Emlilja

Aktiivijäsen
  • Content count

    654
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Emlilja

  1. En löytänyt mielestäni tällaista osiota vielä.. Eli kuume on kova ja sovittukin on, että joskus sitä vielä vauvaa aletaan yrittämään, mutta mitä sillä aikaa täytyisi tehdä? Meillä tuohon "tekoajan" alkuun on vielä 1,5 kk ja kovasti kuumeilen ja lueskelen kaikkia juttuja.. Kihelmöi jo valmiiksi ja fiilistelen täällä palstalla muiden puolesta, mutta kyllähän sitä vaan haluais jo tositoimiin Löytyykö muita vai ollaanko me kummallisia, kun on tuommoinen aikaraja sovittu?
  2. Tuommonen youtube video: gendermaker vs. PH pool strip tarjoaa edullisemman vaihtoehdon tälle
  3. Ehkä poika sanoo et "me ollaan muutettu" koska kokee et toinen koti on siellä äidin luona? Kyllähän hänenkin tavaransa siinä muuttavat samalla. Vaikea aina ajatella kuinka lapset näitä asioita ajattelee. Jos aina on kylpylässä tms niin onhan se vähän kroisosta, mutta kuitenkin kokemus pojalle. Ehkä 8-vuotias jo ymmärtää et viikonloppuisin on erilaista kun viikolla ja hänelle voisi tätä kautta selittää että miksi arkena ei asuta kylpylässä. Mut kyllähän sitä etävanhempana haluaakin tarjota jotain kivaa tekemistä vaikka yövyttäiskin kotona. Nimittäin ei se etävanhempi osaa elää sen lapsen kanssa "tavallista arkea" kun ei sitä oikeasti elä. Tämän sanon kokemuksesta. Tämmöistä tavallista arkea osattiin alkaa miehen pojan kanssa elämään vasta kun meille syntyi yhteinen lapsi, joka määräsi arjen rytmiä. En koskaan edes ajatellut että olisi jotenkin haitallista et käydään kaikenmaailman lastentapahtumissa vanhemman pojan kanssa. Ja toisaalta, kyllä me vieläkin mahdollisuuksien mukaan mennään kaikenlaisiin tapahtumiin viikonloppuisin, huolimatta siitä onko yksi vai kaksi lasta meidän mukana.
  4. ^ kuinka niin kuulostaa oudolta? Meillä ainakin 5-v sisäisti jo, että äidin ja isän luona on erit säännöt.. Kyllä kai siinä lapsi huomaa myös jos sääntöjä ei ole.. ainakin jos vanhempi sen hänelle vahvistaa edes puoli vitsillä tyyliin "no isin luona on säännöt, mutta täällä ei"
  5. Käsittääkseni liiton rahojen kanssa kannattaa hakea kotihoidontukea JOS kunta maksaa siihen kuntalisää. Koska sitä ei vähennetä liiton rahoista eli kuntalisän verran voi jäädä "voitolle". Voin olla myös väärässä Ja eikös kotihoidon tuen voi hakea vaikka mummon nimiin, kunhan joku sitä lasta hoitaa kotona eikä ole kunnallisessa hoitopaikassa.
  6. Hyvä jos oli apua Tärkeintähän on että ratkaisu on teidän perheelle mieluinen ja päivää voi ilolla muistella jälkeenkin päin.
  7. semmonen tilaisuus on myös olemassa kuin "aamukaste" jossa siis kastetaan useampia avointen ovien toimituksessa.. en oo tarkemmin perehtynyt mut tuli mieleen. Vähän niinkuin nää joukkovihkimiset vai mitä ne nyt on Jaa mutta se voi olla et tuo on vaan Tampereella: http://www.tampereenseurakunnat.fi/palveluja/kaste/aamukaste
  8. Jaa, onkohan sitä ollut unessa kun on vertailua tehnyt.. Toisaalta ei meidän autoon kyllä mahdu mitenkään kuin kasvot menosuuntaan istuin, kaukalokin nimittäin teki telakoineen tiukkaa. Jos turvavyö kiinnitteistä nenä menosuuntaan istuinta on paremmilla törmäystuloksilla olemassa niin mielelläni otan vinkkiä vastaan!
