Summer

Aktiivijäsen
  • Content count

    38
  • Joined

  • Last visited

About Summer

  • Rank
    Tavis
  1. Esikoisen kanssa oltiin sairaalassa reilu viikko johtuen korkeista bilirubiiniarvoista. Kuopus syntyi illansuussa ja kotiin päästiin seuraavana päivänä, mistä olin onnesta soikea!
  2. Meillä oli alkuun käytössä Babyidean ensipotta ja se on ollut paras potta pojallemme tähän mennessä. Harmi, että 1,5 vuotiaana jäi pieneksi. Meillä oli "ongelmana" myös se, että pissat tulivat yli potan reunojen, samoin supistajien kanssa. Tämä potta ostettiin juuri tuon ongelman vuoksi eikä enää pissat tulleet lattialle. Oli myös kätevä reissussa. http://www.babyidea.fi/vauvanhoidosta/potta.html Nyt on käytössä BB:n tuolipotta, mummolassa Orthexin peruspotta, Ikeankin pottaa kokeiltu, mutta kaikissa pitää olla tosi tarkkana, ettei pissa tule yli reunojen. Tänä keväänä poika oppi tarhassa käymään seisaalteen pissalla, mikä on kyllä tosi kätevää varsinkin näin kesällä ja reissussa, ihan vain lähipuistossakin. Itse kaipailisin lisää vinkkejä supistajiin. Me ollaan kokeiltu sekä Nukin että Orthexin supistajia. Ensimmäiseksi mainittu oli tosi hutera pöntöllä ja toinen on liian pieni eli jostain reunasta aina meinaa luiskahtaa pois paikaltaan. Sen lisäksi pissat tulee tosi helposti siitä yli.
  3. Mulla tuli myös jo ensimmäisen kanssa tosi kovat jälkisupistukset. Alkoivat melkein heti ja sairaalassa pari ekaa päivää sain särkylääkettä neljän tunnin välein. Vielä noin kaksi viikkoa synnytyksestä tuli niin kovia jälkisupistuksia, että epäilivät sairaalassa kohtutulehdustakin. Ei kuitenkaan ollut muusta kyse kuin jälkisupistuksista ja niihin auttoi särkylääke.
  4. Kiitos Kamilla nopeasta vastauksesta. Haitteko kakkoselle vakuutusta missä vaiheessa? Meidän esikoisen vakuutus on Tapiolasta ja ollaan oltu siihen tosi tyytyväisiä heti alusta lähtien, kun jouduttiin olemaan sairaalassa vähän pidempään ja on tosiaan haettu jotain korvauksiakin johtuen ennenaikaisuuden tuomista hoidoista. Silloin kuulin, että toiselle vakuutusta voisi olla hankalampi saada, mutta hyvä jos kuitenkin myönnetään. Pitääkin hakea vakuutusta samantien jos loppuvaiheessa tulisikin jotain ylimääräistä. Miten muuten, syntyikö teidän kakkonen täysiaikaisena?
  5. Esikoisesta näytti poikaa ja poika tuli. Nyt näyttäis tyttöä. Ensi viikon rakenneultrasta vois ehkä saada jotain tietoa lisää.
  6. Poika syntyi kasvot edellä, ponnistusvaiheessa autettiin hieman imukupilla. Johtui kuulemma siitä, että oli pienikokoinen (2,4kg) ja mahtui vielä lopussa kiepsahtamaan kasvot väärään suuntaan.
  7. Meillä esikoinen syntyi viikolla 34, syy tähän ei koskaan selvinnyt. Lähdin käymään kontrollissa kovien selkäkipujen takia ja niinhän siinä kävi, että synnytys oli käynnissä jo kovaa vauhtia. Nyt toista odottaessa ainakin neuvolasta sanoivat, että loppuraskaudesta seurattaisiin tarkemmin ja olisi ylimääräinen ultrakin. Toivon todella kovasti, että tämä kakkosasukki viihtyisi masussa täysille viikoilla saakka. Katsotaan kuinka käy. Onko kellään muuten kokemusta lapsivakuutuksen ottamisesta, kun ensimmäinen tai edellinen lapsi on syntynyt keskosena? Saako mistään normaalia lapsivakuutusta ennen lapsen syntymää vai tuleeko siihen jotain erityisehtoja ennenaikaisuuteen liittyen?
  8. Meille neuvottiin 4kk neuvolassa antamaan lapselle unilelu/rätti viereen, kun nukkui todella levottomasti. Todella nopeasti otti unipupun omakseen ja yötkin rauhoittuivat. Edelleen, nyt reilu 2v, on unipupu käytössä. Päiväkotiin ostimme samanlaisen. Tässä taannoin oli isovanhemmilla hoidossa ja pupu unohtui kotiin. Oli kuitenkin nukahtanut hyvin ilman omaa pupua. Mummulasta oli löytynyt varapehmo unikaveriksi. Unipupu kelpaa myös seuraksi silloin, kun suuttuu meille vanhemmille. Silloin hakee pupun ja menee sen kanssa jonnekin mököttämään.
  9. Itselläkin äitiysvaatteiden metsästys käynnissä, kun ei enää housut mene jalkaan. Muistelisin, että Kruunukirpussa (Mariankadulla) olisi myös käytettyjä äitiysvaatteita myynnissä. Piti käydä siellä eilen, mutta onkin perjantaisin suljettu.
  10. Ihan ensimmäiset oireet olivat esikoista odottaessa kaamea väsymys ja nyt kakkosen kohdalla pahoinvointi jo ennen plussausta.
  11. Onko tuo uusien jäsenien esittelyosio myös sellainen, joka vaatii ensin ne 10 viestiä muualle? Tuntui luontevalta yrittää sinne ensimmäiseksi, mutta ei avaudu.