stigmation

Aktiivijäsen
 • Content count

  591
 • Joined

 • Last visited

About stigmation

 • Rank
  Aktiivi
 1. OYS

  Minulta ei leikattu välilihaa. Spinaalin sain melko pian sen jälkeen, kun haluni siihen ilmaisin. Jakkaralla olisin halunnut ponnistaa, mutta koska vauva oli niin iso, kätilö ehdotti kyljellään ponnistamista, jotta ulosautto olisi helpompaa. Lähdin sitä ennakkoluulottomasti kokeilemaan ja tykkäsin kyllä. Vauva sai olla kaksi tuntia ihokontaktissa syntymän jälkeen.
 2. OYS

  Minä synnytin OYS:ssa 5. päivä ja sain spinaalin saatuani luvan nousta jalkeille, mutta vähän nihkeästi pyyntööni suhtauduttiin. Hyvin kuitenkin jalat kantoivat. Vessaan en päässyt, kun piuhoissa piti olla koko ajan ja täysi rakko aiheutti vähän ongelmia ponnistusvaiheessa.
 3. ^ Word! Minäkin säälin raskautta suunnittelevia/ensimmäistään odottavia sen verran etten viitsi aiheuttaa painajaisia laittamalla omaa nahkavyölaukkuani tänne! Sen verran voin paljastaa, että siinä on niin syviä raskausarpia, että vetää ryppyisyydessään vertoja 90-vuotiaan mummon mahanahalle. Padapappappaa, I´m lovin´it!
 4. OYS

  Oon kyynisenä miettinyt, että lataakohan ne Oulussa sitä puudutetta niin tujun annoksen, että jalat ei kanna ja näin aktiivinenkin synnyttäjä saadaan sänkypotilaaksi Tuntuis maallikosta, että makuullaan olo vaan hidastaa vauvan laskeutumista ja synnytystä. Itse ainakin avauduin tosi näppärästi, kun pysyttelin pystyasennossa ja liikkeellä ja kivut oli paljon helpommat sietää. Välillä kun kävin käyrillä pötköttelemässä, niin olo oli t o d e l l a tuskaisa. Minä kyllä kirjasin jo esitietolomakkeisiin, että jos ja kun puudutteita saan, niin haluan pysytellä senkin jälkeen jalkeilla jos vaan sitä itse haluan. Saa nähdä ottavatko kuuleviin korviin.
 5. OYS

  janiina, miten sinulle perusteltiin sitä, että jouduit olemaan sängyssä epiduraalin saatuasi? Tämähän ilmeisesti vaihtelee sairaaloittain. Ainakin Oulaskankaalla minä sain spinaalin jälkeen liikkua ihan normaalisti ja olinkin jalkeilla koko ajan. Harmillista kuulla, että imetysohjaus on tuota tasoa Oys:saakin
 6. OYS

