viipa

Aktiivijäsen
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

About viipa

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 10/18/85

Profile Information

 • Location
  Savo
 1. Tulin vaan kurkkimaan kun yritystä odotellessa mennään. selvitin gyneltä estoni miten saan/voin jatkaa. candesartan ehdoton ei, ohjeisti lopettamaan ennen raskautumista/yritystä. triptyl toinen esto jota suositteli lopettaa raskausaikana. siitä ei sikiölle haittaa/vaaraa ole todettu olevan, mutta väsyttävän vaikutuksen takia suositteli lopettamaan ennen vauvan tuloa että yöheräilyt ym sujuu "sutjakammin". sit botox injektiot menossa 3-4kk välein ja niitä voi jatkaa raskautumiseen asti. propralista sanottiin ennen esikoisen odotusta että vaikeuttaa maidon nousua/tuloa, muuta haittaa ei ole. Se nyt ei ole käytössä.. kohtayslääkkeistä raskausaikana sanoi, että imigrania voi käyttää satunnaisesti/vaikeissa kohtauksissa. Lisäks panadol/panacod. buranakin käy tiettyjen viikkojen aikana.. joo. migreeni on ahterista. se on se pieni piru jolla on kimeä ääni, kaivanut pesäkolon mun vasemman silmän taakse ja tulee just silloin kun sitä osaa odottaa (triggerit) ja silloin kun sitä ei kaipaa mistään hinnasta :/ mä elättelen pientä toivetta että mikäli raskaudun sitten jossain vaiheessa, niin migreeni helpottaa. Tällä hetkellä 15-25 oirepäivää kuussa ei naurata. esikoista odottaessa ei migreeniä kuin kerran tai pari ja sekin lievää.. mutta noin 6kk synnytyksestä niin alkoi alamäki joka jatkuu jatkuu vaan...välillä sitä miettii onko mitään järkeä "tehdä"/toivoa/haluta toista lasta.
 2. Mulla oli alkuun samanlaista rävellystä. Kun sen femcapin kans pääsee sinuiks niin pois ottaminen sujuu jouhevasti
 3. Hööh, ei tule ilmoituksia kommenteista.. Mutta joo, huusaa.. Mies tilasi mulle juurikin noilta epämääräisiltä ja epäilyttäviltä sivuilta, tavarat tuli noin viikossa.. Täytyy todeta, että ei ole mulla nokan koputtamista tässä asiassa, tai siis femcap, kun sen osaa laittaa oikein ja näin, niin ei ole moitittavaa. Se on miinusta, että varsinaiseen spontaaniin seksiin ei ole mahdollista, kun pitää se 10min "odotella" ennenkö sen spermisidin jälkeen teho on kohdillaan.. tai jotain, mut näin ohjeissa oli.. Ja onhan se, kun pitää olla reissuissa mukana, jne.. Et se varsinainen spontaanius on mun mielestä poissa. Olipa epämääräisesti selitetty, mut kaikesta huolimatta en vaihtais muuhun ehkäisyvalmisteeseen
 4. Nojoo. Meille on kotiutunut Femcap. Mies siis oli jo tilannut tämän kun avasin aiheen. Tuon kupin lisäksi tilasi sellaista geeliä joka ilmeisesti hidastaa siittiöisten kulkua.. Eli tarvihtee molemmat, niin toimivuus on parempi. Ja geeli toimii liukkarina niin kuppi sujahtaa paremmin sisään. Oon nyt parina iltana kokeillut laittaa sen paikalleen ja eihän siitä ekana iltana mitään tullut, kun se vaan seikkaili ja mokelsi sisällä. Mut sit kun seur iltana kokeilin niin sinne sujahti ja ei epäilystäkään että olisiko laitettu oikein/väärin. Ilmeisesti jotenkin alipaineen ansiosta se pysyy "kiinni" kuin nakutettu eikä tunnu lainkaan. No, värkin poisottaminen onkin sitten toinen juttu ja siitä on saatu naurut jos toisetkin niin isännän kuin likkakavereitten kanssa Noitten kuppien koot menee niin, et 22mm - ei synnyttänyt. 26mm - synnytys päätynyt sektioon. 30mm - normaalialatiesynnytys. Itellä on tuo keskimmäinen koko ja se näytti ihan mielettämön isolta, mut sinne se vaan holahti. Ja jostain luin et kuukuppia kun on käyttänyt, niin siitä on apua tän kupin laiton kanssa. Ja voisin ihan kompata tuota. Tässä apteekin sivut http://www.barriermethods.com/ On tosi epäilyttävät sivut, mutta niin vaan saapui lähetys ja tulikohan viikossa, eli tosi nopsakkaa. Ja tässä tätä geeliä https://www.nodum.de/s1/dia/cgi-bin/shop/shop.cgi?katalog=0761621&cart_id=6834751.25091 ja sit sellanen ruuttakin niin voi myöhemmin lisätä geeliä halutessaan https://www.nodum.de/s1/dia/cgi-bin/shop/shop.cgi?katalog=1338132&cart_id=6834751.25091 Eli kuppi, ruutta ja kolme putkiloa geeliä postikuluineen maksoi noin satasen.
