdukseen yhdessä muiden oireiden kanssa, joten niitä on sen puolesta ihan järkevää mitata. Pieniä määriä verta virtsanäytteessä voi olla esim. kuukautisiin (niiden alkuun tai loppuun), raskauteen tai mekaaniseen ärsytykseen (yhdyntään) liittyen.
  8. ^Suomalaiset kananmunat ovat turvallisia vaikka täysin raakana. Suurin riskihän kananmunassa on salmonella, jota valvotaan suomalaisisssa tuotantolaitoksissa todella tarkasti.
  9. ^Allergisuus jollekin tietylle aineelle ei periydy, mutta taipumus allergisoitua yleisesti ottaen voi kyllä olla periytyvää. Uskaltaa siis antaa, mutta voi olla syytä varautua siihen, että lapsi saattaa jossain vaiheessa allergisoitua lääkkeaineelle tai jollekin muulle aineelle tavallista helpommin.
  10. Äitiyspakkauksen ilme uudistuu. Linkki Kelan sivuille Mitäs mieltä olette? Tuossa on mukana aika kivojakin vaihtoehtoja, mutta sitten kyllä niitä vähemmän kivojakin.
  11. ^ *klik*
  12. ^^^Oikeastaan ihan mille tahansa voi allergisoitua tai muuten saada yliherkkyysoireita, jos sellaista taipumusta on. Eli voi johtua materiaalista. Vaipoista olen muuten vaan lueskelemassa, jospa joskus meilläkin olisi käyttäjä.
  13. Kestovaippailu kiinnostaisi, kun nyt saataisiin vauva ensin edes mahaan asti... Mutta miten noiden villahousujen käyttömukavuus lapsella, jos äidillä kutittaa kaikki villa ihoa järkyttävästi? En voisi ajatella käyttäväni edes villasekoitekangasta ihoa vasten. Merinovilla ilmeisesti on pehmeää? Kuinka pehmeää, kutittaako kumminkin? Lähdenkö kauppaan hinkkaamaan merinolangalla ihoani? Vai toivotaanko vaan että lapsi saa isänsä ihon?
  14. ^Neiti on niin cool lasiensa kanssa, ihana!
  15. Molemmat 27.