Kiia

Aktiivijäsen
 • Content count

  213
 • Joined

 • Last visited

About Kiia

 • Rank
  Aktiivi
 1. Käytetään pääsääntöisesti kertiksiä, mutta silloin tällöin myös kestoja. Mielellään käyttäisin niitä enemmänkin, mutta falskaavat tytöllä tosi helposti, joten pitäisi varmaan aktiivisemmin yrittää löytää niistä sopivampaa mallia.
 2. Synnytyssairaalasta piti lähteä vielä kotiin äitiysfarkuissa, mutta pari viikkoa synnytyksen jälkeen vanhat farkut mahtuivat jo hyvin jalkaan. Nyt n. 3 kk synnytyksen jälkeen vanhat vaatteet menevät jo hyvin päälle. Mahassa on vielä ylimääräistä, mikä toki vähän pömpöttää, mutta ei niin pahasti, etteivätkö vanhat paidat kävisi.
 3. Täälläkin paino nousi loppuraskaudessa useita viikkoja kilon viikkotahtia ja turvotusta oli melkoisesti, eikä mennyt enää kuin yhdet kengät jalkaan. Turvotus jäi kuitenkin onneksi synnärille.
 4. Mulla oli jälkisupistuksia muutaman päivän ajan, mutta olivat todella lieviä. Lähinnä imettäessä tuntui sellainen vaimea menkkakipumainen fiilis alavatsalla.
 5. Meillä tyttö tulee olemaan päivän yli 7 vkoa ristiäispäivänä. Mielellään olisi pidetty jo aiemmin, kun pidetään nimi salassa ristiäisiin asti ja oltaisiin haluttu ottaa se jo käyttöön, mutta tuo viikonloppu oli ainoa, joka sopi kaikille vieraille.
 6. Pitkään oli jo satunnaisesti supistellut silloin tällöin, mutta vedet menivät aamulla (41+3) klo 10 ja supistukset alkoivat olla säännöllisiä noin klo 17 samana päivänä.
 7. Heräsin aamulla kotona kymmenen aikaan ja olin matkalla vessaan, kun olohuoneen lattialle lorahti lammikko.
 8. 18 kiloa tuli ja nyt n. 2,5 viikkoa synnytyksen jälkeen jäljellä on vielä n. 6 kiloa.
 9. Pieni osa limatulpasta irtosi 41+1 aamulla. Luulin silloin, että limatulppa irtosi kokonaan, mutta 41+3 vähän vesien menon jälkeen housuihin tuli selkeääkin selkeämpi limatulppa, ja samana iltana tyttö syntyi.
 10. Saliin mennessä olin 4 cm auki ja toivoin epiduraalia. Anestesialääkäri soitettiinkin paikalle, mutta ilmeisesti hätätapauksen takia jouduttiin jonkin aikaa odottelemaan, ja sen puolituntisen aikana olinkin sitten auennut jo 9 cm:iin, joten kätilön neuvosta epiduraali peruutettiin ja alettiin sen sijaan melkeinpä heti ponnistelemaan.
 11. Lapsivedet meni aamusta 41+3 ja saman päivän iltana tyttö syntyi.
 12. Ei kai nimiä voi varsinaisesti varata. Tiedän kuitenkin mm. siskoni ja parhaiden ystävieni nimisuosikit ja niitä en omalle lapselleni antais, vaikka kivoja nimiä ovatkin. Toisaalta en mielellään nimisuosikeista etäisempien kavereiden kanssa edes keskustele, kun tuntuu, ettei pian uskaltaisi mitään nimeä antaa, kun joku on lähes jokaisen varannut.
 13. Meillä oli tänään nt-ultra ja taidan yrittää saada huomenna esimiehen kiinni. Tuntuu reilulta kertoa ajoissa, kun aiheuttaa kuitenkin melko paljon uudelleen järjestelyä työpaikalla.
 14. Te, jotka olette jo vauvakirjoja täyttäneet, alkaako niiden täyttäminen vasta vauvan syntymästä vai kannattaisiko se hankkia jo odotusaikana? Mietin, että koska kannattaisi lähteä ostoksille, kun en viitsi sitä turhan aikaisin ostaa hyllyyn seisomaan.
 15. Käytiin tänään ultrassa ja oli kyllä tosi liikuttavaa. Ihanaa nähdä pieni ensimmäistä kertaa. Niskaturvotusta oli 1,2 mm ja vauvan koko vastasi viikkoja 12+1 (menkkojen mukaan siis 11+5). Tuon perusteella ei kuitenkaan laskettua aikaa lähdetty siirtämään. Verikoe otettiin vasta ultran yhteydessä, joten yhdistelmäseulan tuloksia joudutaan vielä odottelemaan.