maiku

Aktiivijäsen
 • Content count

  542
 • Joined

 • Last visited

About maiku

 • Rank
  Aktiivi
 1. ^Mä tykkäisin tosta Elin nimestä, siis sillai ruotsalaisittain "Eelin" lausuttuna, mutta kun suomessa se lausutaan kuitenkin kuten kirjoitetaan, niin ei ikinä meidän lapselle nimeksi.
 2. Justiinsa tilasin noita 5kpl hääkauppa-firmalta (40e/5kpl + postit 6,50e. Tuli muuten seuraavana päivänä tilauksesta) Yhtä oon kokeillut nyt, nepit vähän tuottivat päänvaivaa kun tarrallisia oon käyttänyt sen vähän mitä on käytetty. Oli yllättävän lyhyt, oon tehnyt itse vaippoja muistaakseni KVY:n kaavalla ja L-koon vaippa on vähän pidempi kuin tuo babyland. Mulla ei siis kokemusta vastasyntyneeltä, ja siis vasta tosiaan yhden kerran oon käyttänyt tota vaippaa. Ihan hyvältä se muuten vaikutti, tosiaan ne nepit vaatii oman totuttelunsa mutta laitan kyllä käyttöönottopesuun ne loputkin 4 vaippaa jotka varuiksi jätin vielä pakettiin josko ne eivät olisikaan sopineet meidän runsasreitiselle neidille.
 3. Olisiko neuvoja miten pelastaa homehtumaan päässyt imu? Olen kokeillut jo piimässä lilluttamista ja sappisaippualla hinkkaamista ja oksuäksöniä. Homepilkut eivät meinaa millään irrota, eikä ne ole minun mielestäni oikein edes vähentyneet.
 4. Ei ole nyt Lounan tai Sointun kanssa samantapaisia, mutta Oivan siskoksi sopisi Oili Mielestäni riittävän erilainen mutta riittävän samankaltainen, etenkin siis jos on kaksosista kyse. En tykkää Anna ja Sanna tyyppisistä ratkaisuista kaksosilla, mutta on kiva että on jotain yhteistä kuitenkin. edit. ja tulipa mieleeni, että Oiva ja Eeva(tai Eevi) olisivat kanssa kiva yhdistelmä!
 5. Olen kokenut joustofroteen ompelun pul-kankaan kanssa haastavaksi, ja olen miettinyt olisiko coolmax helpompaa taskuvaipan pintamateriaaliksi. Tuolla alkupäässä oli muistaakseni eriäviä mielipiteitä asiasta, mutta onko nyt jollain tähän uutta mielipidettä? Niin ja siis edelleen olen tehnyt vain kaksi joustofroteista taskuvaippaa ja sen yhden fleeceversion. Se on vaan niiiin tuskaa se joustofrotee kun se liukuu ja luisuu ja vaikka kuinka laittaa nuppareita (saumavaroihin) niin ei pysy ja sitten tulee rumaa jälkeä.
 6. Minä tikkasin eilen sen uudemman vaipan, ja meinaan hakea "käytöstä" sen ekankin vaipan tikattavaksi. Enpä ole tajunnut, että ne vaipan reunat pitää tunkea sinne nivusiin kunnolla, kuitenkin vielä käytössä kertikset suuressa osassa ja siinä ei se vaipan asettelu ole niin nöpönnuukaa. Mutta kiitos vinkeistä!
 7. Eli kannattaa käyttää tästä lähin sisämateriaalina vain fleeceä tai noita coolmaxeja? Onko noista joustofroteista sitten muiksi kuin imuiksi? Kokeilen myös tikata noi molemmat vaipat, josko niistä saisi käytännöllisempiä. Varmaan toi toinen voisi jo noinkin olla sitten käytettävissä, kun siinä on se fleece sisäpintana. Melkoista salatiedettä edelleen tämä vaippailu minulle! Etenkin noi materiaalit. Yritin silloin kangastilausta tehdessäni tavata tätä ketjua, että mitä kannattaa tilailla ja mitkä ovat hyviä. Käytäntö opettanee, oppirahat on tästäkin näköjään maksettava
