ihaa

Aktiivijäsen
  • Content count

    133
  • Joined

  • Last visited

About ihaa

  • Rank
    Aktiivi
  1. Kotitesti.fi ja Raskauskeiju.fi:ssä ainakin tällä hetkellä CB:n digitaaliset ovistestit aika edullisessa tarjouksessa. 26,90 eur/ 10 testipuikkoa.
  2. Jossain kaupassa oon nähnyt raskaustestejä luontaistuotehyllyn luona, mutta ekana kyllä etsisin sieltä kortsujen vierestä.
  3. Mä ajattelin kokeilla Rfsu:n liuskoilla ihan aamuisin. Päivällä en töissä kyllä rupea testaamaan, vaikka ohjeen mukainen kellnaika tosiaan ois se 10-20. Viimeksi oli vielä CB:n digi ja kun siihen ilmestyi hymynaama, katsoin yhdellä Rfsu:n liuskalla samalla, miltä se näyttää. Sain silloin ihan tasavahvat viivat siihen liuskaan, joten ehkä jatkossa onnistuu oviksen bongaus ihan niillä pelkillä liuskoillakin.
  4. Ok. Kiitos tiedosta.
  5. Jos ovisplussa on esim. kp 14, onko dpo siis kp15? Jos näin on, missä vaiheessa ns. normaaleilla testeillä on mahdollista todeta raskaus? Eli ei millään ekstraherkillä? Onko se vasta sitten kp 29, jolloin tuosta voisi arvella menkkojen alkavan, vai kuinka paljon aiemmin?
  6. Mun mielestä kans kp 14 iltapäivä on selvä plussa, eli siitä eteenpäin laskisin sen hedelmällisimmän ajan. Ainakin noiden mukaan Lh-piikki on tullut, eli varmaan myös oviskin. (Mä nyt en oo todellakaan mikään ekspertti näissä, mutta uskaltauduin silti kertomaan mielipiteeni. )
  7. Ostin tänään isosta Prismasta RFSU:n testejä. Ne näyttivät olevan ihan liuskoja, kutta eiköhän niilläkn pärjäile. Hinnalla ei ainakaan ollut pilattu: Ovulaatiotestit 8,95 / 14 liuskaa Raskaustestit 2,55 / 2 liuskaa Tolla hinnalla raskaustestejäkin raaskii tehdä vaikka kuinka monta! (Verrattuna aiemmin apteekista ostamiini sieltä saatuihin halvimpiin, eli apteekin omiin, jotka maksoiva n. 7 euroa per testi. Tuolla Prismassa nuo testit löytyivät kortsujen luota, aiemmin olen jostain Prismasta löytänyt luontaistuotehyllystä, kuten Lilly tässä ketjussa aiemmin mainitsikin.
  8. Syvimmät osanottoni, Gurmeli. Ei riitä sanani tähän tilanteeseen. Eikä riitä ymmärrys, miksi näin surullisia asioita tapahtuu... Halaus ja voimia sinulle ja perheellesi. (Luin vasta nyt viestisi lokakuisten ketjusta.)
  9. Tää on ihan paras!
  10. Tulin kommentoimaan omaan vallkovuotokysymykseeni. Soitin tänään neuvolaan ja terveydenhoitaja sanoi, että jos näillä viikoilla (21+4) tulisi lapsivettä, siihen liittyisi aaltomaista supistelua ja/tai alavatsakipuja. Sellaisia mulla ei onneksi ole ollut. Kuulemma monilla muuttuu emättimen pH sen verran raskauden aikana, että on ihan tavallista, että valkovuoto muuttuu ihan nestemäiseksi. Iiris/: muistaakseni sanotaan, että kasviksissa oleva a-vitamiini ei ole vaarallista. Se on jotenkin erilaista kuin esim. maksassa, jota kehotetaan välttämään. Sitä ei varmaan myöskään ihan vain kasviksia syömällä saa niin paljon kuin esim. vitamiinivalmisteista. Korjatkoon joku, jos olen väärässä porkkanan suhteen. Itse en ainakaan ole törmännyt suosituksiin, joissa porkkanaa sinänsä kehotettaisi raskausaikana välttämään. Sen sijaan huolellinen pesu ja kuorinta on suotavaa, sillä joku bakteerivaara kypsentämättömissä vihanneksissa piilee.