 5. Onko kenelläkään ehkäisynä femcap? Sehän on siis vähän niinku pessaari mut ilmeisesti helpompi. Suomessa ei myydä, mutta ainenki saksasta saa tilattua. Itelle kun ei oikein tuo hormoniehkäisy sovi useastakin eri syystä ja kumit ei nappaa, niin pitänee tätä kokeilla. Aika vähän vaan löytyy kokemuksia kun yrittäny ettiä...
 6. Synnytys käynnistettiin, su iltana sain iltapalan siinä seiskan huituvilla. Vedet meni n klo 23 ja saliin siitä melko suoriltaan. Mukana oli jos jonkin moista pillimehua, suklaapatukkaa, pähkinöitä ja muuta evästä, mutta ei mikään maistunut. Aamupala tuotiin saliin sillon seiskan aikaan ja sitä patisteltiin ottamaan ihan vauvan sokereiden takia, mehukeittoa ja tuoremehua sit lipitin. Muksu syntyi lopulta sektiolla maanantaina klo 13 aikoihin. Seuraavan kerran sain syömistä osastolla päivällisaikaan, jogurttia, mehukeittoa ja muita pehmeitä ruokia. Ei kyllä mikään muu ois sillon vielä maistunutkaan.
 7. Meilläkin koliikki. Pitkin raskautta supistuksia ja muitakin kipuiluja. Mutta itse ehkä "syytän" joltain osin synnytystä tähän koliikkiin, kun vauva joutui olemaan monta tuntia todella tukalissa oloissa ja stressitilassa ennenkö tehtiin sektiopäätös. Neuvolassakin sanottiin, että mahdollisesti vaikuttaa. Syntymästään asti kun kovin koliikkivaivainen tyttö ollut. Oon itekin pohtinut kiinteiden antamista hiukan aikaisemmin, mutta saa nähdä jääkö ajatuksen asteelle.
 8. Kiitos nadda kommentista! Päivällisellä tulee varmanakin syötyä liikaa. Jos on keittoruoka niin sitten joku leipä kylkiäisenä. Mutta muuten yleensä aika lailla jotain "peruskotiruokaa" ilman leipää. Salaattia on aina jonkin moista, mutta siinäkin voisi petrata ja monipuolistaa sitä (ihan vaan ettei täysin tylsisty ). Jogurttina käytän aina maustamatonta ja miel rasvatonta jogurttia, ns. hedelmä-/marjajogurtit on liian makeita mun makuun. Lounaalla epäilenkin että tulee liikaa hiilareita, mutta täytyy tosiaan kokeilla ensi viikolla töissä että minkälaisiin lukemiin vs menee tuolla "vanhalla" syömisellä. Se tuolla töissä on hankaluutena, että aina ei ehdi syödä välipalaa edes "vauhdissa". Sillähän nuo lounaatkin sitten on aika hiilaripitoisia, kun monesti oon ajatellut että esim. omena on välipalalle, mutta kun näyttää siltä ettei ennätä sitä silloin syödä, niin syö sitten lounasaikaan. Jotenkin ihan hepreaa koko asia vielä.. Tosiaan varmaan käytännössä sitten näkee että mikä sopii parhaiten omalle kropalle. Tänään söin aamulla leipä lisukkeineen ja jogurtti +mustikoita ja ananasta lounaaksi kana-pasta-salaattia päivällisellä jauhelihakeittoa +leipästä (iltapalaksi suunnitteilla hedelmä) Tähän asti arvot olleet suositusten mukaiset... Mutta huomasin olosta kyllä, että lounaan ja päivällisen välissä olisi joku pieni välipala ollut ihan aiheellinen.
