mami77

Jäsen
  • Content count

    26
  • Joined

  • Last visited

About mami77

  • Rank
    Tavis

Profile Information

  • Location
    Keski-Suomi
  1. Pahoittelen ensinnäkin, että teksti menee taas omituisesti... Käytiin neuvolassa 10 kk kohdalla kun meillä ei vielä ryömitä. Terv.hoitaja pyysi käymään ja tehtiin mittaukset samalla. Pojun lukemat: Ikä / Paino / Pituus / Pään ymp. - 1kk / 5 100g / 56,7cm / 38,1cm - 2kk / 6 990g / 59,4cm / 40,8cm - 3kk / 8 680g / 64,6cm / 43,0cm - 4kk / 10 150g / 67,4cm / 44,3cm - 5kk / 11 300g / 69,3cm / 45,2cm - 6kk / 12 460g / 73,0cm / 46,6cm - 8kk / 13 140g / 75,3cm / 47,8cm - 10kk / 13975 g / 76,4cm / - (eri mittaaja, joten jätti laittamatta pään ymp.)Tuosta liikkuvuudesta.. Terv.hoitaja pyysi ottamaan lasten fysioterapeuttiin yhteyttä, että käytäisiin pikkumiehen kanssa pyörähtämässä. Ei ollut huolissaan mitenkään asiasta, mutta heillä vain on tapana passittaa fysioterapiaan, jos ei ala liikkumaan tuon ikäisenä. Tokihan meillä pikkumies liikkuu mm. kierimällä (mahalta selälleen ja selältä mahalleen jne.. samaan suuntaan eli liikutaan.Sitten jos on liukas lattia, työntää itseään taaksepäin mahallaan ollessaan. Konttausasentoa harjoittelee jonkun verran, hytkyttämällä itseään edestakaisin.Kiinteät ja korvikemaito maistuvat tosi hyvin. Rintamaitoa annan vielä kerran kaksi päivässä.Päiväunet ovat tosi vähäiset, tänään nukkui kahdet päiväunet, molemmilla kerroilla vajaa puoli tuntia. Tänään ei käytä vaunulenkillä, mutta jos käydään vaunulenkillä (yleensä joka pv) niin silloinkin nukkuu vaunuissa vain reippaan puoli tuntia. Nukkumaan meni tänään klo 20.45 ja nukkuu yöt vaihtelevasti. Yleensä herää klo 01-03 välillä ja joudun nostamaan sängystä (tai muuten alkaa itkemään) ja heijaan uudestaan uneen ja sitten nukutaan viiteen - kuuteen, jolloin olen vielä antanut aamutissiä, jotta on päästy nukkumaan seitsemään tai kahdeksaan.Jonkin verran levotonta unta öisin, saattaa nukkua poikittain pinnasängyssä ja sitten kun on ahdingossa eli jumissa, niin siinä vaiheessa viimeistään alkaa itkeminen ja herääminen...Hampaita on ylhäällä neljä ja alhaalla kaksi. Uusia hampaita odotellaan, että milloin alkaa kitinät. Jo suussa olevista hampaista ei ollut oikeastaan minkäänlaisia oireita..
