KiihkeäMyyrä

Aktiivijäsen
  • Content count

    1108
  • Joined

  • Last visited

About KiihkeäMyyrä

  • Rank
    Addikti

Profile Information

  • Location
    Uusimaa
  1. Meillä ultrassa päivä ennen synnytystä arvio 3,9 kg, synnytyssaliin kun päästiin kätilö arvioi 3,2 kg ja lopputulos olis sitten 3,36 kg.
  2. NKL

    malher Perhehuoneosastolla 61 oli ainakin mikro keittiö- ja ruokailutilassa. Uskoisin, että nelkein joka osastolla on keittiötiloissa ihan omien ruokienkin lämmittämiseen.
  3. Täytyy kyllä sanoa, että en ole myöskään kuullut koskaan tästä ja ei oikein hahmottunut asia noiden sivujenkaan perusteella täysin.
  4. Mun mielestä on aika hölmöä verrata raskauden aikana sallittujen särkylääkkeiden käyttöä alkoholin käyttöön. Tuskin kukaan särkylääkkeitä syö huvikseen, vaan silloin on olemassa todellinen tarve lievittää kipua. Itse pyrin pitämään lääkemäärän minimissä, mutta jos kipu yltyy hyvin pahaksi, niin kyllä vaan otan ihan hyvällä omatunnolla särkylääkkeen. Aspartaamia nyt voisikin ehkä verrata jotenkin alkoholiin, koska kumpaakaan ei ole mitenkään pakko nauttia, vaan on kyse valinnoista. Sattuu nyt vaan olemaan, että aspartaamia pidetään turvallisena käytettynä kohtuullisissa määrin, kun taas alkoholille ei voida määrittää turvallisia rajoja, jonka takia käyttöä suositellaan välttämään. Tiedän kyllä, että netissä on sivustoja pilvin pimein aspartaamin ja mm. natriumglutamaatin ym. vaaroista. En myöskään epäile, että nämä varmasti aiheuttavat toisille oireita. Itse nautin ruoan yms. seassa satunnaisesti pieniä määriä molempia (ja varmasti muitakin "kohuttuja" aineita, mistä en ole edes tietoinen) ja en ole koskaan kokenut minkäänlaisia oireita tai haittoja. Näitä ei myöskään ole virallisesti ilmoitettu olevan vältettäviä tai vaarallisia. En siis koe mitään syytä erityisesti välttää näitä, ehkä saattaisin vähentää varmuuden vuoksi, jos tuotteiden käyttö olisi päivittäistä tms. Mielestäni kyllä alkoholin nauttiminen raskausaikana on ihan oma valinta, en pidä satunnaisen alkoholiannoksen nauttimista minään syntinä. En vain itse halua nauttia alkoholia nyt odottaessani, ei tee mieli ja en ole valmis ottamaan sitä vaikkakin varmasti pientä riskiä.
  5. En ole tähän mennessä juonut lainkaan alkoholia sinä aikana kun olen tiennyt raskaudesta (ennen sitä 3+jotain viikoilla join 2 siideriä juhlissa) ja en meinaa juodakaan. Tai no, huikan voin kyllä maistaa miehen lasista, jos jotain juomaa erityisesti tekisi mieli maistaa. Sen pitäisi senkin olla jokin erikoisempi drinksu, koska ei kyllä tee mieli mitään olutta tai perussiideriä maistella.
  6. pikku-haisu En voi sanoa paljon kokeneempi olevani, mutta minulla ainakin vaihtelee oireet ja oireettomuus harvase päivä. Joinain päivinä rinnat ovat tosia arat ja seuraavana saattaa olla että ihan normaalit. Oireiden vaihtelu päivittäin taitaa olla aika normaalia.
  7. Olin jo että mitäs ihmettä, kun MM kisat on seuraavan kerran vasta 2014, mutta ilmeisesti aloittaja tarkoittaa EM kisoja, jotka on tänä vuonna
  8. Minua alkoi itkettää tänä aamuna kun radiosta soi se joulubiisi "Jos ei jouluna ole lunta, voiko joulupukki tullakaan.." tms. Täällä Etelä-Suomessa kun ei lunta nyt ole ja tuskin jouluksi tuleekaan, niin mietin, kuinka pienet lapset pelkäävät biisin kuullessaan, että löytääkö joulupukki ollenkaan perille
  9. Hei, ajattelin tänne kirjoitella kun söin juuri vahingossa homeista Arla Ingmanin Susette vanukasta. Kävin tämän jälkeen oksentamassa, mutta en usko, että vatsa kokonaan tyhjeni. Ilmeisesti muilla homeen syöjillä ei ole seurannut mitään suurempaa? Se kyllä lohduttaa. Homepaakku suussa oli kyllä kamalinta taas pitkään aikaan, yöks
