majafi

Aktiivijäsen
 • Content count

  134
 • Joined

 • Last visited

About majafi

 • Rank
  Aktiivi

Profile Information

 • Location
  Kirkkonummi
 1. Lähdettä ei valitettavasti ole, kun ihan työssä vastaan tullut tapaus. Vanhempi ihminen, joka oli käyttänyt vielä suht pientä lisää, alle 100microg/vrk. Mahdollisesti taustalla muutakin aineenvaihdunnan häiriötä. D-vitamiini on kuitenkin rasvaliukoinen, joten siitä voi saada yliannostuksen ja mekanismina juuri tuo kalsiumin liukeminen. Isompia annoksia pitkään käyttävän olisi ihan hyvä välillä tsekata arvot, eri asia on saako tutkimusta julkiselta puolelta, (riippuu kulukurista).
 2. ^ Olettehan tietoisia, että pidempiaikainen suuri d-vitamiinilisä voi myös aiheuttaa osteoporoosia.
 3. ^ Tanssijalle jaksamista. Nykyään ottavat magneettikuvia tarvittaessa aivoista ja saavat sitä kautta parempaa tietoa tilanteesta. Toivottavasti epätietoisuus loppuu pian...
 4. Tsemppiä jatkoon. NKL olette hyvissä käsissä, mutta kannattaa varautua odottelemaan, siellä on ajat lähes aina myöhässä. Onneksi laatu korvaa muut puutteet.
 5. ^ Odottaminen on todellakin piinaavaa. Toivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin. Aika vähän kerrotaan niin kauan kuin asiat eivät ole varmoja. Verikokeista ei vielä selviä onko kromosomi poikkeavuuksia, vain mikä on riskisuhde. Kromosomeja varten otetaan istukka tai lapsivesipunktio. Tsempiä ja hermoja odotukseen. Meillä aikanaan oli liikaa turvotusta koko vartalolla ja niskassa ja odoteltiin ensin istukkabiopsiaa, joka ei onnistunut, sitten otettiin lapsivesinäyte ja viimeiseksi vielä odoteltiin rakenneultraa. Kaikkiaan jouduttiin odottelemaan lähes 21 viikolle ennen kuin saatiin kaikki tulokset. Nyt neiti on 35 viikkoinen ja pitäisi olla "terve".
 6. Kun nyt kromosomit tsekattiin niin haluttiin tietää kumpi on tulossa, tyttöä odotellaan
 7. Radalla kun käydään ampumassa niin yksi sarja on 25 laukausta ja ryhmässä on yleensä 5 ampujaa joten laukauksia tulee kieroksella se 125 ja yleensä ammun 3-4 kierrosta. Kuulosuojaimia tulee käytettyä. Toisaalta kausi loppui elokuussa, joten melualtistuskin lopui ennen kuin masuasukki alkoi kunnolla kuulemaan. Tutkimuksissa on tietysti aina heikkoutensa, mutta luulisi sikiöiden erikoislääkärillä olevan jonkinlaista tietämystä. Niin kuin Pöpö totesi kyllä sieltä mahasta tulee palautetta Melu tosiaan aiheuttaa stressiä, mutta onhan tuossa pientä äänenvaimennustakin välissä joten vähän yli 60 db:n melu tuskin aiheuttaa kovaa stressiä.
 8. perinatalogin kanssa aiheesta keskustelin ja sanoi käyneensä läpi tutkimuksia esim sota alueiden lapsista. Niiden kuuloon ei ollut melu vaikuttanut ja itsekkin sain luvan käydä ampumassa haulikolla, eli ei pitäisi olla haittaa.
 9. Tuulispää surullista, niin pahoillaan teidän puolesta. Vielä tuo kun ultrat olleet kunnossa niin antaneet valheellista hvyänolon tunnetta... Toivottavasti keskeytys menee niin hyvin kuin se voi mennä ja pääsette uudelleen odottamaan.
 10. Ensimmäisessä kierrossa oli oireita, että olisi raskaana, kiinnityslimoja yms, mutta negaa. Toisella kierrolla 30/30 negaa ja ei herkällä testillä 40/30 haamu, joka 42/30 oli jo selkeä plussa. Mitään oireita ei ollut plussa kierrossa tulivat vasta joskus viikolla 5-6.
 11. Käyn muutenkin harvoin tekemässä facen päivityksiä, joten odotuksesta ei ole tullut laitettua tietoa ja niin taidan asian pitääkin. Eli vielä ollaan visusti kaapissa ja pysytään.