  2. Nyt voinkin ilolla ilmoittaa, että poju kääntyi mahalleen 1 päivää ennen kuin täytti 8 kk , joten kyllä me tästä kohta liikkeellekin päästään
  3. Meillä on 8kk ikäinen poika, jolla on toisessa poskessa röpelömäistä ihottumaa ja lehahtaa välillä punaiseksi jonkun ajan päästä ruokailusta. Lisäksi meillä on ollut jo pidemmän aikaa ongelmia mahan kanssa. Ensin sairastettiin flunssa, joka taisi johtua 3 hampaasta, jotka tulivat aika lailla samaan aikaan. Sen jälkeen tuli ripuli, joka kesti yli viikon, mutta poika oli tosi pirteä ja söi ja nukkui hyvin. Annettiin aluksi Osmosalia ja sitten kokeilin perään Floridralia. Poika ei ole ripuloinut sunnuntain jälkeen ripulimaista kakkaa, vaan maanantaina oli jo kiinteämpää, kunnes tiistaina alkoi taas olla löysää kakkaa ja tänään aika ripulimaista taas. Poika syö kiinteitä (5,5kk lähtien) kasvis- ja lihasoseita ja marja- ja hedelmäsoseita. Enimmäkseen bataati-kesäkurpitsasosetta, bataatti-kinkkuherkkua, päärynää, kuningatarta ja lisäksi aamuin ja illoin normaalia aikuisten kaurapuuroa. Miten alkaisin tutkimaan tätä asiaa itsekseni ennen kuin vien lääkäriin ja pitääkö viedä lasten erikoislääkärille, vai mihin? Imetän myös vielä useampaan kertaan. Hyvin harvoin saa maidonkorviketta. Lähdenkö ensin karsimaan itseltäni jotain ruokia, vai kuinka olisi järkevää tehdä?
  4. Meillä 8kk ikäisellä pojalla oli yli viikon kestävä ripuli. Poika oli oikeastaan koko ripuliajan tosi pirteä, söi ja nukkui hyvin. Ripuli vain oli ihan ripulikakkaa, joka imeytyi vaippaan. Ennen ripuliaikaa pojalla oli flunssa, jonka yhteydessä taisi tulla aika lailla yhtä aikaa 3 hammasta. Nyt pojalla on enää yskä ja ei ole ripuloinut kunnolla kun viimeksi sunnuntaina. Sunnuntain jälkeen kakka oli yhtenä päivänä normaalinnäköistä kiinteämpää kakkaa ja loput päivät ovat olleet tähän asti löysää, kunnes tänään taas näytti siltä, että kakka on ripulimaista.. Pojalla on ollut poskissa pientä röpelömäistä ihottumaa ja nyt kiinteän ruuan (Bataatti-kinkkuherkkusosetta) jälkeen posti on punaisempi... Eli olisiko mahdollista, että olisi jotain allergiaa? Aamulla poika söi kaurapuuroa (ihan aikuisten kaurahiutalepuuroa) ja mustikkasosetta seassa. Senkin jälkeen teki löysähköt kakat, mutta nyt tosiaan kiinteän ruuan jälkeen paljon löysemmät. Eli olisiko syytä jättää bataatti-kinkkuherkku syömättä ja kokeilla jotain muuta? Onko aiheuttaja mahdollisesti bataatti. Poika ei ole ripuloinut sen kopposen koommin kun aloitettiin kiinteät ja flunssaan asti oli tosi kiinteää, että sai oikeasti tehdä töitä, että sai kakan tulemaan.
  5. Meillä oli tänään 8kk neuvolakäynti, samalla oli lääkäri paikalla. Tässä pojun lukemat: Ikä / Paino / Pituus / Pään ymp. 1kk / 5 100g / 56,7cm / 38,1cm 2kk / 6 990g / 59,4cm / 40,8cm 3kk / 8 680g / 64,6cm / 43,0cm 4kk / 10 150g / 67,4cm / 44,3cm 5kk / 11 300g / 69,3cm / 45,2cm 6kk / 12 460g / 73,0cm / 46,6cm 8kk / 13 140g / 75,3cm / 47,8cm Täysimetyksellä mentiin 5,5kk asti ja sen jälkeen aloiteltiin kiinteiden syönti. Kiinteät uppoavat suht hyvin, tällä hetkellä 4 kiinteää ateriaa: aamu- ja iltapuuro ja lounas lihasose ja päivälllinen kasvissose. Aloiteltiin ensin viljoilla ja sen jälkeen vasta liha ja liha on otettu käyttöön vasta n. 7kk iässä, joten se on vasta maisteluvaiheessa. Ruokailurytmi seuraavanlainen: klo 5.00 tissillä klo 