 9. Hömm.. Tällä viikolla tuomion käsi heilahti ja radi tulla paukahti. Se miksi rasitukseen jouduin oli ylipaino (bmi 32) ja ikä. Pissassa ei missään vaiheessa ollut sokeria. Hieman korpeaa, mutta muutamien päivien sulattelujen jälkeen jos mielikin parempi asian osalta. Ruokailurytmi kovasti pohdituttaa, lähinnä siis työpäivien osalta. Olen nyt raskauden aikana ollut niin väsynyt, että viikonloppuisin/vapaalla nukun vähintään puolet vuorokaudesta. Työpäivien rytmi jokseenkin tämmöinen: aamupala klo 6-7 (maustamaton jogurtti+marjat, leipä) töissä välipala (hedelmä tms) jos ehdin klo 9.30 maissa lounas n. 11.15 (mikropuuro/lämminkuppi/joku kevyt vihersalaatti +leipä +jogurtti/hedelmä) välipala jos ennätän klo 14.30 Kotona sitten päivällinen n. klo 16.30-19, useimmiten siinä viiden aikaan. Ja päivällinen on se päivän "pääruoka" meidän huushollissa. Mikäli päivällinen menee tuohon iltaan, niin siinä välissä saatan ottaa välipalaa jos nälkä on. Iltapala ehka 1-2 x vkossa (hedelmä, leipä, tms). Iltapala jää usein juurikin sen takia syömättä, että unet alkavat jo n. klo 20.30. Väsymys on jotain ihan kaaottista. Hb on koko raskausajan ollut hyvä, vähintään 133, joten se ei selitä väsymystä... Nyt siis kaipaisin kanssasisaret vinkkejä tuohon ruokailuun, onko ok? Mitä muutettavaa? edit. Jos joku haluaa jakaa päivän ruokalistansa niin olisin onnellinen!
 10. Olen muistaakseni joskus (monta sivua sitten) ilmiantanut itseni tähän sakkiin, mutta kommentointi on jäänyt, laiskuutta kai Lavellalle ja muillekin painosta kommentoijien "odottajille" voinen kertoa omat kokemukset. Oma bmi on 32 huituvilla. Ennen ensimmäistä neuvolaa (9+3) painoa oli tullut kolme kiloa. Neuvolasta vain kommentointiin, että olisi hyvä jos painoa ei tulisi kymmentä kiloa enempää. Sen jälkeen painoa on heitellyt +-500g. Eli niiden ensimmäisien kilojen jälkeen ei ihmeitä tapahtunut painon suhteen. Ne kolme kiloa tulivatkin siitä, koska pahoinvoinnin takia tuli syötyä tiheästi ja enemmän kaloreita vuorokaudessa tuli kuin ehti kuluttaa. Eli se syöminen helpotti huonoa oloa. Neuvolan täti on itselle tuttu työn kautta, yhdellä sijaisella olen käynyt. Molemmat ovat suhtautuneet painoon yhtä lailla, ennemminkin kannustavasti kuin toruvasti. Gynellä oon käyny pitkin raskautta, kun alavatsalla ja -selässä paljon kipuja ja niitä on ihmetelty. Gyne totesi viimeksi, ettei ole painoa tainnut liiemmin tulla raskauden aikana. Gyne teki aikanaan ar-ultran (7+3) sisäkautta, ei yrittänytkään peitteiden päältä. Katsoi samalla myös muut "mestat" sillä anturilla ja koin sen vain hyvänä asiana että sisäkautta ultrasi, koska olisihan se enemmän aiheuttanut mielipahaa mulle, jos olisi tuskaillut ensin vatsapeitteiden päältä jos näkyvyys olisi ollut huono näkemään sitä pientä toukkaa.. NT-ultrassa (12+5) kätilö ei kommentoinut vatsamakkaroita mitenkään, näkyvyys oli peitteiden päältä hyvä ilman että tarvitsi kovakouraisesti anturia runnoa. Kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset, vaikka jännittänyt näitä tilanteita olenkin. Kotona tulee käytyä vaa'alla melkein joka päivä että on joku haju siitä miten paino käyttäytyy. Mutta enpä ole syömisiä rajoittanut mitenkään. Vajaa kk:n kuluttua rakenneultra jonka tekee lääkäri, tämä ehkä jännittää eniten koska tiedän lääkärin ja hän ei paljoa sanoissaan säästele Tsemppiä ja ihanaa odotusta kaikille
 11. Ajattelin nyt alkuun heittää kysymyksen tänne, josko joku tietäväinen osaisi auttaa. Asiahan ei tällä hetkellä ole ajankohtainen, mutta kun pitää sitä tulevaisuutta miettiä, niin.... Asumme nyt paikkakunnalla M. Olemme suunnitelleet muuttoa pieneen kylään nimeltä L, joka kuuluu kuntaan nimeltä K. Mikäli työpaikkamme säilyvät edelleen nykyisessä paikassa M, niin onko mitään rajoitusta miten pienokaisille päivähoitopaikka järjestyy. Tai siis, onko mitään mahdollisuuksia saada päivähoitoa M-paikkakunnalle kun työt siellä. K-kuntaan on matkaa melkein tunti ja se menee "väärään suuntaan" kuin M. Tietysti varmaan yksityinen päiväkoti ei niin katso lasten osoitetta, jos maksukykyä on... Mutta mietin vain.. ymmärsikö kukaan?
