-Iiris-

Aktiivijäsen
  • Content count

    296
  • Joined

  • Last visited

About -Iiris-

  • Rank
    Aktiivi
  1. Sain joku aika sitten ohjeistuksen myös yhdeltä liikunnan ammattilaselta, ettei missään nimessä pidä tehdä vatsalihaksia ennenkuin rako on mennyt umpeen, mielellään noin 6kk synnytyksen jälkeen vasta. Ensimmäisen raskauden jälkeen voi rako vielä hyvin umpeutua, mutta toisen kohdalla voi jo olla hankalampaa. Eikä samasta syystä myöskään saisi tehdä vatsalihaksia raskausaikana, jollei halua että ne jää sinne sivuille. Itsellä meni ehkä 2-3kk ensimmäisen raskauden jälkeen että rako hävisi. Ja mahan palautumisesta noin muuten, kyllä se oli valtava pallukka vielä itsellä esim. ristiäiskuvissa (näytin ehkä noin 6kk raskaana olevalta) noin kuukausi synnytyksestä, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa sitten häviää! Ja minulla ei todellakaan ollut mitään, raskauskilot ja maha jäi synnärille kokemusta, kiloja tuli noin 20kg ja kaikki sain ilman suurempia yrityksiä noin 9kk aikana pois.
  2. Meilläkin oli synnytyksessä mukana kätilöopiskelija, joka oikeastaan hoiti ihan kaiken. Vanhempi kätilö kävi vain välillä tarkistamassa tilanteen ja oli tukena. Minustakin oli kiva, että oli joku, joku oli siellä vain minua varten, kun vanhempi kätilö kävi muualla välillä. Opiskelija olikin niin innoissaan synnytyksestä, ettei edes lähteny vuoron loputtua kotiin, vaan jäi vielä ylitöihin, että sai hoitaa synnytyksen loppuun asti!
  3. noin puoli vuotta molemmissa
  4. ^ Kyllä tuo ihan selvältä plussalta näyttää, onnea!
  5. Onnea Tähtitomu!! Tosi lupaavalta näyttää kyllä jo!
  6. Kp 27/30-35 ja dpo 10 testasin eka haamun liuskalla, kp 30 vahvistui vielä CB:llä
  7. Clearbluella testattu aamupissasta, ja selvä plussa tuli jo tänään
  8. DoDo vihreät on ovistestit, jossa näkyy ihan selvästi viivat, punaisissa näkyy hailakasti, voi kun toivon, että lähtis siitä tummumaan. Nyt on clearblue ostettu, mutta uskaltaakohan sillä testata muuta kun aamupissasta kun kuukautisten alkamispäivä olisi huomenna tai ylihuomenna (tod. näk.)
  9. Tänään taas tuntuu, että kaikki oli kuvittelua ja oireetkin tuntuu hävinneen. Täytyy käydä tänään apteekin kautta hakemassa uusi testi
  10. Täälläkin tehty Rfsun testiä, sekä ovis että r-testiä varmuuden vuoksi dpo 10 & 11... Oliskohan siellä jotain...? Muoks, linkki ei toiminut...
  11. Meidän vauva syntyi tiistaina päivällä ja kotiin päästiin torstaina aamupäivällä lääkärintarkastuksen jälkeen.
  12. Voisin itsekin kommentoida tänne hiukan, vaikkei omakohtaista kokemusta asiasta ole mutta lähipiirissä on kyllä ollut juurikin sama tilanne kolmannen lapsen kanssa...Ensinnäkin minusta oma mielenterveys on tärkein, mutta onneks olet jo tällä hetkelläkin käynyt ammattilaisen juttusilla joten sieltä saat siihen varmasti apua. Harmittavan usein jää käymättä ammattilaisen juttusille ennenkun vasta sitten kun asiat on edenneet jo aivan liian pitkälle. Toinen asia mitä ehkä voisit harkita, vaikkei tunnu ehkä hyvältä laittaa lapsia hoitoon kun voisi olla kotona, on että mitä jos kokeilisit vaikka osa-aikaista työtä nyt raskausaikana, pääsisit vähän kokeilemaan työelämässä olemista, mutta lapset ei kuitenkaan olisi 100% hoidossa jos se tuntuu pahalta. Toisaalta luulisin, että lapset varmasti viihtyisivät myös hoidossa nyt raskausajan jos haluasit kokoaikaisesti töihin ja sitten vaikka jatkaisivat hoidossa kun vauva syntyy siten, että olisivat 1-2 päivää/puolipäivää viikossa hoidossa, eivätkä olisi "laiskan äitin" takia hoidossa vaan enemmänkin sen takia, että pääsisivät leikkimään uusien leikkikavereittensa kanssa eikä olisi lapsillekaan liian suuri muutos sitten kun vauva syntyy. Ei pidä vähätellä äidin tarvetta tuntea itsensä hyödylliseksi ja tärkeäksi myös muualla kuin kotona, sillä ainakin omalla kohdalla hyvin tärkeä osa omaa identiteettiä on juuri se, että saan tehdä töitä ja toteuttaa itseäni työelämässä ja saada haasteita sitä kautta. Tämän takia ehkä olenkin työnteon kannalla vaikka se kestäisikin vain hetken ennen seuraavaa äitiyslomaa, mutta oma mielipidehän tämä tosiaan on, ja itsellä tosiaan vasta esikoinen tulossa joten voihan sitä omakin mielipide vielä oman lapsen myötä sitten muuttua... Haluan nyt kuitenkin toivottaa kovasti voimia vielä ja tsemppiä tulevaisuuden pohtimiselle, ja uskon että varmasti päädytte vielä siihen oikeaan ja hyvään ratkaisuun juuri teidän perheen kannalta!
  13. Mimia, onpas sulla ihana vauvamasu jo!
  14. Tässä vilautus omasta pienestä esikoismahakasvusta
  15. Ihania masuja taas kaikilla! Varsinkin lokakuisten masuja kävin kurkkimassa! Ehkä sitä itsekin kohta jo laittaisi ensimmäisen kuvan tänne kun nyt on 14. viikko menossa..