8.00 herätys, aamupalaksi puuroa 0,5dl + hedelmäsosetta ½prk + tissillä klo 11.30 lounaaksi lihasosetta ½prk + ½prk hedelmäsosetta (ei aina) + tissillä klo 14.00 tissillä klo 17.00 päivälliseksi kasvissosetta ½prk + tissillä klo 20.00 iltapalaksi puuroa 0,5dl + marjasosetta + tissillä, josta nukahtaa yöunille. klo 2.00 tissillä (paitsi viimeiset 2 yötä on nukkunut koko yön klo 5 asti syömättä) Joka kiinteän ruokailussa annan myös nokkamukista vettä. Tissillä saatetaan olla joku päivä vähän useamminkin, yleensä lounaan & päivällisen välissä TAI päivällisen & iltapalan välissä. Meillähän poju oli ennen kiinteitä sellainen, että syötiin 1-2 tunnin välein, mutta nyt kun kiinteiden ateriat ovat lisääntyneet niin välitkin ovat pidentyneet. Varmaan noita kiinteiden määriä: liha- ja kasvissosetta, saisi jo antaa kokonaisen purkillisen, vai mitä olette mieltä? Palaan takaisin työelämään joulukuun alussa, joten joitain tissittelykertoja pitäisi kaiketi jo alkaa korvata korvikkeilla. Poju onkin syönyt korvikkeita ollessaan muutamia kertoja hoidossa ja ihan hyvin on syönyt. Alussahan meillä oli ongelmia tuttipullonkin kanssa, mutta sitten löytyi MAMin tuttipullo, josta suostuu imemään ja ehkä nokkamukistakin maiton juonti jo onnistuu kun vesikin uppoaa siitä. Reippaan kokonsa takia meillä ei vielä käännytä mahalleen eikä ryömitä. Kovasti kääntyy kyljelleen ja heijaa itseään kyljellään ympäri. Meille tuli ensimmäisenä puhe eli puheripuli on joka päivä: äittä, töitä, keko yms. "sanoja" suoltaa tulemaan vauhdilla . Neuvolasta käskettiin ottaa yhteyttä heihin päin 10kk kohdalla jos ei ala liikkumaan, mutta nyt viikon sisällä voi sanoa, että poju on alkanut "liikkumaan" eri tavalla kuin aiemmin.. Jalat ja kädet sätkii selällään/kyljellään hirmuisesti, sylissä istuessaan hytkyy kovasti niin kuin ratsastaisi ja syöttötuolissa heiluu edestakaisin niin, että syöttötuoli liikkuu muutamia senttejä taaksepäin.
  6. Miten opettaa vauva nukahtamaan ilman tissiä? Meillä nukahdetaan aina päivä- ja yöunille tissin kautta eli syödään ja sitten sammutaan . Olen aina syöttänyt pojan makuultaan (helpoin asento). Meillä olisi kohta varmaan aika siirtyä maidonkorvikkeisiin, koska palaan marras-joulukuussa töihin. Eli imetystä pitäisi vähentää ja alkaa antamaan korviketta tuttipullosta. Korviketta onkin annettu joskus silloin tällöin, pojan ollessa mummulla hoidossa. Varmaan iltatissittelyä ei kannata jättää kun vasta viimeisenä, vai?
  7. Me ollaan syöty päivällisen kohdalla marjasosetta. Voisiko iltapuuron aikaan syödä myös vähän marjasosetta, tai laittaa marjasosetta puuroon? Ettei nyt marjasoseiden syönti jäisi kokonaan pois.
  8. Neuvolassa käytiin, eikä sieltä saatu minkäänlaisia ohjekirjasia kiinteisiin liittyen. Alussa saatiin ohjekirjanen, joka oli vuodesta ylöspäin olevalle lapselle, tokihan siitä sai jotain osviittaa, mutta netistä minun on pitänyt löytää asiaa... Nyt siis meidän ateriat ovat olleet: -aamupuuroa (vähän) -lounaalla kasvissosetta -päivällisellä marjasosetta -tissiä vähän väliä Neuvolasta kehoitettiin ottamaan puuron syönti myös ilta-aikaan, jottei heräisi yöllä syömään tissiä --> samaa mieltä . Sitten myös toinen kasvissoseruoka kehoitettiin ottamaan eli lounaalla ja päivällisellä kasvissosetta. Liharuuat vasta 2-3 viikon päästä kun ensin ollaan maisteltu viljoja...