 12. Stigmation, Itse muistan joskus lukeneeni/kuulleeni että jos pillereiden lopetuksen ja raskaumisen alkamisen ajankohdan ollessa lyhyt voi keskenmeno seurata herkemmin, mitään %-lukuja tms ei ole ja tämäkin on ns. kuulopuhetta. Miksette nyt jo lopettaisi pillereita ja käyttäisi kumia siihen saakka kunnes "varsinaiseen lasten tekoon" ryhdytte? Näin kierto ehtii vähän palautua ja näkee ainakin mihin suuntaan muuttuu? Tuossa hieman aikaisemmin on omaa kertomustani pillereiden lopetuksesta. Huhtikuun alkuun käytettiin kumia ja nyt tämän viikon alussa raskaustesti näytti plussaa. Uskon että näin oli hyvä, juurikin sen takia että vähän elimistöä pystyi kuuntelemaan "luomuna" olosta
 13. Itsellä panikointi meni astetta pidemmälle tänään, kun soittaa rimpautin neuvolaan ja purin sydäntäni. Kerroin että vasemmalla alavatsalla ja -selässä kipuilee koko ajan, semmoista viiltävää ja lamaannuttavaakin kipua, ei taukoa levossa tai rasituksessa, pitkällään tai muussakaan asennossa. Aina vaan kipuilee ja kivut yltyneet. Ilmeisesti kuulostin suhteellisen hysteeriseltä, kun terkkari sitten passitti mut jo tänään (oli peruutusaika) gynelle, joka siis sijaitsee tk:ssa. Lähinnä siis mun mielenrauhan takia ajan taisin saada. No, näillä viikoilla ei kovin kummosta näkyny; 3mm kokoinen nestepussi kohdun seinämässä. Ei vuotoja, hyytymiä, tms. Edes ruskuaisrakkulaa ei vielä ollut. Mutta koska meidän äipälle ollut aikoinaan useita kohdun ulkoisia raskauksia, niin gynelle menen vielä ensi viikolla kontrolliin. Ja tänään otettiin hcg-pit ja sama katsotaan myös maanantaina labroista. Lähinnä poissuljettaisiin ku-raskaus. Aika luottavaisin mielin gyne oli, lopulta tunsin itseni vain täysin typeräksi.
 14. Itsekin olen vasta plussanut. Ensimmäisestä kierrosta tuli plussa. En pysty uskomaan tätä todeksi. Vaikka testejä tein useamman enkä vain yhtä, niin silti äimistelen täällä. En oikein usko sitä, että näin "helposti" tulisin raskaaksi ja onko siellä oikeasti joku. Oireita jonkin verran on; menkat poissa (luonnollisesti ), tissit niin kippeet että melkein räjähtää, alavatsaa juilii ja aamulla on semmonen tunne, että mitään en ruokaa en saa nieltyä. Lähinnä etovaa oloa, ei yökkäilyä. Lisäksi vähän sama tilanne myös kuin essiinalla, karmea yskä, keuhkoputkentulehdus. Tuntuu että yskin keuhkot pihalle ja samoin se muukin sieltä tulisi ulos.
 15. Itsellä oli alunalkaen tarkoitus, että raskaudesta ei kerrota kenellekään ainakaan ennen neuvolaa. No, tänään kun kävin työmaalla (olen sairaspäivillä kotona parantelemassa keuhkoputken tulehdusta), niin meidän talon lääkärille, jolta troppeja tautiin hain, kerroin että nyt ollaan raskaana, yrittämisen tiesikin kun piti saada foolihapporesepti. Hän oli niin iloinen ja onnellinen puolestani, että itselläkin tippa tirahti linssiin. No, päätin myös samassa sysäyksessä kertoa esimiehelle, kun hän on aika lapsirakas ja niin positiivisesti suhtautuu meidän "alaisten" perhe- ja kotielämään ja on odottanut minulta vauva-uutisia jo pitkään. VIRHE! Niin nuiva asenne, että olin ihan pöyristynyt. Kotimatkalla itkut tirautin sitten tästä kokemuksesta. Näin ollen, vaikka tämä on erityisen ihana asia, niin pidän kyllä visusti minun ja miehen välisenä asiana sinne ensimmäiseen ultraan asti.