Låla

Aktiivijäsen
 • Content count

  155
 • Joined

 • Last visited

About Låla

 • Rank
  Aktiivi
 1. ^ Sori, en ole tilannut, mutta pakko kysyä, että miksi reunasuojuksen pitäisi olla hengittävä? Eihän pinnasänky ole mikään umpinainen säiliö.
 2. ^ Noin juuri. 6kk ennen kuin äitiysloma alkaa.
 3. ^ En ole Strideria kokeillut tai livenä nähnyt, mutta Puky oli meillä käytössä 1,5v lapsella. Aluksi se oli kävelyä sen kanssa (niin kuin varmaan millä tahansa potkiksella), mutta nopeasti ryhtyi kokeilemaan kunnon potkuilua. Kannattaa huomata, että Puky taitaa olla potkiksista ainoa, johon lapsi saa jalat vauhdissa kyytiin. Eli niitä ei tarvitse kannatella koko ajan ilmassa, vaan voi nostaa jalat siihen eteen välillä alamäessä lepäämään. Pukyyn tosiaan pääsee helposti kyytiin ja se on kevyt (vanhemmankin kantaa, jos kesken matkan potkuttelijan kunto/into loppuu ).
 4. Itse hankin lapsille Siggin alumiinijuomapullot. On taatusti kestävät ja helppo käyttää. Niissä on korkki kiinni juomanokkaosassa ja pullon saa lapsikin helposti auki ja kiinni. Värejä ja kokoja on noissa pulloissa reilusti. Koneessa tuota ei kylläkään suositella pestävän. http://www.partioaitta.fi/Lasten_vaatteet_jalkineet_ja_retkeilyvalineet/Lasten_retkeilyvalineet/SIGG_Cuipo_Tiko_03l
 5. Onkos uusia kokemuksia lasten kanssa Kyproksella matkustamisesta? Onko kukaan ollut Pafoksessa ja osaako suositella sieltä päin mukavia lapsikohteita ja tekemistä? Ollaaan menossa syyskuussa 2,5v ja 6kk lasten kanssa.
 6. ^ Minulla ei ollut mitään erityistä syytä Kela-korvauksen saamiselle.
 7. ^Itse olen syönyt, mutta laittanut sen nachojen kanssa uuniin kuumenemaan. Varmaankaan "sallittujen" juustojen listalla tuo ei olisi. ^^ Periaatteessa kai se feta pitäisi kuumentaa. Joten heitä keiton sekaan, niin ainakin voi hyvillä mielin syödä.
 8. ^ Tuossa edellisellä sivulla mainitsinkin, että kävin elokuussa Femedassa Olavi Ylikorkalalla. Ultra kela-korvauksen jälkeen 85,50€, ilman korvausta olisi ollut 102€.
 9. Onko täällä kokemuksia Baby Björnin Balance soft -sitteristä? Onko siinä jotain selkeitä etuja perus Balanceen verrattuna? Entä onko kokemuksia Balance Air-sitteristä tai noiden Soft-mallien verkkokankaista? Onko niitä verkkokankaita helppo puhdistaa? Tuntuvatko hiostavilta/muovisilta vai ovatko parempia kuin perus kangasversiot? Yritän kartoittaa, onko oikeasti noissa sen verran parannuksia, että on tarpeen/järkeä laittaa muutama kymppi enemmän verrattuna perus Balance-sitteriin.
 10. ^ Meillä Sleepistä otettiin laita pois vasta kun patja oli alimmalla tasolla ja lapsi itse pääsi kiipeämään sänkyyn ja sieltä pois, ehkä siis reilun vuoden iässä. Mutta tämä ei varmaankaan ollut se mitä tarkoitit. Riippuu varmastikin omasta sängystä ja makuuhuoneesta, kuinka tuo sleepi toimisi pienen kanssa sivuvaununa, mutta mielestäni siitä tekee ehkä hankalaa se, että laidan poistamisen jälkeen aukko on ovaalin muotoisen sängyn keskellä. Eli ainakin meillä aukko tulisi sen verran "alas" omaan sänkyyn (ja kroppaan) verrattuna, että vauvan joutuisi joka tapauksessa erikseen sänkyyn nostamaan eikä sitä siis saisi suoraan rinnalta siirrettyä sänkyyn. Eli Sleepin aukko olisi jossain mahani tasolla maatessani sängylläni. Meillä oli Minikin, mutta ei sitäkään kyllä sivuvaununa ilman laitaa tullut käytettyä. Eikä siitä taida saadakaan (tai saisi ottaa) yhtä laitaa irti.
 11. Vielä tuosta Axkidistä. Ozbaby myy Suomessa sitä ja itse kysyin heiltä noin vuosi sitten, että voinko tilata istuimen postitse, avata paketit ja kokeilla rauhassa autoon ja palauttaa jos ei mahdu/ole sopiva, niin se ei ollut mikään ongelma. Itse asiassa he hieman ihmettelivät, että taisin olla ensimmäinen joka kysyi, että voiko noin tehdä. Heille oli itsestään selvää, että istuinpaketin saa availla ja testailla. Toki laput ja muut pitää pitää edelleen kiinni ja tuoli palauttaa siistissä kunnossa. Eli vaikka asuisi kauempana, niin istuimen testaus onnistuu.
 12. Bluehoney, oletko katsonut Axkidin Kidzofixiä? Isofixillä tai vöillä saa selkämenosuuntaan ja myöhemmin halutessaan naama menosuuntaan vöillä. Helppo asentaa. Teen sen meillä aina. Iso, tilava istuin ja sitä saa kallistettua, joten voisi hyvin mennä pienemmälläkin ja asento ei olisi niin pysty. http://www.ozbaby.fi/tuote/turvaistuin-axkid-kidzofix-9-25-kg-isofix-kiinnityksell%C3%A4/250100/
 13. Femedan Olavi Ylikorkalalla oli elokuussa alkuraskauden ultra kela-korvauksen jälkeen 85,50€. Ilman korvausta olisi ollut 102€, eli sopuhinta mielestäni. Todella ystävällinen ja asiallinen herra. Ultrassa kuva oli jotenkin "kaukaa" verrattuna aiempiin ultriin, mutta hän näki siitä kaiken minkä tarvitsikin ja kyllä siitä itsekin pienen sykkeen erotti. Leikkimielinen sukupuoliveikkauskin tuli jo silloin häneltä.
 14. ^^^Meillä on myös lapselle tuo vanha hoitovakuutus ja kesällä mainostivat vaihtamista tuohon uuteen. Muistelisin, että erona uudessa on, että se ei korvaa sairauden perusteella määrättävää fysioterapiaa/muuta kuntoutusta, vaan vain tapaturmasta johtuvan. Samoin vakuutusneuvoja ei tiennyt, että korvaisiko uusi vakuutus enää myöhemmin havaittavia perinnöllisiä sairauksia, jos vanha vakuutus vaihdettaisiin uuteen. Jos lapsen syntymästä alkaen olisi tuo uusi vakuutustyyppi, niin sitten tietysti korvaisi, mutta tuo vaihdostilanne oli silloin ainakin epäselvä.
 15. ^ Meillä on ainakin ollut rataspussissa mukana ties mitä tavaraa... Pieni kokoontaitettava kehtomallinen matkasänky, vaippapaketti yms.