  9. ^ Valmistajan vastaus Tainalle K: Mistä voimme löytää testituloksia Triofix turvaistuimesta. V: Triofix turvaistuin ei ole vielä ollut Autoliiton testeissä. Triofix turvaistuin istuin tuli markkinoille syksyllä 2011 ja olemme olleet yhteydessä kuluttajavirastoon joka valitsee testattavat istuimet autoliiton testeihin, saimme valitettavasti vastaukseksi että vuoden 2012 testiohjelma on jo lyöty lukkoon eli saadaan Triofix turvaistun mukaan vasta 2013 vuoden testeihin. ECE R44-04 testeissä turvaistuin on pärjännyt erittäin hyvin sekä selkä menosuuntaan että kasvot menosuuntaan. (Lähde: http://www.klippan.fi/content/fi/1002/1740/UKK%20Triofix.html) Käsittääksen tuo ECE R44-04 testi ei ole ihan yhtä tiukkalinjainen kuin autoliiton testit, lainaus autoliiton sivuilta: "Kaiken kaikkiaan syksyn 2012 turvaistuintestissä annettiin kuusi hyvää ja seitsemän tyydyttävää yleisarvosanaa. Välttävän sai yksi istuin ja heikon yleisarvosanan kolme istuinta. Testi on lakisääteisiä tiukempi, sillä kaikki istuimet ovat kuitenkin hyväksyttyjä Euroopan markkinoille (ECE-R44/03 tai ECE-R44/04 -testaus ja hyväksyntä). Testitulokset antavat hyvää pohjaa turvaistuimen hankinnalle, mutta suoraan tulosten perusteella ei valintaa kannata tehdä. (Lähde: http://www.autoliitto.fi/?x20043=6482216)" Mä olen juuri paininut turvaistuinasian kanssa päätynyt ratkaisuun Britax-Römerin Duo Plus ainoa miinus on ettei tuota saa selkämenosuuntaan, mutta täyttää niin monta muuta kriteeriä et eipä se lopulta haittaa. Ahtaiden takapenkkien takia harva selkämenosuuntaan istuin edes mahtuisi kunnolla meidän autoon. Tärkeimmiksi valintaperusteiksi muodostui: - Turvallisuus (mm. autoliiton testi: http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/romer-duo-plus-2012/) - Istumisen mukavuus lapselle eli asento ja näkeminen ulos (tehdään pitkiä matkoja) - Istuimen kohtuullisen pieni koko ja asennusmahdollisuus sekä ISOFIXillä että vöillä - Pesuun irrotettava päällinen ja istuimen erittäin alhainen kemikaalikuormitus Tulipa sekavaa tekstiä
  10. Jansku: Ekana mieleen pälkähtää "a-loppuisena" Oula, Luka, Oiva, Otava, Mika, Miika, Jukka, Pekka, Joona, Reima, Vesa, Miska, Tuukka, Konsta, Niila..
  11. ^ taidettiin jättää kiristys sillain puoleen väliin suunnilleen (en tarkkaan muista kun ei ole enää portti käytössä), eli ensin ihan kireelle ja sitten siitä takasin päin löysään. Sillain et se aukee, mutta kuitenkin kestää kiinni ollessaan sen lapsen roikkumisen tms. Meillä se oli koiraporttina niin ei ollut niin tarkkaa tuon kireyden kanssa, kun ei noi karvaiset ole ihan niin näppäriä aukomaan ja nojaileen
  12. Säädöthän siinä portissa tapahtuu ruuvaamalla niitä osia, jotka loksahtaa niihin seinään kiinnitettäviin osiin. Eli ei muuta kun kiinni seinään ne neljä pyöreää lätkää ja portti siihen. sitten vaan ruuvaamaan sopivalle kireydelle. Se portti on ihan vänkkyrä ennen kun se on kunnolla asennettu, mut paikallaan sen saa säädettyä ihan hyvin. Se avauksessa nostettava "turvalukko" on alussa todella jäykkä ja vaatii jopa vallan lyömistä mennäkseen kiinni, mutta löystyy aika nopeasti ihan inhimilliseksi. En nyt tiedä vastasinko sinne päinkään mitä kysyit
  13. Mulla meni kans niin et kierron mukaan LA olis ollut 24.3, mut varhaisultrassa mittasi pienemmäksi ja sanoi et LA olis 31.3. Kaikki myöhempi kehitys kuitenkin viittasi siihen että LA olisi pitänyt olla jopa viikkoa aiemmkin kuin kierron mukaan laskettu LA. Vauva syntyi lopulta 10.3, että juurikaan en noista pohdinnoista viisastunut Myöhempi kehitys SAATTAA paljastaa kumpi on enempi oikessa, tai sitten ei.
