linnaeaborealis

Aktiivijäsen
 • Content count

  120
 • Joined

 • Last visited

About linnaeaborealis

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Tampere

Recent Profile Visitors

1749 profile views
 1. Amniina, kiitos vastauksestasi. Sen pohjalta mun on helpompi pakata sairaalakassia.
 2. Mulla olis tyhmä kysymys tuosta potilashotellista. Synnytys lähestyy ja Ipanassa olen toivonut pääseväni hotelliin. Mutta sitä mietin, että pitääkö hotellissa olla myös vauvalle vaatteet kotoa, vai saako ne sairaalasta, kuten osastolla? Niin ja saako hotellissa kipulääkettä tarvittaessa vai otanko omat mukaan?
 3. Löysit jo vaunut, mutta vastaan silti. Mun mies on 195 cm pitkä ja meillä on ollut Gessleinin yhdistelmävaunut ja niissä ei miehen jalat potkineet vaunuja ollenkaan. Vaunujen tarkempa mallia en muista, mutta ilmakumipyörilä ja kääntyvällä aisalla ne olivat.
 4. Mä ostin äitiystukisukkahousuja apteekista. Hyllytavarana niitä ei ollut, mutta tilaamalla tuli parissa päivässä. Ovat hyvät ja oikeasti tukevat. Hintakin oli kohtuullinen 40e. Apteekista varmaan saa myös polvi ja reisimittaisia tukisukkia. Mun suonikohjuongelma on sitä luokkaa, että vaan tukisukkahousut auttaa. muoks. Tuolla aiemmissa viesteissä kirjoitettiin sukkien ostosta Instrusta. Ainakin Tampereella instru ei enää myy tukisukkia. Aiemmissa raskauksissa käytin instrusta ostamiani Sigvariksen tukisukkahousuja, mutta täytyy sanoa, että apteekista ostamani olivat paremmat.
 5. Minä suosittelen Ruskovillan harsoja. Eivät varmasti ole halvimpia mahdollisia, mutta ovat olleet hyviä. Olen käyttänyt komfortleija-taitosta( http://www.babyidea.fi/kestovaipoista/taittelu.html ). Harsot kuluvat pesuissa, joten en ainakaan näkemättä uskaltaisi ostaa käytettyinä. Molemmilla tytöilläni on varsin varhaisessa vaiheessa pitänyt käyttää lisäimua äippäpaketin sisävaippojen kanssa. Käytin pieniä froteepyyhkeistä ommeltuja pötköimuja tai bamboo doubleria.
 6. Ristiäiset olivat molemmilla tytöillämme. Minä ja mieheni kuulumme molemmat kirkkoon, joten ristiäisten pitäminen oli itsestäänselvyys. Molempia tyttöjä on heti syntymästään asti kutsuttu omilla nimillään, joten ristiäiset olivatkin ensisijaisesti kasteen juhla - ei nimenantotilaisuus.
 7. Nyt mulla on takana myös toinen synnytys tässä sairaalassa. Mitään negatiivista sanottavaa mulla ei vieläkään ole. Kätilöt kyselivät mun omia toiveitani ja niitä kunnioitettiin. Ponnistusvaiheen aikana kätilö osasi neuvoa, miten kuunnella omaa kehoa ja miten milläkin hetkellä kannattaa ponnistaa. Vuodeosastolla meni nyt paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Imetyksiä ei enää tarvinnut kellottaa, vaan pelkän aloitusajan ylöskirjaus riitti. Hoitajilta sai riittävästi apua ja neuvoja. Sairaalassa olo aika jäi mieleen positiivisena kokemuksena.
 8. Meillä on myös tuo Emman liesisuojus ja aika turha kapistus tuo on. Tyttö saa nostettua suojan ylös ja osaa irroittaa sen koukun, joka pitää uuninluukun kiinni. En tiedä olisiko joku muu merkki ollut parempi.
