Glenda

Aktiivijäsen
 • Content count

  227
 • Joined

 • Last visited

About Glenda

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Esikoisen synnyttyä ajattelin ensimmäiseksi että ihanaa kun kipu lakkasi. Ensikohtaaminen oli hankala koska vauvalla happiarvoissa häikkää ja sen kanssa häselsi useampi kätilö ympärillä. Toinen lapsi syntyi vain 13min sairaalassaolon jälkeen ja oli heti synnyttyään tosi terhakka. Muistan kun hän avasi silmänsä ja alkoi heti imeä rintaa.
 2. Meidänkin neiti 2,5v pääsee nyt vihdoin marraskuun alussa nielurisaleikkaukseen. Kuumeita nyt 02/2012 jälkeen takana 6kpl. Kuume kestää 5-7pv, juuri parhaillaan kuumeiluviikko menossa. Tytön kuumeilujakson ensimmäiseen päivään kuuluu aina oksentelu. Ja valittaa että suuhun koskee. Vähän kyllä jännittää tuo leikkaus. Samalla leikataan kitarisatkin. Mutta kyllä tämä on aika raskasta ollut, joten jos leikkauksesta tulee helpotusta tilanteeseen niin ehkä se on sen arvoista.
 3. Lyylis, teilläkin leikkaukseen jouduttiin tuon syklisen kuumeen takia eikä esim kuorsauksen? Joutuiko lapsi monta sykliä kuumeilemaan ennen kuin määräsivät leikkaukseen? Mukava kuulla että myös pelkkä risojen pienennyt voi auttaa, ettei tarvitse kokonaan välttämättä poistaa. Lähtikö teidän lapselta samalla myös kitarisat? Viimeiset puoli vuotta ollut melkoista kuumeilua, 5 kuumeviikkoa takana. N 5-6viikoin välein tulee. Lapsi kotihoidossa, ei flunssaa tai muita oireita eikä koskaan ole tarttunut isosiskolle. Siitä aloin itse epäilemään että ei tuo nyt ihan normaalia ole. Nyt menemme vielä aluesairaalaan lastenosastolle tutkimuksiin mutta yksityisen kurkkulääkäri suositteli nielurisaleikkausta.
 4. Meidän neidillä leikkaus edessä syklisen kuumeen takia. Onko kenelläkään kokemuksia?
 5. Meillä rauhallinen ja sääntöjä noudattava 4,5v on nyt alkanut pyytää päästä itsekseen ulos kun pikkusisko päiväunilla. Paritalomme etupihalla leikkii pitkäänkin itsekseen. Vielä olen jättänyt ulko-oven raolleen ja välillä käyn varmistelemassa että neiti on pihassa.
 6. Ihan kuin minun suustani. Kesällä multa porattiin kaksi reikää eikä tullut mieleenikään kokeilla sitä ilman puudutusta. Ihmettelen ihmisiä jotka suostuu siihen rääkkiin. Mutta molemmat tyttäreni olen synnyttänyt ilman lääkkeellistä kivunlievitystä. Ennen ensimmäistä synnytystä olin 100% varma että haluan kaikki kivunlievitykset mitä irti lähtee, mutta itse synnytystilanteessa en kokenut niitä tarvitsevani, osin synnytysten nopean edistymisen takia.
 7. Vajaatoiminta(ainakaan hoidettu) ei ole esteenä Haikaranpesään pääsylle, ainakaan minun kohdallani (5/2010).
 8. Minä olin esikoisesta 9cm auki kun saavuimme sairaalaan. Mutta synnytys oli kyllä kestänyt jo jonkin aikaa kotona ennen tätä (sairaalassa vaan sanottiin että älkää vielä tulko joten sinnittelin kotona). Tarkkaa aikaa synnytyksen kestolle en siis osaa sanoa. Toisesta yritettiin lähteä hyvissä ajoin sairaalaan, mutta olin 10cm auki kun sinne saavuimme ja sairaalassa ehdittiin olla 13min. Ensimmäisestä supistuksesta syntymään kului 1h50min. Edelleenkin kätilöt sanoivat miehelle puhelimessa (vaikka luulin papereissa näkyvän mun edellisen synnytyksen nopea eteneminen) että tulkaa joskus 6h kuluttua. Onneksi ei toteltu vaan lähdettiin n 1h kuluttua ekoista supistuksista sairaalaan. Mulla supistukset olivat koko ajan tosi kipeitä mutta lyhyitä. Sairaalaan lähtiessä en enää pystynyt puhumaan ja miehen piti taluttaa minut autoon. Mutta jos nyt vasta lähtisin tätä toista synnyttämään niin lähtisin heti ensimmäisestä supistukesta! Vieläkin puistattaa ajatus että lapsi olisi syntynyt autoon koska minua jo siellä ponnistutti.
 9. ^Minäkin olen huomannut että sitä säätöremmiä ei voi päästää ihan alas, muuten vauvan pää on alaspäin(tai siis alempana kuin jalat). Ja meilläkin Vibejen jarru melko tiukka, joutuu melko kovaa painamaan että saa pois päältä.
 10. Esikoisen synnytys 17h josta sairaalassa 50min, ponnistusvaihe 4min. Kuopuksen synnytyksen kokonaiskesto 1h50min josta sairaalassa 13min, ponnistusvaihe 1min.
 11. Meillä on ollut Kozy nyt 1,5kk käytössä kuopuksella ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Täytyy myöntää että ostin sen ainoastaan ihanan kuosin takia. Neiti viihtyy siinä tosi hyvin ja on mun mielestä helppo pukea päälle. Eilenkin oltiin shoppailemassa 4h ja vauva oli koko ajan Kozyssa (nukkuu melkein koko ajan). Mun Kozyssa on edessä sellainen tasku joka on kätevä esim tutin säilytykseen.
 12. Nyt on toinenkin synnytys takana ja ennen tätä kertaa kävin tuon synnytyslaulukurssin. Koko synnytys meni nopsaan ja synnytyslaulu oli ainoa "kivunlievitys". Joka supistuksella hyräilin ja loppua kohti ääni vain koveni. Sairaalaan saapuessa olin 10cm auki. Supistusten aikana en tälläkään kertaa olisi millään pystynyt olla hiljaa. Eli molemmissa synntyksissä olen kokenut tuon synnytyslaulun hyödylliseksi ja uskon sen ainakin osittain vaikuttaneen nopeaan avautumisvaiheesen.
 13. Kauniit synttärit Nessan tytöllä!
 14. Meidän 2,5v neiti sai LikeaBike puupyörän 2v lahjaksi ja nyt vasta keväällä sillä päästiin ulos potkuttelemaan. Alku oli aika haparointia mutta nopeasti tyttö älysi idean ja nyt mennään jo lujaa. Äiti saa välillä juosta perässä. Potkupyörällä ollaan menty myös metsälenkeillä ja tyttö haluaa mennä myös isommat ylämäet ihan itse. Pari kertaa on alamäessä kaatunut mutta mitään ei ole sattunut, johtunee osittain siitä että lapsi saa heti jalat maahan ja siitä että pyörä on tosi kevyt.
 15. ^Mulle ei tullut kirjettä vaikka sellaisen lupasivat lähettää. Lähinnä siinä mua kiinnosti ne vapaaehtoisten valmennuksien ajat. Muistutin kirjeestä rv 30 kun soitin synnytyssuunnitteluaikaa. Sen jälkeen kirje tuli n 2pv kuluttua.