hylli

Aktiivijäsen
  • Content count

    1036
  • Joined

  • Last visited

About hylli

  • Rank
    Addikti
  1. Voit sit kysyä laittaisko ne sen vauvankin samalla siinä nukutuksessa sinne mahaan! Mut valitettavasti synnytystä ei varmaankaan saa tilattua nukutuksessa!
  2. Mä oon ihan samaa mieltä, et kyllä sinne kurssille nyt pitäisi mennä, kun asiat on vielä suht hyvin ja kaikki on korjattavissa. Eikä vasta sitten, kun se alkaa olemaan ihan viimeinen keino. Mut joo, selitäppä toi miehelle. Mistä oo tlöytänyt noita kursseja? Mä oon perehtynyt vain Kataja Ry:n kursseihin... No oma tilanne parani selkeästi jo ihan vaan sillä, että otti asian puheeksi. Maanantaina laitoin töissä sähköpostilla miehelle linkin tollasesta parisuhde-kurssista ja kysyin, et mentäiskö. No kun sit pääsi töistä kotiin keskusteltiin fiiliksistä ja todettiin sit yhdessä, et tarvittaisiin omaa, kahdenkeskistä aikaa. Meillä on ehkä käynyt niin, et arjen pyörityksessä ollaan vähän unohdettu hoitaa parisuhdetta, sitä helposti vaan keskustelee yleisistä asioista ja illat istuu sohvan eri nurkissa töllöttämässä telkkaria. Nyt koitetaan panostaa enemmän läheisyyteen ja pieniin hellyydenosoituksiin, molemmat! Ja kurssille haluaisin edelleen, nyt pitäisi mennä, jos vielä haluaa ennen toisen lapsen syntymää!
  3. ^Tuli ekana mieleen, onko miehessäsi narsistin vikaa? Hienoa, että tälläinen keskustelu on avattu, harmillisen hiljaiselta vaan vaikuttaa... Luin kaikki aiemmat viestit, ja oli lohduttuvaa huomata, ettei tosiaan ole yksin saman ongelman kanssa painimassa. Meillä on ehkä suurin ongelma keskusteluyhteyden puute, joka sitten tosiaan johtaa moneen muuhun ongelmaan. Lisäksi varmaan tarvittaisiin omaa, kahdenkeskistä aikaa. Viime aikoina on alkanut tuntua siltä, että mies ei koske mua, ei puhu mulle eikä edes katso mua. Lapsen kanssa kyllä touhuaa ja ottaa äidin puheeksi lapsen kanssa touhutessaan, mut sit meidän välit tuntuu jotenkin etäisiltä ja melkein jopa kylmiltä. No enhän mä sit tietenkään osannut ottaa asiaa puheeksi koko viikonlopun aikana, nyt on kyllä ihan pakko koittaa tänään avata itseään, koska nyt tää haittaa jo työntekoa. Mä oon tutkiskellut nyt parisuhdekursseja ja alan olemaan sitä mieltä, että sellaiselle meidän on mentävä! Tarvittaisiin eväitä siihen miten pitäisi keskustella ja osoittaa kiintymystä ja läheisyyttä toiselle, silloinkin kun ei jaksa ja on väsynyt. Nyt vielä ei ole mitään akuuttia kriisiä, vaan vain hirveä halu saada parisuhde taas toimimaan niin kuin sen pitäisi!
  4. Meillä 1,5 vuotias nukkui viime yönä ekan kerran isojen sängyssä! Hankittiin sänky, kun pikkusisarus on tulossa. Vielä ei olisi ollut kiire vaihdon kanssa, mutta kun löydettiin kiva sänky sopivaan hintaan se tuli hankittua. Iskä sitten kantoi sängyn tytön huoneeseen, ja se olikin mieluisa yllätys, niin kyllähän me sit siihen pedattiin vuode, en tiedä olisiko pinnis enää kelvannut. Eka yö meni ainakin hyvin!
  5. Linea negra ulottuu rintojen väliin asti, ja tyttö tuli!
  6. 14 kiloa tuli, 6 jäi synnärille.
  7. Ei tullut mieleenkään! Oikeastaan en oo synnytyksen jälkeen meikannut kertaakaan, mitä nyt kauppareissulle laitoin vähän puuteria. Varmaan sitten ehkä ristiäisiin jos meikkaisi... No otin mä kyllä pari viikkoa ennen synnytystä kulmiin ja ripsiin kestovärit, et näytti kuitenkin vähän paremmalta!
