tupasvilla

Aktiivijäsen
  • Content count

    836
  • Joined

  • Last visited

About tupasvilla

  • Rank
    Aktiivi
  1. Mulla oli tässäkin raskaudessa vuotoja ihan alussa. Jopa niin, että taas luulin, että kierto vain heittelee ja mulla alkoi menkat. Mutta niinpä olin vaan raskaana. Jännä, että tuntuu mun kropan reagoivan raskauteen siten, että tiputtelee!
  2. Me käytetään kumpikin kypärää aina. Ihan oman turvallisuuden, mutta myös esimerkin vuoksi.
  3. Gasolina, aika sattuma! Meille tulossa lokakuussa (la 20.10) toinen lapsi, ja mies on samoiten Espanjasta, mutta Suomessa asutaan!
  4. Tea, oi kiitos! Miten en tuota etusivua huomannutkaan! Nyt lähti siis superhinnalla Stonzit m-kokoisina tännekin. Kiitos paljon kun vinkkasit!
  5. Mä katsoin tän sivun ja aika hyvällä hinnalla nuo Stonzit on, mutta mielestäni tuo ilmainen kuljetus on vain jos ostaa yli 50 puntaa ja yhdet Stonzit maksavat 15 puntaa. Muuten näyttäisi kuljetus olevan 9 puntaa.
  6. Kiitos merkinkantaja ja sera! Eiköhän yritetä viimeiseen asti pärjätä kaukalolla, vaatteetkin vähenee pikkuhiljaa.
  7. Samaa olin sanomassa merkinkantajan kanssa. Meidän vauva syntyi huhtikuun lopussa ja on aika kuumaverinen. Siltikään ei quadrolift aiheuttanut ongelmaa. Ehkä kerran kun oltiin vaunuilemassa ja oli todella kuuma, päädyttiin kantamaan tyttöä, kun ei viihtynyt. Mutta se ei ehkä riippunut edes siitä lämpötilasta vaan siitä, ettei sieltä vaunusta nähnyt mitään.
  8. Osaako joku sanoa, että kuinka pitkään lasta saa pitää turvakaukalossa? Meidän kirppu on nyt vähän yli 7kg ja ikää löytyy kohta 11kk. Katsoin, että turvaistuimet ilmeisesti usein 9kg eteenpäin? En oikein osaa edes arvata, että milloin tuo raja menee meillä rikki. Pitääkö meidän siis siihen saakka pitää tyttöä turvakaukalossa? Ei tähän mennessä ole valittanut, mutta kyllä alkaa kaukalo kohta jäädä pieneksi, ainakin näin talvivaatteilla. Ja toisaalta pituutta löytyy sen 70cm suunnilleen.
  9. Tytto sai 4kk --> kiinteita pikkuhiljaa, mutta maitoakin juo edelleen. Menkat tulivat kerran n.6kk tienoilla, sen jalkeen ovat vielakin poissa. Tytto on kohta 8kk. Meille toinen ei olisi mikaan katastrofi, joten ehkaisya kaytettiin vain ihan alussa, kun tytto oli viela ihan pieni.
  10. Mä voin myös lämpimästi suositella Tapio Laijokea. Minäkin voisin yhtyä tähän suositteluun. Todella mukava ja asiantunteva lääkäri!
  11. Ma en ota nyt kantaa muuten kuin totean, etta itse en koe pulloja "rumbaksi" tai kovin vaikeaksi. Riippuu ihan asenteesta, sanoisin. Joskus kun maidon lammittamisessa kestaa ja vauva huutaa, olo on turhautunut ("jos ottaisit rinnasta, saisit jo ruokaa"), mutta muuten pullojen pesu ja kuivaus, satunnainen keitto ei ole tuonut kylla meille mitaan stressia. Itseasiassa helpompi on ollut liikkua, kun tietaa, etta jos vauvalla yllattaa nalka bussissa tai missa vaan, otan pullon kassista ja kaikki on tyytyvaisia. Enka ole itse sidottu aina nukuttamaan, kun vauva nukahtaa vain maidon avulla. Oletko tutustunut tahan oppaaseen? http://vaestoliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/2bf86e653ad7fe12acb9d1983beba659/1354094040/application/pdf/214159/PULLONPYORITTAJAT-3.pdf Itse koin, etta siina oli ihan kivasti ohjeita. Niin ja itse tipun kategoriaan "yritin, ei onnistunut", korviketta ei ole kuitenkaan tarvittu.
  12. Makin sain neuvolasta (hki) ravitsemusterapeuttien tekeman ohjelappusen alle 1v lapsen ruokailusta ja siina lukee kasvissoseen kohdalla, etta; lisaa joukkoon hieman oljya. Perunasoseen teko-ohjeen lopuksi lukee "lisaa nesteeksi keitettya vetta ja hieman oljya tai aidinmaidonkorviketta".
  13. ^^^Meidän vauvalla oli lievää koliikkia, joten huusi /känisi kaikki illat vähän yli 3kk saakka. Tästä syystä itse en lähtisi tuon ikäisen vauvan kanssa matkaan. Itse olimme ensimmäistä kertaa matkoilla appisten luona (ulkomailla) vauvan ollessa 5kk ja se oli kyllä meille loistava aika. Mutta tosiaan, kuten Lainie sanoikin, koliikista ei koskaan tiedä etukäteen.
  14. Meillä nukuttiin perhepedissä noin 6kk saakka. Ensin siirrettiin omaan sänkyyn meidän huoneessa ja noin viikkoa - paria myöhemmin omaan huoneeseen tilanteen pakosta (meidän huoneen seinä tapetoitiin ja haisi vielä liimalle illalla). Tyttö alkoi nukkua melkein heti kokonaisia öitä, joten siirto onnistui todella helposti ja paransi yöunia kaikilla!
  15. Myy, täällä toinen! Meidän tyttö jää katsomaan KAIKKIA näyttöjä ja tv:ssä viehättää valo ja liikkuvat asiat. Mutta kun tuo on niin hyperaktiivinen jo niin ei anneta katsoa tv:tä. Joskus vierailla kun ollaan, pyydetään, että sulkevat tv:n koska muuten tyttö katsoisi vaan sitä eikä keskittyisi muuhun. Toisaalta annetaan katsoa tietokoneen ruutua (skypeä) jonkin verran. Tietokoneelta ei anneta katsoa mitään ohjelmia/videoita.