  14. Ekaan raskauteen valmistuin syömällä raskaana oleville tarkoitettua vitamiinivalmistetta, juuri tuon foolihapon takia. Vehnänalkioöljyä meni myös pullollinen. Nyt toista kierrosta odotellessa olen todennut, että haluan tietyt lihasryhmät kuntoon (niska-hartia) sekä kunnon kohdilleen ennen synnytystä. Ihan ok peruskunto on ja urheilutaustaakin hieman, mutta synnytyksen fyysisyys pääsi silti yllättämään, nyt siis valmistaudun siihen kuin maratooniin ;D No ehkei ihan kumminkaa.. Ja vauvaa kun kantelee ja imettää ensimmäisen puolivuotta ainakin niin siitä äkkiä ryhti alkaa lysähtämään jos ei heti treenata jaksa. Eli siks niska-hartia seutu kuntoon
  15. ^ No joskus ne pienet jutut tuntuu vaan suurille ja onkai se ihan oikeutettuakin Täällä on tosi surullinen fiilis kun muksun äiti jaksaa tehdä taas kaikkensa et meille tuleminen olis hankalaa tai meillä vietetty aika olis jotenkin epämukavaa.. huoh.. millonhan se kasvais sen verran et oikeasti ajattelis tuota lapsensa parasta eikä omaa tuskaansa siitä ettei ole "kokonainen perhe". Sit jaksaa viedä kaiken lapselle ostetun vaatteet/puhelimet/lelut pois lapselta kun menee takaisin äitinsä luo. Millon milläkin verukkeella. Tai sit takavarikoi ne ja palauttaa käytettäväksi meidän päässä. No ihan kiva ettei roskiin heitä, mut en kyllä käsitä tuota toimintaa. Ehkä viimein luovutetaan ja lakataan ostamasta lapselle yhtään mitään. Paitsi sitten onkin jo tuo joulu jo ovella et se siitä suunnitelmasta. Eipä toista viitsi ilman pakettejakaan jättää.. plääh.
  16. Kierto olis kiva.. semmonen alle 40 kp olis vielä parempi
  17. Esikoinen oli lähinnä mun kuumeilua, mies välillä intoutui, mutta lähinnä loppuraskaudesta ja lapsen synnyttyä. Nyt on kakkosen tjot alkanut ja eilen hän toi mulle esitteen tuplarattaista, oli tauolla käynyt lastentarvikeliikkeessa ottamassa aiheesta selvää.
  18. Kaksplussassa on enemmän myös "isompien lasten" juttuja.. vauvassa kaikki odotus-vanhemmuus-vauva-taapero akselilla.
  19. Mummoni aina sanoi, että "pitää syödä illalla ettei kummitukset käy yöllä pelottelemaan".
  20. Tasra Vauva lehdessä 07/2012 s.59 "totta ja tarua vauvan tekoseksistä" on "Naisen orgasmin ja oksitosiinihormoonin aiheuttamat supistelut voivat kuljettaa siittiöitä eteenpäin, mutta ne löytävät kyllä perille ilmankin". Ei nyt suoraan vastaa kysymykseen, mutta sinnepäin
  21. Mulla irtosi limatulppa lähes kokonaisuudessaan 38+0 noin tunti ennen vesien menoa. Aiemmin samalla viikolla (noin 3 päivää aiemmin) oli tullut hieman veriviirua, josta arvoin et "onko tää vai eikö tää ole". En osaa vieläkään sanoa oliko.
  22. Heitänpä tähän junaan myös sellaisen itsekkään syyn kuin toisen lapsen yrittäminen.. Eli olen itse miettinyt että JOS alamme yrittämään kakkosta vielä tänä kesänä niin voisinko lopettaa imettämisen ihan vain kierron palauttamiseksi.. Jos imetys on jotenkin tuskaista tai epämiellyttävää niin mitä sillä turhaan stressaamaan. On olemassa lapsia, joilla ei edes ole mahdollisuutta rintaruokaan ja ihan kelpo kansalaisia niistäkin kasvaa. Minusta tuo imetyksen lopetus "toisen lapsen takia" kuulostaa paljon itsekkäämmälle kuin Jenny-Marian itsekkyys
  23. Oon joskus aiemminkin tänne kirjoitellut, mutta en muista koska ja mitä. Mutta tuohon "jos kierto on ollut säännöllinen ja normaali ennen pillereitä, sellaiseksi se myös todennäköisesti palautuu"-aiheeseen. Mulla oli ennen pillereitä TODELLA epäsäännöillinen kierto, täti saattoi tulla 2 viikon tai 1/2-vuoden välein. Pillereitä popsin n.10 vuotta ja sen jälkeen kierto pysyi lopettamisesta huolimatta siinä 28-32 päivää tuntumassa. Itsellä toimi näin ja olin kyllä tyytyväinen siihen. Mainittakoon vielä että pillerit jäi pois 03/11 ja tärppäsi sitten 07/11, jos jotakuta se kiinnnostaa
  24. Kokeile merilevää, kuulin kerran
  25. Poikaa lupasi ja poika tuli