Clori

Jäsen
  • Content count

    24
  • Joined

  • Last visited

About Clori

  • Rank
    Tavis
  1. Ostaisin äp:ssä olleita Myllymuksujen vihreitä kestovaippoja (S-M) ja imuja. Laittakaahan yv, jos noita lojuu käyttämättömänä nurkissa.
  2. Ootko kokeillu sappisaippuaa? Laitetaan tahraan ja sitten liivit pesukoneeseen. Sillä oon saanut ainakin esimaitotahrat pois (varsinaisia maitotahroja odotellessa )
  3. Ennenaikaisia synnytyksiä ajatellen löysin tällaisen uutisen: Ennen aikainen synnytys voi periytyä - altistava geeni löytyi
  4. Voiko suvun synnytysten perusteella päätellä oman synnytyksen sujuvuutta? Tarkoitan siis jos äidillä, sen siskoilla, äidin äidillä tai isän siskoilla tai äidillä on sujunut hyvin niin onko yhtään todennäköistä, että itselläkin menisi sujuvasti? Kulkeeko sektio- tai repeämisherkkyys suvussa?
  5. Onko siellä synnyttäneiden osastolla vielä jääkaappi, josta saa hakea välipalaa? Pari vuotta sitten siellä olleet ovat kaappia kehuneet, eräs viime syksyinen asiakas ei muistanut sellaista olleen lainkaan.
  6. VAS

