Rana

Rekisteröitynyt
 • Content count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Rana

 • Rank
  Aloittelija
 1. Tämän profiilin voi poistaa.
 2. Sepä se vain onkin, että kun voidaan tietää etukäteen melkoisella varmuudella. Lähinnä kysymys on siitä, tapahtuvatko tietyt muutokset jo lastemme elinaikana vai vasta huomattavasti myöhemmin. Kaikista ankeista tosiasioista huolimatta lapsen kaipuu on valtava. Ihan toivoo, että pääsisi tavalla tai toisella valitsemisen vastuusta, tulisi vaikka vahingossa raskaaksi tai jotain...
 3. Ei tietenkään pitäisi sanoa, että olisi varmasti äiti (eihän sitä voi tietää), mutta varmasti olisi jo yritetty lasta ilman em. syitä.
 4. Helpottavaa, että joku muukin pohtii näitä asioita. Ilman ilmastonmuutosta ja muita globaaleja suuruhkia olisin jo varmasti äiti. Mutta miten voi synnyttää maailmaan lapsen, joka joutuu ehkä taistelemaan ihan perustoimeentulostakin tuhoutuvassa maailmassa? Tämänhetkisen tiedon varassa näyttää varmalta, ettei millään päästövähennyksillä voida enää estää ilmastonmuutosta, vaan tarvittavat keinot olisivat nekin tavattoman riskialttiita. Kuitenkin biologinen kello tikittää, eikä ole enää kovin monta vuotta aikaa miettiä.
 5. Minulla on lapsia vasta suunnitelmissa, olen jo hiukan säikähtänyt ajattelutavasta, että vanhempien, varsinkin äitien, pitäisi olla kaikissa asioissa täydellisiä eikä mikään vähempi riitä. Vain Neitsyt Maria voi olla tarpeeksi hyvä äiti. Kuitenkin suurin osa lapsista on aina kasvanut ihan normaaleiksi aikuisiksi huolimatta siitä, että harvassa maassa ja historian vaiheessa vanhemmat ovat voineet keskittyä täyspainoisesti vanhemmuuteensa.