  11. Voiko 22. viikolla tiputella lapsivettä vai onko tää kirkas, mitä jää paperiin pyyhkiessä ihan vaan todella vetistä valkovuotoa? Onko kellään muulla ollut huolta tällaisesta? Ei sitä housuihin asti ole tullut, mutta paperissa ei näytä limaiselta, kuten valkovuoto yleensä, vaan ihan vedeltä. Ei haise oikeastaan miltään.
  12. Lupasin tulla kertomaan ravitsemusterapeutilla käynnistä. Hän ei ollut lainkaan huolissaan mun kasvissyönnistä raskausaikana. Käytiin läpi mun ns. normaalipäivän syömiset ja juomiset. Jotain vinkkejä ja huomioita sain. Esimerkiksi jos rauta-arvot alkaa kovasti laskea, kannattaa kuulemma päivän jollain aterialla, jolla syö täysjyväviljoja (hyvä raudanlähde) jättää maitotuotteet pois, koska ne haittaavat raudan imeytymistä. Tuoreita vihanneksia tai hedelmiä kuulemma kannattaisi syödä joka kerta, kun syö rautapitoisia ruokia, sillä C-vitamiini edistää raudan imeytymistä. Periaatteessa kai olin nämä kuullutkin, mutta en niin hyvin noudattanut. Muutoin neuvoi huolehtimaan, että joka päivä tulee syötyä jotain linssejä, papuja, soijarouhetta tms. proteiinpitoista, kuten olen aina pyrkinyt tekemäänkin. Maitotuotteita suositellaan raskaana oleville n. 6 dl päivässä + vähän juustoa, kasvissyöjille jopa 8 dl! Näin ne muistaakseni meni, kukaan älkööt nyt perustako ruokavaliotaan näille mun hatarille muistikuville.
  13. Ainakin MamaMialla on myynnissä noita, missä on jalkojen tai käsien (ja vähän muitakin) kuvia painettuna. Myös ilman painatusta olevia, mutta kaikki taitavat olla yhdenkoon tuubeja.
  14. Kerroin 13. viikolla kehityskeskustelussa esimiehelle ja heti sen jälkeen muillekin kahvihuoneessa. Nt-ultra tuloksineen oli silloin jo onnellisesti takana. Mahan koon puolesta ei kai vielä olisi ollut ihan pakko kertoa, mutta oikeastaan oli helpotus kertoa - eipähän itse tarvi yksin miettiä ja stressata, miten tuolla hommat hoituu poissaollessani. Meillä on kaiken lisäksi pienehköllä työpaikalla paljon muitakin henkilöstömuutoksia meneillä/tulossa, joten oli kiva kertoa, niin osataan varautua tähänkin. Esimies suhtautui erittäin hyvin ja onnitteli lämpimästi. Samoin työkaverit onnittelivat ja kyselivät vointia. Oli oikeastaan kivempi kertoa itse kuin odotella, milloin joku rupeaa kyselemään. Ilmeisesti vain yksi (vastikään itsekin äitiyslomalta palannut) työkaveri oli arvannut.
  15. Mua on himottaneet etenkin kirpeät vihannekset ja hedelmät. Aika alkuraskaudesta (6. tai 7. viikko varmaan) ostin itselleni kiivejä. Normaalisti en ikinä syö niitä, kun ne ovat niin kirpeitä, että saavat suun ihan kipeäksi. Nyt petyin niihin, kun ne eivät olleet tarpeeksi kirpeitä. Leivän päälle laitan mieluummin tomaattia kuin kurkkua, kun ennen raskautta oli toisinpäin. Salmiakkikin on välillä himottanut, ja olen sitä kanniskellut mukanani, kun se auttaa vähän ellotusoloon. Ylipäänsä ruokien pitää maistua jollekin, että niitä voi ajatella syövänsä. Tää ehkä liittyy kaiken kaikkiaan tähän alkuraskauden huonovointisuuteen, veikkaisin. Nyt on viikkoja 13+4.