  9. No niin meidän "pikkumies" kävi 6kk neuvolatarkastuksessa 6,5kk iässä. Pikkumies: 0 kk 4085g / 52cm 1 kk 5100g / 56,7cm 2 kk 6990g / 59,4cm 3 kk 8680g / 64,6cm 4 kk 10150g / 67,4cm 5 kk 11300g / 69,3cm 6 kk 12460g / 73,0cm Kiinteiden syönti aloitettu 5,5kk iässä. Kasvis- ja marjasoseita sekä kaurapuuroa maisteltu ja kaikki menee tosi hyvin. Neuvolasta neuvottiin aloittamaan lisäaterioiden syönti eli aamu- ja iltapuuro sekä 2 kasvissosetta (lounas ja päivällinen). Liharuuat vasta 2-3 viikon päästä kun on viljoja ensin vähän maisteltu.. Vähän olen pettynyt meidän neuvolaan, sieltä ei ole saatu minkäänlaisia ohjekirjasia kiinteiden aloittamiseen yms.. Ainoastaan annettiin sellainen ohjekirjanen missä oli vuodesta ylöspäin oleville lapsille ateriarytmeistä yms. Tokihan niistäkin jotain osviittaa saa, mutta netistä olen yrittänyt löytää kiinteistä asiaa.
  10. Käytiin neuvolassa 5kk tarkastuksessa ja silloin terv.hoitaja sanoi, että aloitelkaa kahdella aterialla: kasvis- ja marjasoseilla (lounas ja päivällinen). No näin on tehty, paitsi, että nettiä luettuani aloitin myös aamupuuron maistelemisen vajaa pari viikkoa sitten. Meillä on meno neuvolaan maanantaina 8.8., joten silloin tämä kiinteä ateria- asia otetaan puheeksi. Minäkin olen sitä mieltä, että minun maitoni ei välttämättä enää riitä isolle pojulle , vaan on saatava lisää kiinteää ruokaa.. Tokihan omaa päätäänkin voisi käyttää näissä asioissa, eikä mennä ihan niin kuin neuvolasta sanotaan, mutta kun on ensimmäinen vauva , eikä ole aiempaa kokemusta vauvoista/lapsista yleensäkään niin sitä "kuuntelee" neuvolan tätiä ehkä tarkemmin...
  11. Täältä löytyy poikavauva (6,5kk),joka on myös aikamoinen syömäri. Kiinteitä syöty nyt ehkä noin kuukausi. Tässä päivän ruokailu: klo 1.00 tissiä klo 6.00 tissiä Herätys klo 8 klo 8.50 kaurapuuroa pari-kolme ruokalusikallista jossa myös vähän hedelmäsosetta + vettä Kaurapuuron maistelu on aloitettu noin viikko sitten. Klo 9.15 tissiä klo 11.20 bataatti-kesäkurpitsa-porkkanasosetta (1prk) + vettä + tissiä klo 13.20 tissiä klo 15.30 tissiä klo 16.30 marjasosetta (1prk) + vettä klo 17.30 tissiä klo 19.30 tissiä klo 21.30 tissiä ja nukkumaan Eli toisin sanoen tissiä syödään kahden tunnin välein. Pari kuukautta sitten syötiin iltaisin tunnin välein. Meidän ukkeli on kyllä sen kokoinenkin, että ruokaa on saatu . Alusta asti ollut iso poika. Viime neuvolakäynnillä (5,5kk) painoi 11,3 kg ja pituutta 68cm. Haluaisin saada nuo tissittelyt vähemmälle että ei tarvitsisi aina kahden tunnin välein olla syöttämässä. Tuttia ei syö ja kiukustuu todenteolla jos ei saa ruokaa... Syökö teidän mielestä liikaa??!?!??! Vinkkejä otetaan vastaan!