  8. -Se ei ollutkaan niin kamalaa kuin oli pelännyt. Vai joko aika kultasi muistot? (tyttö 1,5 vko vanha) - Epiduraali vei kivut pois melkein kokonaan! - Kätilöt oli ihania!
  9. Mä en syönyt mitään, join kyllä mehua. Oltiin tosin yöllä, joten eipä silloin oikein nälkäkään ollut. Synnytyksen jälkeen saatiin mekin aamupalaa!
  10. Nyt voi tulla tännekin kommentoimaan! Meillä synnytys tapahtui kokonaan yhden vuoron aikana, eli vain yhteen kätilöön tutustuttiin alakerrassa. Oli kyllä todella mukava ja kannustava! Synnytyksestä jäi hyvä fiilis. Yläkerrassa synnyttäneiden osastolla hoitajat olivat myös mukavia yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Valitettavasti tämä poikkeus sattui juuri ensimmäisiin hetkiin osastolla, en sitten oikein tiennyt mitä tuon pienen kanssa pitäisi tehdä. Seuraavat hoitajat oli kyllä mukavampia ja sit alkoi vähän päästä jyvällekin hommasta. Mun mielestä oli kyllä kiva, että vieraat eivät pääse huoneisiin. Ne oli kuitenkin aika pieniä, ja kyllä siellä olisi ehkä alkanut ahdistaa, jos pahimmillaan monta perhettä olisi ollut samaan aikaan.
  11. Jee! Kiitos vastauksista. Mä taidan siis stressata tätäkin asiaa liikaa. Eiköhän me siis yhdessä selvitä. Mutta toki saa edelleen jatkaa keskustelua ja kertoa kokemuksiaan...
  12. Kuinka paljon noita kestoliivinsuojia pitäisi olla? Tai kuinka usein on vaihdettava puhtaisiin? Riittääkö kerran päivässä, vai joutuuko vaihtamaan useammin? Tietysti varmaan ihan yksilöllistä, mutta tietäisi edes vähän suuntaa... Niin ja pesettekö 60 asteessa ohjeen mukaisesti, vai voiko myös pestä käsin, jos ei pyykkikone pyörikään tarpeeksi usein?
  13. Miten olette valmistelleet kumppanianne synnytkseen/ Miten hän on valmistautunut synnytykseen? Onko puoliso tulossa mielellään mukaan? Onko hän käynyt synnytysvalmennuksessa? Oletteko miettineet yhdessä kumppanin roolia synnytyksessä? Onko jotain asioita, joista kannattaisi puhua kumppanin kanssa ennen synnytystä? Jännittääkö puolisoa synnytys, miten sitä saisi lievennettyä? Meillä ei olla vielä kauheasti tulevasta synnytyksestä puhuttu, enkä oikein tiedä mitä tuo mies siitä ajattelee. Valmennuksessa oli kyllä mukana. Itsekseni olen koittanut miettiä, mikä isän rooli synnytyksessä voisi olla ja mitä häneltä synnytyksessä haluan. Eniten ehkä pelottaa, etten osaakaan kertoa hänelle, mitä haluan ja miten hän voisi olla tukenani. Toivon keskustelua aiheesta ja synnytäneiden kokemuksia.
  14. Liisa on vähän turhan tylsä ja tavallinen mun makuuni, se saa 7. entäpä Hilja?
  15. Meilläkin on aika rauhallista masussa. Tai no välillä käy kyllä ihan kunnon melskekin, mutta sit on päiviä, kun on kovin hiljaista. Eikä silloin kyllä auta mitkään herkut. Mäkin olin kerran tossa jo ihan varma, et nyt on joku vika, kun koko päivänä ei tuntunut kuin muutama töytäisy, mutta tulihan niitä sitten nukkumaan mennessä ihan kunnolla. Nyt ollaan onneksi siirrytty tähän neuvola kerran kahdessa viikossa, niin pitkään kyllä selviää sillä, että on kaikki ollut hyvin. Niin ja neuvolassa sanottin, et vauva ei kauheasti mahdu liikkumaan, kun hengailee poikittain tuolla masussa, niin voi siitäkin johtua.