MaMMa88

Aktiivijäsen
 • Content count

  130
 • Joined

 • Last visited

About MaMMa88

 • Rank
  Aktiivi

Recent Profile Visitors

1536 profile views
 1. MKS

  Minäpä käyn nyt päivittämässä vähän tuoretta tietoa MKS:sta. Vuodenvaihteessa synnärillä tehty remonttia ja nykyään myös perhehuoneita löytyy, tämä suuren suuri plussa!! Eli isällä myös yöpymismahdollisuus. Lisäksi näitä neljän äidin huoneita tietenkin. Oma kokemukseni Mikkelistä todella hyvä, mukavasti kysyttiin omia synnytykseen liittyviä toiveita synnärille mennessä ja niitä myös kuunneltiin. Ammeeseen pääsin, näitä ammeita Mikkelissä siis yksi, mutta kuulemma ei kovaa tunkua sinne ole. Kätilöt taitavat ohjata suoraan ammeettomaan huoneeseen, mutta kun kysyy itse, niin toki pääsee ammeeseen jos se huone vapaana eikä muut systeemit ammeessa olemista estä. Kannattaa siis vaan rohkeasti avata suu! Suihkut ja pallot ja jakkarat ja mehut ja kivunlievitykset tarjoiltiin toiveiden mukaan. Kiirettä tuntui olevan, taidettiin viereisen huoneen äidin kanssa ponnistaa suht samaan aikaan. Silti ainakin mulle jäi fiilis rauhallisesta ja kannustavasta, mukavasta kätilöstä. Toivottavasti myös naapurin synnyttäjälle Vuodeosastollakin kaikki sujui kivasti. Meidän annettiin olla aika rauhassa vauvan kanssa, isä tosiaan mukana. Kuitenkin kerrottiin selkeästi mistä hoitajat löytyy jos ja kun asiaa/kysyttävää tulee tai apua tarvitaan.
 2. Pojalla nimi oli syntymästään asti käytössä ja kaikkien tiedossa, mut ristiäiset pidettiin vasta kun poika oli 2,5kk. Vähän venähti ehkä pidemmälle kun itse olisin halunnut, mutta miehen töiden ym aikataulujen takia ja sen takia, että haluttiin tietty pappi, venähti vähän pidemmälle. Hyvät juhlat kuitenkin, hauskat ristiäiskuvat, kun poika on jo niin tomera ja ison pojan näköinen. Normaalisti tottunut näkemään pienempiä vauvoja kastekuvissa.
 3. minäkin kävin kurkkaamassa johannemin masua.
 4. ^Salmiakin ihanaa pientä kumpua ihastelemassa
 5. Isän sukunimi tulee lapsukaiselle. Omanikin kun (toivottavasti) joskus tulevaisuudessa muuttuu avioliiton myötä...
 6. _emminem_ ja eledee onnea eteenpäin! Toivottavasti tällä kertaa kaikki menee hyvin ja masuasukit näkevät päivänvalon terveänä ja tomerana! Itselläni ei ole minkäänlaisia vinkkejä hermoilun helpottamiseksi, itse olen ensimmäistä kertaa raskaana ja hiukan myös itse hermoilen. Ensimmäinen ultra vasta viikon päästä, en millään malttaisi odottaa... Hermoilu mulla tulee parhaiten näkyviin unissa, olen jo useampaan kertaan nähnyt aivan kaameita keskenmenounia ja herännyt yöllä kesken kaiken silmät kyyneleisinä. Hetken aina saa siinä itselleen järkeillä, että unta se vain...... :girl_mad:Varmasti kyllä sitten helpottaa, kun ensimmäinen kolmannes on takanapäin. Ainakin kovasti toivon näin!
 7. Heippa. Yritin etsiä ja etsiä mutten löytänyt vielä mistään vastausta seuraavaan: Voiko raskauden aikana käyttää infrapunasaunaa? (jos aiemmin täällä jo vastaus, pahoittelen uusintaa, ja jos jossain muussa keskustelussa jo tietoa asiasta, voisiko joku ystävällisesti linkittää?) Googletin asiaa itse, mutta ainoa tieto jonka löysin oli ympäripyöreä, "ei suositella raskausaikana" tai "raskausaikana vähäinen käyttö". Mistä johtuu ettei suositella? Ja mitäköhän tuollainen "vähäinen käyttö" voisi tarkoittaa? Itselläni on töissä nimenomaan tuo infrapunasauna, ja palelen aivan tajuttomasti koko ajan niin olisi aivan ihanaa päästä lämmittelemään kevyeen lämpöön. En kuitenkaan uskalla, ennen kuin tiedän onko se vaarallista sikiölle.. :girl_sad:Jospa joku viisas täällä aiheesta tietäisi....