 9. Mua jännittää eniten se, että miten esikoisen hoito saadaan järjestymään. Appivanhemmat ovat tulossa avuksi, mutta heillä on kuuden tunnin ajomatka tänne meille. Myös synnytyksen sujuminen kieltämättä on alkanut jännittämään, nyt kun laskettuun aikaan on jäljellä 20 päivää!!!
 10. Me päätettiin miehen kanssa ennen vauvan syntymää olla tiukkana siinä, ettei lapsi syö karkkia. Ajattelimme sopivan iän makean syömiselle olevan noin kolme vuotta. Toisin kävi. Tyttö on ihan mahdoton sokerihiiri, eikä häneltä voi syödä mitään salassa. Niinpä olemme joutuneet antamaan hänellekkin karkkia, jäätelöä, pullaa yms., kun kerta itsekkin olemme syöneet.
 11. Ostin tytölle Rasavillin välikausihaalarin ja saman merkkiset rukkaset. Toimivilta ovat vaikuttaneet ja väritkin miellyttivät silmää. Tuntui kivalta ostaa Suomessa tehtyjä vaatteita, vaikka aika kalliita olivatkin.
 12. Sopivaa vastausta ei löytynyt, joten jätin vastaamatta. Itse kävin jälkitarkastuksessa neuvolan terveydenhoitajalla. Sama terkkari hoitaa alueemme äitiys- jalastenneuvolan. Hyvin jälkitarkastus sujui, en kokenut lääkäriä tarpeelliseksi. Kaupungin käytäntö on, että terveydenhoitaja tekee jälkitarkastukset.
 13. Meillä on Baby In-Sight -peili ja se oli todella hyvä silloin, kun vauva oli vielä turvakaukalossa. Musta oli kiva tietää, mitä takana oikein tapahtuu ja repsikan paikalla istunut saattoi ajon aikana esim. korjata lakin asentoa. Tosin kerran tämän peilin vuoksi meinasin parkkihallissa peruuttaa yhtä toista autoa kylkeen, kun ruudusta lähtiessäni katsoin taustapeilistä vauvaa enkä ajoväylän esteettömyyttä Nyt kun vauva on turvaistuimessa on peili jäänyt tarpeettomaksi, koska turvaisuin on niin korkea, ettei peiliin näe.
 14. Tietääkö kukaan, onko olemassa JUOKSUVAUNUJA? Eli vaunuja, jotka on suunniteltu juoksulenkillä lykittäviksi? Mistä sellaisia myydään ja mitä ne maksavat?
 15. Meillä on Besafen Izi Kombi, ja ollemme tykänneet siittä tosi paljon. Tyttö näkee istuimesta hyvin ja tuntuu siinä viihtyvän. Jalkatilaa vaikuttaisi olevan ihan hyvin, joten tuskin tuo istuin liian pian jää pieneksi. Mun mielestä lapsen asento istuimessa ei ole liian pysty. Me ajamme pitkiä matkoja, mutta pidämme usein taukoja, jotta lapsen ei tarvitse kovin kauaa olla istuimessa. Istuin on meillä asennettu autossa takapenkille keskipaikalle, koska siinä se vie kaikkein vähiten tilaa etupenkeiltä. Miehellä kun on mittaa liki kaksi metriä, niin hän ei olisi repsikan paikalle mahtunut, jos istuin olisi asennettu suoraa penkin taakse. Jos meille joskus tulee toinen lapsi, niin sitten meidän täytyy vaihtaa autoa vielä isompaan. Nyt meillä on Toyota Avensis vm 01 ja kolmestaan mahdumme sillä liikkumaan. (Vähän OT, mutta mä en ymmärrä missä autossa oikeasti riittäisi tilaa kahdelle isokokoiselle aikuiselle ja useammalle lapselle. Nuo turvaistuimet kun vievät aivan järkyttävästi tilaa. Kävimme katsomassa uutta Avensista ja se on sisätiloiltaan vielä pienempi, kuin tuo vanha!)