  Onko tuoreita kokemuksia? Mikähän perhehuoneiden tilanne on tällä hetkellä?
 7. Mitä helppoa ja kohtuuhintaista kantoreppua suosittelisitte? Onkohan esim. Manducasta mihinkään ja passaakohan se isorintaisellekin kantajalle? Ennestään löytyy pitkä kudottu liina ja rengasliina, mutta nyt kun touhuissa on mukana myös touhukas taapero, niin ois kiva omistaa joku pikakantoväline, josta vauva ois helppo ottaa pois ja laittaa takaisin.
 8. Mutta eikös noissa Carenoissa kuitenkin saa sen vauvan kovan kopan työntäjään päin? Se riittäis meille. Esikoinen kun on jo melkein 2-vuotias, kun vauva syntyy.
 9. Jaksaisitko valaista mua vähän syvällisemmin, että mikä niissä teki vaikutuksen? Jos panit merkille jotain hyviä ja huonoja puolia? Tekis mieli käydä itekin noita livenä pyörittelemässä. On kuitenkin aika edulliset ja niissä on monta meille sopivaa ominaisuutta..
 10. Kellään kokemuksia Carenan double swingeistä? Joko pelkistä swingeistä, evoista tai evo kakkosista?
 11. Nuo Cosatton rattaat on niin ihanat - etenkin nuo sisko-veli-rattaat ja pöllö-orava-rattaat Oisko täällä joku tuplavaunu-ekspertti, joka osaisi heti kättelyssä heittää ilmoille jotain ehdotuksia näillä kriteereillä: - edulliset uutena tai käytettynä - sopii vastasyntyneelle + 2-vuotiaalle - mahdollisuus mahduttaa perussedanin peräkonttiin (ei haittaa vaikka ovat painavat) - pystyy työntämään loskassa, lumessa, hiekassa yms. - mahtuvat sisään edes joistain ovista - mielellään omat kuomut, "väliseinä" tai vauvan saa kasvot työntäjään ja taaperon kasvot menosuuntaan
 12. Täällä näyttäisi olevan sellaisia ratastietäjiä ja -velhoja, että taidan tehdä itselleni tässä hektisessä elämäntilanteessa palveluksen ja kysyä vinkkejä, neuvoja ja suosituksia ennemmin teiltä, kuin että menettäisin vähäisetkin hermoni tekemällä loputtomia vertailuja, kun tietämystä ei ole ennestään oikeastaan yhtään... Eli haussa on matkarattaat, joita on tarkoitus käyttää reissussa, ostareilla ja mummolamatkoilla. Lenkkeilyyn ja pidemmille vaelluksille meillä on jo vaunut. Matkarattaille toivottaisiin seuraavanlaisia ominaisuuksia: - hinta mielellään max. 150 €, jos on ehdottaa jotain erityisen mahtavia kärryjä, niin hinta saa nousta 200 euroon - soveltuvat jo 3 kuukauden ikäiselle vauvalle (eli mielellään saisi makuuasentoon ja jalkatuen ylös) - taittuvat kätevästi pieneen tilaan, mielellään mukana kuljetuskassi, jotta helppo pakata lentokoneeseen yms. - hyvät työntää - kunnon kuomu - laadukkaat, nyt hankitaan esikoiselle, mutta tarkoitus olisi kestää myös mahdollisille pikkusisarukselle asti - ja tietenkään ei mitkään ihan susirumat eikä hirveen painavat Tuleeko mieleen yhtäkään kuvaukseen sopivaa matkaratasta vai onko kyseessä mahdoton tehtävä?
 13. OAS

  Kiitos, ainomarjatta!
 14. OAS

  Lukemassa ainomarjatan ja muiden rohkaisevia viestejä! Itse olen menossa synnyttämään Oulaisiin viimeistään kolmen päivän päästä, joten oli mukava lukea näin positiivista palautetta. Itse olen myös esittänyt toiveen päästä saliin, jossa vesiallas on. Muuten menen fiiliksen mukaan!
 15. Täällä meillä ihan äitiysneuvolan lääkärit antavat akupunktiota. Minä sain raskausaikana akupunktiohoitoa ensin kaksi kuukautta jatkuneeseen 24/7 pahoinvointiin ja sen jälkeen kolmen viikon migreeniputkeen. Molemmilla kerroilla sain apua muutaman hoitokerran jälkeen, vaikka vaivat eivät täysin hävinneetkään. Ainakin minulle lääkäri sanoi, että 1/3 vaiva häviää kokonaan, 1/3 saa jonkinasteista apua ja 1/3 akupunktio ei vaikuta yhtään. Se, mihin ryhmään itse kuuluu, selviää vain kokeilemalla. Pahoinvointia hoidettaessa ei muistaakseni ollut mitään sivuvaikutuksia, mutta migreeni paheni ensimmäisen hoitokerran jälkeen ja alkoi helpottaa vasta toisen kerran jälkeen.