 8. Kahdestaan asutaan vuokralla rivitalossa, 2h+k+s. Oikein mukavalla alueella ja kiva kämppä. Syksyllä olisi sitten tulossa se kolmas tähän elämään meidän kanssa, ehkä hetki mahdutaan sitten vielä, mutta haaveissa jo loppuvuodesta oma, isompi koti...
 9. Minäkin söin ja join aivan normaalisti ennen plussausta. Alkoholia käytän normaalisti todella vähän, mutta sattui juuri juhlat sellaiseen kohtaan että minäkin vähän ennen testiä nautin useamman annoksen illan aikana. :/ tästä kyllä tuli heti plussatessa hirmu morkkis, mutta mistäs sitä olisi voinut tietää, (ihanana) yllätyksenä kun plussa tuli. Nyt vain yritän olla stressaamatta asiasta, uskon siihen että kaikki hyvin, kun kuitenkin edelleen raskaana olen! Ja täälläkin tuntuu moni samoista lähtötilanteista oleva sanovan, että terve lapsi on tullut. Kuitenkin, sitä osaa olla alkuraskaudessa varsinkin ehkä turhakin tarkka ja hätäilevä näiden syömisien kanssa...
 10. Mun BMI ihan hiukan yli 25, eli vähän menee normaalipainon rajoista yli. Liikun paljon, enkä koe olevani ylipainoinen. Tosin, olisin mielelläni muutaman kilon tiputtanut ennen raskautta, olisi sitten ollut terveellisempi lähtötilanne raskaudelle ja vauvan kehitykselle ja ainahan niistä tulevista raskauskiloista on helpompi päästä eroon kun lähtötilanne on mahdollisimman hyvä. Nyt kävi kuitenkin niin, että en ehtinytkään painoa pudottaa; masuasukki ehti tulla kuvioihin ensin!
 11. Minäkin tulen oman riemuni plussasta tänne jakamaan! Esikoinen tulossa plussasin tosin jo tammikuun puolella, minäkin kahdella testillä , nyt löysin tänne foorumille ja pitäähän sitä hehkuttaa. Nyt menossa 10+2 ja laskettu aika 17.9. Lähi/kaveripiirissä riemunkiljahdukset saavat vielä odottaa viikon verran, odotellaan kunnes ensimmäisessä ultrassa on käyty... Suuren suuret onnittelut kaikille plussanneille!
 12. Minä tein testin vasta rv 6+5, kun on normaalisti ihan superpitkä kierto, niin en osannut tuota aiemmin oikein odottaakaan mahdollista plussaa. Kuitenkin, ennen plussaamista noin viikon ajan oli niin monta alkuraskauden oiretta, että jo testiaamuna olin tuloksesta melko varma. oireita siis ennen plussaa: kuvotuksen tunne, ei kuitenkaan varsinaista pahoinvointia kahvia ei tehnyt yhtään mieli, normaalisti join noin 5 kuppia päivässä flunssa, lämmönnousu, yskä, nenän tukkoisuus aivan kaamea palelu ja väsymys rintojen aristus Plussan jälkeen ei ole oikeastaan tuon pahempia oireita tullut, joinakin aamuina keskipäivään asti kuvotuksen tunne on kasvanut vähän pelottaviinkin mittoihin, koulussa pitänyt kesken tunnin lähteä kiireesti vessaan, ettei vain pääse pahaolo yllättämään. :/ Hajuaisti on herkentynyt aivan tajuttomasti, yllättävästi haistaa asioita, joita muut eivät huomaa ollenkaan. Alavatsaa välillä on vihlonut kovastikin, tuskinpa mitään kummempaa, kun menee äkkiä ohi.
 13. Upeita masukuvia! Uskomatonta kyllä, miten erikokoisia ja näköisiä raskausmahat voivatkaan olla, mutta silti kaikki niiiin ihania ja kauniita! Itsekin taidan tänne kuvan laittaa, kunhan uskaltaudun joku ilta pitämään kuvaustuokion tuon mahani kanssa.