Mismo

Aktiivijäsen
  • Content count

    1643
  • Joined

  • Last visited

About Mismo

  • Rank
    Addikti
  1. Me käytiin tuolla rv:t 8-14 tosiaan kahden viikon välein kun rv 7+ käytiin samalla lääkärillä yksityisellä puolella alkuraskauden ultrassa ja hän siellä kysyi oisko kiinnostusta lähtee tuohon mukaan Lääkäri oli jo tuttu ennestään noiden aiempien kokemusten puolesta. Tuossa pääsi hyvin näkemään kuinka nopeasti siellä tapahtuu huimaa kehitystä
  2. November, oletko oys:n asiakas/tehdäänkö nuo oys:ssa? Jos tehdään niin me taidettiin nyt tässä raskaudessa olla samassa tutkimuksessa verrokkina (spontaanisti alkanut raskaus) Todella hyvä kokemus ja lääkäri yks miellyttävimmistä mitä vastaan tullut
  3. *Petite*:n oireet, tai paremminkin oireettomuus, kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin oma kohdunulkoinen oli. Minulla tuli myös ne valemenkat, mutta kun olo oli jotenkin outo niin tein raskaustestin, mikä sitten olikin positiivinen. Mulla ku "kuihtui" itsekseen, eli siinä mielessä pääsin helpolla kun ei tarvinut kuin verikoeseurannassa käydä ja kerrankohan tarkistettiin ultrallakin naistenpolilla (diagnoosin jälkeen). Uutta raskautta sitten jouduttiinkin odottelemaan ja ar-ultra oli tosiaan naistenpolilla, että tarkistetaan raskauden sijainti. Nyt sitten kun mietinnässä on kakkosen yritys niin tulee taas nämä kaikki enemmän mieleen. Suurena kysymyksenä omassa mielessä on myös se, että säilyykö tuo "oikeus" saada julkisen puolen ar-ultra vaikka välissä on ollutkin onnistunut raskaus?
  4. Lisäilen vielä, että meillä kohdunulkoinen hoitui pelkällä seurannalla ja hcg:n laskuun meni noin 1,5kk siitä kun käytiin ensimmäisessä ultrassa.
  5. Meillä meni reilu vuosi kohdunulkoisen jälkeen seuraavaan plussaan, ja tosiaan ehdittiin jo hakeutua tutkimuksiinkin. Minulle tehtiin munanjohtimien aukiolotutkimus viime elokuussa just päivä-pari ennen ovulaatiota ja seuraavaan kiertoon oli tarkoitus tehdä ensimmäinen IUI, mutta poika päätti tärpätä heti aukkarin jälkeen, joten IUI jäi tekemättä. Tämä raskaus meni kaikin puolin hyvin ja poika syntyi päivälleen 2v sen jälkeen, kun saimme kuulla ensimmäisen raskauden olevan kohdunulkoinen. Toivon teille nopeampaa tärppiä, koska se aika tuntuu niin kamalan pitkältä
  6. Istukka-kontrolliultrissa veikkailtiin noin 3500g LA:n aikoihin. Yliaikakontrollissa rv 41+5 lääkäri ultrasi painoarvioksi noin 3200g ja saman arvion sai käsikopelolla kätilö osastolla (tietämättä tuosta ultrasta) myöhemmin samana päivänä. Poika syntyi seuraavana päivänä rv 41+6 ja painoa oli 3690g, joten kyllähän nuo arviot edellisenä päivänä heitti.
  7. OYS

