tamtam

Aktiivijäsen
 • Content count

  98
 • Joined

 • Last visited

About tamtam

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  the land of beer and chocolate
 1. Meillä on Phil&Tedsin XL cocoon ja poika on ihan pian 8kk ja mahtuu vielä hyvin, vaikka onkin yli 70cm pitkä. Joten ei kannata ainakaan tuota XL versiota tyrmätä heti, kun se on ainakin meillä toiminut ihan loistavasti .
 2. Meillä taas reilun 5kk-vanhan pojan yösyötöt lopetettiin, kun lastenlääkäri rohkaisi yöpelleilyjen jälkeen, että kyllä vauva pärjää. Meillä poika on vähän yläkäyrillä kasvava, mutta ei mikään mahdottoman iso. Loogisesti ajateltuna vauva ei ymmärrä sitä, että miksi joku kerta saa maitoa ja toinen kerta sitten taas ei. Näin varmaankin myös nuo yöheräilyt jatkuvat. Meitä rohkaisi myös se, että poika ei yösyötöillä muuta kuin vähän imeskellyt rintaa, haki enemmän sitä vieressä oloa. Pakko oli tehdä radikaali päätös, kun meillä heräiltiin pahimmillaan 15 minuutin välein. Meillä juodaan maitoa klo 17-18 välillä pienempi annos ja illalla tankataan klo 20 iso velliannos. Poika jaksaa nukkua hienosti 7-8 asti, eikä silloinkaan karju heti nälkäänsä. Maimai, mä rohkaisen luottamaan omaan fiilikseen. Jos tuntuu siltä, että teidän pieni vielä tarvitsee maitoa, niin yösyöttöjä kannattaa jatkaa.
 3. Meilläkin karjuttiin pahimmillaan 50 minuuttia putkeen ja se oli tosi, tosi väsyttävää. Varsinkin, kun oli muutenkin jo ihan poikki. Mullakin on ollut noita uniongelmia, joten aloin olla aivan loppu. Me hoidettiin tassuttelu sillä periaatteella, että käsi pysyi rinnalla niin pitkään, kunnes poika rauhoittui (tämä saattoi olla 20 minuuttiakin). Samalla me välillä toistettiin hiljaista 'shhh':tä, joka tuntui rauhoittavan paremmin kuin 'nyt on yö'-mantra. Tuleeko itku, kun tutti tippuu? Meillä kun se tuli siitä, haki siitä lohtua ja me sitten saatiin olla lykkäämässä tuttia koko ajan suuhun. Siksi meillä loppui tutti ja yösyöminen samalla. Nää tuntuu olevan tosi yksilöllisiä juttuja, miten lapset oppivat . Tsemppiä pom, jos vaan mitenkään jaksat, yrittäisin vielä. Kyllä mä uskoisin, että teidänkin poika oppii.
 4. pom, kirjoittelinkin jo maaliskuisiin, mutta meilläkin pidettiin kuopukselle unikoulu. Meillä ei tuttia osattu laittaa takaisin suuhun ja sen tippumisesta alkoi heti karjunta. Pahimmillaan 15 minuutin välein. Mä olin ihan tötteröö, kun en saanut enää unta ollenkaan, odottelin vain, että koska poika herää taas. Siksi me otettiin tosi tyly kanta, poika siirtyi omaan huoneeseen ja samalla meillä loppui yösyömiset ja tutittelu öisin. Päivisin syödään kyllä tuttia, mutta yöllä ei. Mietin, että hoidetaan sitten samoilla itkuilla molemmat ja kaksi yötä meillä huudettiin ihan raivolla ja minä ja mies tassuteltiin, mutta sen jälkeen koitti autuus ja poika nukkui 20.30-07.00 ja nukkuu edelleen . Tsemppiä!
 5. Brysselin metro ja ratikka on mun mielestä ihan toimivia, bussia on tullut käytettyä vähemmän. Matalalattiaisia ovat, joten sen puoleen vaunuilla pääsee ihan hyvin. Mä ehkä liikkuisin matkiksilla jos vaan mahdollista, nimittäin täällä on joskus niin kova tunku, että metroissa tekee tiukkaa. Autolla liikkuminen nyt on aika toivotonta Brysselissä, ruuhkat kun voi olla huimia. Me ollaan kyllä liikuttu julkisilla ihan kätevästi, kunhan vaan muistaa, että täällä ne ei kulje ihan niin aikataulussa kuin Suomessa .
 6. Täällä ei pahemmin myydä valmista korviketta, vaan se tehdään jauheesta pulloveteen sekoittaen. Alle 6kk ikäisten vauvojen korvikejauhetta saa vain apteekeista, mutta siitä eteenpäin ihan kaupoistakin. Pullovedestä kannattaa varmistaa, että se on vauvoille sopivaa (ns. isot merkit ovat turvallisia, kuten Evian tai Chaudfontaine) Purkkiruokia on ihan kivasti, puuroja ja vellejä ei juurikaan. Täällä aletaan mun mielestä syömään tosi aikaisin leipää. Vaippoja löytyy isoilta merkeiltä, Pampers taitaa olla suosituin. Hyviä ruokakauppoja ovat Delhaize, GB ja Colruyt. Lisäksi täällä on ns. kemppariketju Kruidvat ja hollantilainen Hema, josta löytyy kivasti vauvajuttuja. Jos on vielä kysyttävää, voin yrittää vastailla .