  10. Tarkoitukseni ei missään nimessä ole ollut pelotella ketään ja itse tämä aihe ei aiheuta mitään toimenpiteitä elämässäni saatika paniikkia Tämä on keskustelupalsta ja sen mukaan olen pyrkinyt keskustella. En myöskään koe stressiä mistään ruoka-aineistä, niistä panikointia voi lukea ruokaosiosta ihan riittävästi ja siellä ei vitsailla.. Mitä yritin moneen kertaan sanoa on juuri, että ei tiedetä varmasti mitkä ovat vaikutukset ja kuten Kattis sanoit, jokainen arvioi itse mitä tekee ja mikä on hänen tapauksessaan paras ratkaisu äidin ja lapsen kokonaishyvinvoinnin kannalta.
  11. Tuplat pois
  12. Pahoittelen, jos koit ammattiasi loukatun. Ei ollut tarkoitukseni, kosmetologeja varmasti tarvitaan jatkuvasti enemmän, kun ihmisillä on enemmän rahaa panostaa ulkonäköön ja hyvinvointiin. Mitä koulussa taas opetetaan, opettajia on moneen lähtöön. Myös opettajia, kuten kaikkea vastaan tulevaa informaatiota on hyvä kyseenalaistaa. Lääkkeissä ja kosmetiikassa on todellakin erilaiset pitoisuudet kutakin ainetta. Kosmetiikassa ehkä enemmänkin on kyse siitä, että jos esim. kosteusvoidetta käytetään joka päivä, tulee käyttöä monta sataa kertaa vuodessa, kun jotain Mobilatia ehkä laitetaan kerran kuussa. Lääkkeiden käyttöä myös osataan varoa raskauden aikana ja selvittää aina sopiiko tuotetta käyttää. Se on totta, että en ole käyttänyt täällä kirjoittaessa kirjallisuusviitteitä tai viitteitä tieteellisiin tutkimuksiin. En niitä ala etsiä nytkään. Vähän hämmästelen sitä, että miten tästä yleisesti tiedossa olevasta asiasta sait tehtyä "minun mielipiteeni". Minun mielipiteeni vuoksiko kosmetiikan kemikaalien vaikutuksia ihmisiin tutkitaan jatkuvasti? Puhetta on ollut mediassa lähiaikoina meikkaamisesta raskaana, deodoranttien vaikutuksista syöpää aiheuttavina (lähinnä aikuisilla), kivessyövän yhteyksistä juurikin kosteusvoiteisiin raskauden aikana jne. Tässä linkissä nyt jotain oli keskustelusta mitä mediassa on käyty http://yle.fi/vintti...07/010507_c.htm http://www.ts.fi/teemat/kuluttaja/174190.html Jätän asian osaltani tähän. Enempää en viitsi aiheeseen perehtyä tai vääntää rautalangasta, tarkoitukseni oli alunperinkin, että tämänkin ketjun lukijat kyseenalaistaisivat asiat itse ja tekisivät sitten päätökset mitä haluavat tehdä.
  13. En mitenkään vauhkoile asiasta, kemikaalit nyt vaan valitettavasti tosiaan kyllä imeytyvät myös ihon läpi huolimatta siitä mitä kosmetologikoulussa opetetaan. Tosiaan hyviä ja varmasti kaikille tuttuja esimerkkejä ovat ehkäisy- ja nikotiinilaastarit ja vaikkapa mobilat tai estrogeeni- ja progesteronivoiteet. Joissain maissa jopa tosiaan suositellaan meikkaamisen välttämistä, koska kaikkien aineiden vaikutuksia ei tunneta. En myöskään ole ottanut tässä topicissa kantaa lainkaan siihen, mitä itse teen.
  14. Meillä on makkaraputki, siinä varmaan pakkaus on johtanut harhaan. Paketissa on kannessa meinaa kuva kahdesta putkesta ja pienellä jossain lukee, että sisältää vain yhden. Itse ostin miehelle sellaisen synttärilahjaksi ja tuli vähän yllätyksenä, että olikin vain yksi. Tulee kyllä ihan rapeakuorista makkaraa. Toimii siis!
  15. ^Useat kemikaalithan nimenomaan imeytyvät ihon läpi elimistöön ja verenkiertoon Ne myös kertyvät, ainakin osittain, elimistöön. Ei tarvitse olla mikään kemisti tätä tietääkseen. Näitä sitten kertyy paljolti sen mukaan kuinka paljon kukin käyttää hiusvärejä, meikkejä, rasvoja sun muita kemikaaleja ihollaan. Aikuiset yleensä kestää aika paljon mitenkään oireilematta, sitä ei sitten niin tarkkaan tiedetä mitä kehittyvä alkio/sikiö kestää.