    Minäkin voisin nostella tätä ketjua. Lakiuudistuksen myötä tamperelaisillakin on ihan virallisesti oikeus mennä synnyttämään Vammalaan. Kyselin asiasta neuvolassa ja Tampere oli antanut ohjeet Vammalaan haluaville. Jos raskaus on edennyt normaalisti (viimeisessä neuvolalääkärissä katsotaan, että onko kaikki ok) ja synnytys käynnistyy aikaisintaan 36+6 saa mennä Vammalaan. Vammala hoitaa synnytyksiä 1.9. alkaen arkisin ma klo 8 - pe klo 16 eli tuolloin voi siis mennä sisään. Vammalaan saa myös mennä tutustumaan noina tutustumisaikoina. Ilmoittautumisohjeet ovat täällä.
  7. Vältän lisättyä (en luontaista, jota esim. tomaateissa on) natriumglutamaattia niin paljon kuin voin. Vältin jo ennen raskautta ja vältän sen jälkeenkin. Kaupassa valitsen tuotteet, joissa sitä ei ole eikä myöskään hiivauutetta tai kasviuutetta, jotka on ihan samaa ainetta mutta eri nimellä (Tarkistakaas vaan niin siellä Knorrin natriumglutamaatittomissa noita löytyy). Meillä tehdään ruoka itse eikä käytetä myöskään mitään mausteseoksia tai liemikuutioita, joissa sitä on. Jos kylässä tms. en kyllä kysele että onko tässä nyt sitä. Lisäksi joissain työpaikkaruokalan ruuaissa sitä varmasti on joten täysin sitä on mahdoton välttää, jos ei tee omia eväitä ja ole aina kyselemässä.
  8. Bravissimosta tilaamani liivit tulivat 5 päivässä (vkonloppu välissä) eli aika nopeasti. Olisivat tulleet omaan postilaatikkoon, mutta eivät mahtuneet luukusta joten piti hakea postista. Tilasin Sophie Soft Cup Bran (PNM1) Candypinkkinä ja Charlotte Soft Cup Bra (RO11) mustana. Koot oli molemmissa hyvät, Sophiet olivat hieman löysemmat ja Charlottet jämäkämmät. Kaarituettomuudesta huolimatta molemmat olivat tukevia, Charlottet ehkä tukevammat. Chatlotteissa rinnat kyllä hieman sojottaa sivulle kun taas Sophiessa rintavarustus näyttää kapeammalta. Jos täytyy vielä isompia liivejä tässä raskauden aikana hankkia niin ostan tuolta lisää. Hinta ei huimaa päätä ja laatu on hyvä. Nuo liivit kun ei sitten todennäköisesti raskauden jänevät isoiksi niin en halua niihin sijoittaa satoja euroja. Ajattelin myös tilata tuolta imetysliivejä kunhan sen sitten näkee minkä kokoiset rintavarustukset synnytyksen jälkeen ovat.
  9. Nuo suositellut monenkoonliivit (Carriwell, Bravado) eivät tunnu sopivilta kun on tottunut tukeiin rintaliiveihin ja rinnat ovat nyt erityisen raskaat. Lueskelin liivikeskusteluja muualta ja löysin tosi kivan näköisen verkkokaupan Bravissiomo.com. Kauppa on keskittynyt isoihin kuppikokoihin (D-L) pienellä ympärysmitalla (60-90 cm). Hinnat eivät ole päätä huimaavia ja liivit tosi kauniita. Koot ovat UK-mitoituksella. http://www.85b.org/bra_conv.php tarjojaa toimivan kokomuuntimen. Oma alkuperäinen kokoni on 75E, nyt tilasin tuolta 34F (vastaa kokoa 75G). Tilasin parit soft cup -liivit (ei kaaritukia) odotusajaksi. Niistä oli kommentteja, että sopisivat hyvin raskausaikana koska eivät purista ja niihin mahtuu lievät paisumisetkin. Tuolla myydään myös (nättejä) imetysliivejä. Ehkä sieltä tilaan sellaiset kun sen aika koittaa. Tulen kertomaan kokemuksia kunhan nuo saapuvat. Tähän asti olen vielä pärjännyt omilla vanhoilla liiveillä. Jossain vaiheessa otin avuksi "pidentimet", mutta enää ne eivät riitä. Ympärysmitta ei ole juurikaan kasvanut vaan kuppikoko, joten liivit eivät vaan istu.
  10. Ihan kiva paketti, mutta värit eivät ole myöskään oikein mun mieleen. En yleensäkään pidä lainkaan ruskeasta tai beigestä päävärinä. Tehosteena ok. Kestovaipat ja vaatteiden paljous saavat plussaa. Muutama täsmäkommentti: Vanuhaalarin kirahveista pidin tosi paljon Lakanat ei lainkaan mun makuun. Rumat. Tykkään ehkä modernimmasta, esim. Finlaysonin Aappa on älyttömän ihana. Ruokalappu ällön retro
  11. Ostin masutuubin (cotton belly belt) Espritiltä kun tilasin muutakin. Ajattelin käyttää ainakin normaalien t-paitojen jatkeena niin ei tarvitse niin monia uusia vaatteita ostaa. Lisäksi tuo menee myös kivana asusteena ja kaiketi tukeekin jos tukea myöhemmin tarvitaan. Mulla ei enää viikon 11 jälkeen oikein sopineet vanhat farkut. Ehkä olisi voinut vanhoihin virittää kuminauhan nappiin ja laittaa tuubin päälle niin olisivat vielä menneet jonkin aikaa. Ostin kuitenkin hyvin istuvat mammafarkut enkä kadu kyllä yhtään.
  12. Tilasin Espritiltä mammavaatteita ja mm. myös farkut, joissa on ylimasuntuubi. Normaalisti mulle sopii Espritin farkuista koko 38, mutta nämä oli kyllä lähinnä kokoa 40 eli nyt liian suuret. En silti lähettänyt takaisin kun ajattelin, että jos ne vaikka olisivat hyvät sitten loppuraskaudesta. Niissä oli myös hyvin säätövaraa eli kuminauhat lantiolla ja tuubin yläosassa. Saisin ne siis kyllä pysymään päällä jo nyt, mutta eivät istu hyvin. Tilasin myös toiset "cargo"-housut, joissa on matala resori. Niissä koko 38 oli sopiva kun saavatkin olla vähän löysät lantiolta. Toiset farkut kävin ostamassa H&Mstä. Tummat ja joustavaa farkkukangasta. Olivat ainoa malli jossa 38 oli hyvin istuva ja sopiva koko. Joissain kiristi reidet, joissain olivat lantiolta liian suuret. Ostamani ovat käytössä ovat hiukan venyneet, mutta pyykkäys palauttaa napakaksi. Vielä ei ainakaan yhtään kiristä mahan alta (13 vko, ei pieni maha). Olisin halunnut matalalla resorilla olevat, mutta ei ollut kuin tuubilla. Hyvät nämäkin ovat olleet. Tuubi lämmittää mukavasti niin selviää ohuemmalla paidalla Kesällä voi kyllä tulla kuuma.
  13. Muuta ei voi sanoa kuin että voihan pömppis! Viikoilla 9+2 mennään ja masu senkun pömpöttää. Vielä ei tarvitsisi. Menee kyllä helposti pienen lihomisen piikkiin jos joku miettisi, paino ei kuitenkaan ole oikeasti noussut kuin ehkä 0,5 kg. BMI on siinä 22 ja kohtukin on ollut taaksepäin kallistunut ennen raskautta. Kaipa mun vatsalihakset vaan on niin surkeat, että ne ei pitele mitään turpeita tiukasti timmissä
  14. Täytyykin vielä harkita milloin kerron anopille. Se sormet on jo syyhynneet 2 vuotta, että pääsi kaikkia kivoja juttuja ostelemaan. Iik!
  15. Tietääkö joku onko melun suhteen jotain desibelirajoja? Vai meneekö niin että sen minkä omat korvat kestää niin masun asukkikin?