    Meillä poika tosiaan syntyi reilu viikko sitten OYS:ssa, ja sairaalassa olosta jäi ihan positiivinen kuva vaikka itse synnytyksestä ei niinkään. Me oltiin synnärillä klo 01.00-n.21.45, jolloin mut siirrettiin leikkaussaliin kiireelliseen sektioon. Jokaisen vuoron kätilöt ehti olla vuorossa, ja nytkin oli opiskelijoita kaikilla mukana. Kätilöt oli kannustavia ja ystävällisiä, ja samoin kyllä gynekologit, joita kans ehti pyörähtämään salissa jokaisella vuorolla. Sektiohaavaa ommellessa oli taas jo yövuoro tullut töihin, ja koska meidät edellisenä yönä vastaanottanut kätilö oli vuorossa, hän kävi vielä salissa katsomassa mua ja tuomassa vauvan kuulumiset. Ruuhkaisaa tuolla kuulosti olevan, me oltiin pikkuisen kanssa 13/2:lla yksityishuoneessa, kun pyrkivät sektion jälkeen järjestelemään niin nuo paikat. Osastollakin kätilöt oli oikein ystävällisiä, yks vähän nihkeämpi oli, mutta onneks se oli vaan yhdessä vuorossa. Osastollakin oli opiskelijoita, ja esimerkiksi vauvan kylvetyksen meille ohjasi opiskelija kätilön katsoessa vierestä. Osastolla kannustivat vierihoitoon vaikka haavan kanssa toimiminen olikin vähän hankalaa. Yökkö kyllä varmisti illalla, että haluaako pitää vauvan huoneessa vai ottaako kansliaan, jos tuntuu ettei itse saa nukuttua muuten. Osastolla olosta jäi kaikin puolin positiivinen olo, ja hyvin sai ohjausta sekä apua aina tarvittaessa Nyt ei tule muuta mieleen, lisäilen jos tulee vielä muuta sanottavaa
  8. Oi, lavella
  9. Meillä tää näyttäis sitä mitä ultran mukaan pitäis olla tulossa
  10. ^^Mulla oli kans mies mukana ihan siellä huoneessa asti. Jännitin tuota aika kovasti niin mies saa aina rauhotettua vähän mun mielialaa omalla rauhallisella olemuksella Ainut ohje meillä oli tuo kipulääke, mitään ei puhuttu syömisestä ja söinkin aamupalaa ennen aukkaria sen mitä pystyin jännittämiseltä. Itse tutkimuksen jälkeen sanottiin vaan, että ottaa lisää särkylääkettä melkeinpä heti kun mullakin sitä nestettä jouduttiin vähän enemmän laittamaan vaikkei sitten johtimet olleetkaan tukossa, niin sanoivat, että voi sitten tulla noita jälkikipuja kun edellisten särkylääkkeiden vaikutus loppuu. Varsinainen tutkimus ei nyt hirveän kipeää tehnyt, tosi epämiellyttävän tuntuista ja sellasta menkkakipumaista tunnetta oli. Töihin tulin suoraan tuolta aukkarista ja pystyin hyvin olemaan tutkimuksen jälkeen otetun särkylääkkeen turvin.
  11. Nyt kun nt-ultrassa käyty saamassa varmistus, että siellä se meidän pieni on jatkanut kasvamista niin uskaltaa toivoa, että tällä kertaa kaikki menisi hyvin. Kohdunulkoinen todettiin toukokuussa 2011 ja yritys jatkui heti kesällä kun hcg oli laskenut negatiiviseksi. Tätä plussaa jouduttiin sitten odottelemaan kun tuli vasta elokuussa 2012, mutta toivottavasti nyt saadaan ens vuoden toukokuussa pieni kotiin asti.
  12. Meillä oli ohjeena, että tekevät aukkarin viimeistään kp12, minulla se tehtiin just kp12 tässä kierrossa ja tänä aamuna liuskatestiin tuli hailakka toinenkin viiva. Taustan takia vielä ei uskalla hyppiä ja hihkua, mutta ei sen aukkarin tosiaan pitäis tuossa vaiheessa vaikuttaa ovulaatioon.
  13. Huomenna ois nyt sitten aamulla aukkari Onko kovin monilla tullut turvotusta ja/tai hartiapistoa tuon jälkeen? Tarkotus olis töihin tulla sitten sen jälkeen ja mietin vaan, että pitääkö varautua hyvin vyötäröltä joustavilla housuilla ja onko se kuinka todennäköistä, että oon työkykyinen (käytännössä istun koko päivän koneella) aukkarin jälkeen..?
  14. Meillä sanottiin julkisen puolen ensikäynnillä, että eivät automaattisesti jokaisessa tapauksessa tee aukkaria, mikä kuulosti omaan korvaan vähän oudolta. Tuon minäkin kyllä ymmärrän, että jos ei oo tietoa miehen siittiöistä niin se tarkistetaan ennnenkuin aletaan miettiä aukkaria. Mulle tuo aukkari "onneks" määrättiin kun on yks kohdunulkoinen taustalla eikä sen jälkeen mitään tulosta. Viikko nyt jännätään onko tämäkään kierto tuottanut tulosta ja jos/kun ei niin reilun kahden viikon päästä on aukkariaika.
  15. Anastacia: Ei ollut miehen tuloksissa mitään syytä, että olis epäilty siellä olevan häikkää.. Lääkäri totes, että hän on alkanut tehdä noita tarkistuksia ekalla käynnillä, niin en tiedä onko sairaalan/lääkärin linjaus.