 12. Asokselta tein tilauksen, tuli tilattua lähinnä mamaliciouksen vaatteita, toimitus oli tosiaan maksuton ja nopea. tuli EU:n sisältä niin ei tarvinnut maksaa tulleja. Vaatteita ei tarvinnut palauttaa, mutta sekin järjestelmä vaikutti ihan ok:lta. Tilasin myös espritiltä netin kautta ja hyvin sujui sekin, nopea toimitus ja vaatteet ok. Lontoossa ollessa kävin TopShopissa ja vaatteet olivat laadultaan aika huonoja, ohutta puuvillaa ja jokukin mekko, jota olin katsellut netistä oli sitten livenä aika pettymys. GAP:ssa käytiin myös ja siellä oli sekä laadukkaita, että sitten vähän liuruja vaatteita eli laatu vaihetli aika paljon, pääosassa ihan ok vaatteita.
 13. ^ Naistenklinikalla oli tosiaan valmiina sellainen taulukko, jossa prosentit oli. Muistaakseni teidän turvotus oli vielä samoissa prosenteissa kuin meillä oli. Tosiaan tuo kokovartalon turvotus on ennusteen kannalta huonompi juttu kuin pelkkä niskaturvotus. Istukka biopsiassa voi olla mukana vielä äidin soluja tai mosaikismia, jota itse sikiössä ei ole, joten lapsivesiounktio on parempi jutttu. Aika kylmää kyytiä on tosiaan teillä ollut. Harmi, että eri paikoissa on noin erilainen meininki. Onneksi olette löytäneet myös positiivista tietoa Taistelumieltä!
 14. Papassa viimeinen näyte otetaan pienellä harjalla kohdun suulta ja on hyvin yleistä, että aiheuttaa pientä tihkuntaa. Varsinkin raskaana ollessa limakalvot vuotvat hyvin herkästi ja tuo tuhru on todennäköisesti vain vanhaa verta joka poistunut vähän hitaammin. Näytettä otettaessa ei kyllä saa vahinkoa aikaiseksi onneksi
 15. ^ Samaa ikäluokkaa täällä. Meillä oli nt ultrassa Jaskalla turvotusta noin 3,4mm, mutta sitä oli niskan lisäksi myös koko kehon alueella. Istukka biopsia ei onnistunut, koska kohtu oli kallistunut taaksepäin ja istukka takaseinässä. Kaksi kertaa kävimme stekkauttamassa tilanteen, toisaalta oli ihan kiva nähdä Jaskaa tiheämmin. Alussakin nähdään jo osa rakenteista, eli jos on jotain suurempia puutteita tai esimerkiksi selkäranka halkio tai suolet väärällä puolella mahaa niin näkyvät viikoista riippuen. Odottelimme sitten viikolle 15 asti, jolloin tehtiin lapsivesipunktio. Tuloksia odoteltiin noin kaksi viikkoa ja kromosomit olivat kunnossa. Lohdutuksena lapsivesipunktiossa käytettiin ohuempaa neulaa, kun istukassa. Jonkin verran sattui, lähinnä oli epämiellyttävän tuntuinen, eli ei ole paha toimenpide, jää henkiin. Pahin kohta oli viikolla 18 kun liikkeet alkoivat tuntumaan ja vielä ei tiennyt miten pikkuisen kanssa käy. Miehen kanssa oli jo ennen lasten teon yrityksen aloitusta keskusteltu asiasta kun ei ihan teinejä olla. Oltiin yhdessä sitä mieltä, ettei meistä ole erityislapsen vanhemmiksi ja halutaan lapselle parhaat mahdolliset lähtökohdat. Tiedostamme ettei kaikkeen pysty vaikuttamaan ja osa lapsista vammautuu myös myöhemmin. Rakenne uä oli 20+6, perinatalogi teki ultran, kun meillä tekee sen muuten kätilö. Kaikki rakenteet olivat kunnossa, tuossa vaiheessa näkyy paremmin sydämen yksityiskohdat ja esim suolisto. Periaatteessa meille on nyt tulossa terve pikkuinen jos kaikki etenee hyvin. Esim kehityshäiriön riski on näiden tutkimusten jälkeen pienempi kuin ilman nt turvotusta olleiden sikiöiden. Kaikkea ei tietenkään ultralla näe, mutta yleensä viat ovat niin pieniä, että ne pystytään korjaamaan helposti. Jo ensimmäisellä kerralla sikiöyksikössä näytettiin tilastoa, jonka mukaan meillä oli 20% riski kromosomi häiriöön, 10% riski rakenne poikkeamaan ja 70% todennäköisyys, että lapsi on terve. Nyt mennään 23+1 ja vihdoin on pystynyt nauttimaan raskaudesta ja pienokaisen liikkeistä mahassa. Tutkimuksissa parasta oli hyvin ystävälliset ja asiantuntevat lääkärit, oli hyvä tuntea olevansa varmoissa käsissä tuloksista huolimatta. Meillä kätilö joka teki nt-ultran meni paniikkiin kun ultrassa näkyi turvotus... Tuulispää tsemppiä tutkimuksiin ja toivottavasti kuulutte enemmistöön