 7. Meillä on ihan sama juttu kuin tuossa Empsulla. Poika nukkuu yöt kohtalaisesti yhdellä syötöllä (useimmiten) mutta päivisin pieni ei nuku. Nyt olen oikein ottanut aikaa kuinka pitkään pieni on nukkunut ja normaali on kaksi 30-40 minuutin pätkää päivässä, joskus ei sitäkään. Tämäkin on kauheaa taistelua, kun poika ei rauhoitu. Kapalointi auttaa meillä, mutta kun en haluaisi sitä käyttää päivälläkin. Poika heiluttaa käsiään ihan älyttömän paljon ja on mielettömän aktiivinen. Lisäksi nyt meillä on tullut kuvioihin myös jatkuva mahalleen kääntyminen sekä siitä raivostuminen . Jos jollakulla on vinkkejä, että miten vauvan saa nukkumaan päiväunia, niin melkein kaikkea olen halukas kokeilemaan.
 8. Miuccia, mä pohdin samaa Finnairille, mutta he sanoivat, että sylilapselle on periaatteessa aina tilaa, joten lipun voi varata ihan hyvin vasta sitten kun vauva on syntynyt. Näin tehtiin, todella suosituille lennoille vajaa kuukausi ennen lähtöä ja ihan ongelmitta meni.
 9. ^Entä jos kokoat kakun ihan vain pyöreään kulhoon, joka on vuorattu kelmulla?
 10. Täällä Belgiassa purkkiruokia on tarjolla hyvin. Ihan samanlaisia sekoituksia sekä vihannes- että hedelmäpuolelta löytyy kuin Suomestakin. Vastike täällä on pitkälti jauhemuodossa ja se sekoitetaan pulloveteen. Alle 6 kuukauden ikäisten vastiketta saa ainoastaan apteekista, mutta niissä valikoimat ovat yleensä hyvät. Puuroja tai vellejä on tarjolla aika vähän, täällä kun aletaan syöttämään lapsille leipää jo aika aikaisessa vaiheessa.
 11. Meillä on Concorden syöttötuoli ja siinä voi säätää jalkoja. Meilläkin on baarituolit keittiötason vieressä ja ihan noin korkealle syöttötuoli ei yletä, mutta ei se kovin paljon vajaaksi jää. Lisäksi tuolin oman pöydän ansiosta pienen ei tarvikaan ylettää keittiön tasolle asti. Tosi kätevä tuo on ja lisäksi menee pieneen tilaan säilytystä varten.
 12. ^Tosin meidän vaunut tuli Saksasta muutamassa päivässä. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä meidän Vibeihin ja esikoinenkin istuu niissä mielellään. Saksasta tilattuna ehdoton plussa oli se, että saatiin samaan pakettiin XL Cocoon.
 13. ^Tuo ei tosin päde kaikkiin yhtiöihin, joten kannattaa aina varmistaa kyseiseltä lentoyhtiöltä, mitkä heidän sääntönsä ovat. Jotkut yhtiöt kun vaativat erikoisluvan lentämiseen jo 35. raskausviikosta lähtien (eli 34viikkoa +1-6 päivää).
 14. Meille pitäisi tällä viikolla saapua Vibet. Viime viikolla tilasin ja perjantaina tuli ilmoitus, että paketti on lähtenyt tänne Belgiaan. Mä tutkailin pitkään netistä hintoja, kun täällä Belgiassa haluamamme paketti olisi maksanut toista tuhatta suoraan lastentarvikeliikkeestä. Tilattiin täältä, josta on tilattu tavaraa ennenkin ja palvelu on aina pelannut todella hienosti. Lisäksi plussaa oli se, että tuolta sai XL Cocoonin, sekä hinta oli edullisempi kuin Snowflakesista. Meille tulee siis Vibe v2 sisaristuimella, XL Cocoon, Travel Bag (siis mihin vaunut pakataan lentoja varten), Maxi Cosin adapterit ja Duo sadesuoja. Jännityksellä odotan jo, että saadaan paketti kotiin .
 15. Meidän neidin hoitopäivät ovat keskimäärin 8 tuntia, joskus 7, joskus 9 tuntia. Mies vie tytön joka aamu yhdeksältä ja minä haen tytön 16-18 välillä. Täällä Belgiassa tuo liikenne on niin arvaamatonta, että mä en oikein ikinä tiedä milloin olen kotona, joten sen takia päivät saattavat venyä . Pikkukakkosen synnyttyä tyttö jatkaa päiväkodissa varmaan puolikkaita päiviä silloin tällöin, jotta saan levättyä paremmin.