  12. Viitaten tutkimuksiin, pituuden vai painon puolesta? Meillä on poika kasvanut myös täysimetyksellä koko ajan ja painoa on noussut aika reippaasti koko ajan. Nyt jännityksellä odotan mikä on 6kk " tuomio " painosta. Aloitettiin tässä 5 kk iässä kiinteiden makustelu, mutta rintamaitoa menee ihan samalla tavalla kuin ennenkin eli parin tunnin välein Meillä ei ole kertaakaan puhuttu mistään tutkimuksista, joka kerta terkkari on vaan sanonut, että kyllä sulta hyvin tulee maitoa
  13. Pikkumiehen 5kk neuvolatarkastus suoritettu.Tässä lukemat:0 kk 4085g / 52cm1 kk 5100g / 56,7cm2 kk 6990g / 59,4cm 3 kk 8680g / 64,6cm4 kk 10150g / 67,4cm 5 kk 11300 g / 69,3cmTäysimetyksellä on menty 5,5kk ikäiseksi asti ja nyt tällä viikolla aloitetaan kiinteiden maistelut.Pikkumiehen ruokailutahti on ollut jotakuinkin parin tunnin välein. Yöt nukuttiin jopa pari kuukauttakin 7-9 tuntia pötköön, mutta tällä viikolla on aloitettu taas yöheräämiset eli sekin ehkä kertoo sen, että rintamaito ei enää riitä vaan tarvitsee lisäravintoa..Koska paino on ollut noin reipasta, niin rintamaito on ollut todella rasvapitoista ja nyt kun siirrytään kiinteisiin niin toivon (todellakin), että paino ei enää hirveästi nousisi, ei ainakaan tuohon tahtiin kuin tähän asti.Pahoittelen, että kaikki teksti tulee pötköön, vaikka kuinka yritän muokata...
  14. Meidän pikkumies on reipas 4 kk vanha ja on ollut rintamaidolla alusta asti. Ruokailuvälit ovat 2-2½ h välein päivällä ja illalla tiheämpään.. Ollaan yritetty saada pikkumiestä syömään tuttipullosta, mutta on tosi vaikeaa. Ei huoli tuttipulloa kunnolla, kielellä työntää pois ja leikkii tuttiosalla. Meillä on tavallinen tuttipullon osa. En tiedä pitäisikö vielä kokeilla jollain nänniä muistuttavalla tuttiosalla, onko ideoita? Tuttipullosta olisi isänkin/mummunkin kiva välillä syöttää kun minä olen käymässä jossain..
  15. Nonniin, 4 kk tarkastus takanapäin. Yöt nukutaan jo 7-9 tuntia pötköön, mutta illat ovat vielä aika tiheää syöntiä. Päivällä syödään 2-2½ tunnin välein ja pelkällä rintamaidolla. Neuvolassa sanottiin, että VOISI kokeilla pitkittää päivällä syömisväliä, mutta miten teen kun toinen parkuu suoraa huutoa.. Ei hyvä, ei! "Pikkumies" ei huoli tuttia, syö sormiaan niin, että työntää kurkkuun asti ja sitten yököttää . Tuttipullosta syöttäminenkään ei meinaa onnistua, olisihan äidin kiva joskus päästä käymään shoppailemassa. Pikkumies ei osaa imeä tuttipullosta, kielellä vaan pyörittelee pullon tuttiosaa pois. En tiedä pitäisikö kokeilla jotain muunlaista tuttiosaa, meillä on normituttiosa käytössä tuttipullossa. No tässä lukemat nyt kuiteskin... "Pikkumies": 0 kk 4085g / 52cm 1 kk 5100g / 56,7cm 2 kk 6990g / 59,4cm 3 kk 8680g / 64,6cm 4 kk 10150g / 67,4cm