 8. Ekassa on joustofrotee, tokassa microfleece. Tokaa en ole vielä kokeillut, mutta samalla lailla se tursottaa kuin eka, ja enemmän kuin koranin_ vaipassa. Ja sulla näyttää olevan tuo kuminauha jotenkin kujassa, vai miten olet ommellut kun kuminauhan jälkeen on vielä tikkaus? Mulla ei siis tule tuommoista nättiä reunaa, vaan samalla tavalla kuin kvy:n ohjeessa olevassa ekassa kuvassa. Ja samalla lailla mulla näkyy toi sisäkangaskin, jossei enemmänkin. Pitäisiköhän kokeilla jotain muuta ohjetta.. Tuo on vaan aika sopivan kokoinen tuo malli, mutta miten muuten voin tehdä sen kuminauhaosuuden?
 9. Oliskos teillä antaa neuvoja reisikuminauhaongelmaan? Eli kun olen tässä nyt tehnyt kahdet taskuvaipat, kvy:n ohjeella, ja molemmissa on se ongelma, että se sisäpuolen kangas tursottaa ulos. Eli kun vaippa on täysi, kulkeutuu kosteus siitä sisäkankaasta vaatteisiin. Ekan vaipan jälkeen luulin, että ongelma oli siinä, että epäonnistuneen kappaleiden yhteen ompelun takia jouduin kuminauhan osiksi ompelemaan siihen sisäkankaan saumavaraan. Ohjeessa vinkattiin, että jos kumppari tulee kuorikankaan saumavaraan, pitäisi kuorikankaan kääntyä enemmän sisälle päin. Toisen vaipan tein sitten niin, että levensin sitä kuorikangasta kumppareiden kohdalta, jolloin kuminauha ainakin mahtuisi saumavaraan vaikka kuinka taas mokailisin ompelun, mutta näyttäisi silti olevan sama ongelma. Yritin katsoa teidän tekemiänne vaippoja tuosta muutaman sivun matkalta, eikä kenenkään vaipassa mielestäni tursota sisäkangas ulkopuolelle. Eli onko kyse nyt omasta osaamattomuudestani, kuminauhan kiinnitystavasta (ihan sinne saumavaraan tosiaan 3-pistesiksakilla) vai mistä? Ei kauheasti innosta ompelemaan kun tulee tuommoisia epäkäytännöllisiä vaippoja.
 10. Noita pääkellukkeita käytetään tai on käytetty jossain Aasian lastenkodeissa. Joskus näin telkkarissa, miten oli vauvoja rivissä tuommoset kellukkeet kaulassa ja jossain altaissa olivat.. On se varmaan ihan kätevä jos on paaaljon lapsia joita pitää kylvettää, mutta aika kyseenalaista, täytyy sanoa. En yhtään muista mikä ohjelma oli ja missäpäin Aasiaa tuo lastenkoti oli, mutta jäi aika elävästi mieleen. Moni noista kertakaikkisen upeista keksinnöistä on semmosia, mistä mies on vitsillä puhunut että pitäisi kehitellä Ja itse olen miettinyt noita käsityynyjä vastaavia, eli jotain semmoista lämmintä tyynyä, joka jäljittelisi syliä. Nimittäin aika pitkä pätkä meillä on menty niin, että vauva nukahti syliin mutta heräsi välittömästi sänkyyn tai sitteriin tms. laitettaessa.
 11. Samaa tyyliä olisi mun mielestä myös Sinikka -nimi, joka ei ole pehmeä muttei kovakaan, samalla tavalla kuin Annikki mun korvaani.
 12. Ei ole nyt "Anna-johdannaisia", mutta mieleeni tuli Hele(e)na ja Leena (ei toki kovin pitkä), myös Johanna on mielestäni Annikin tyyliä. Ja tuli vielä mieleen Hannele ja Annele!
 13. "Sukunimen etunimi täällä hei, nyt näyttäis siltä että mä oon raskaana!" toisessa päässä oli harjoittelija, joka onnitteli ja sanoi että jaa tuossa tuo "neuvolatäti" onkin että saat sille selostaa ja sanoin oikealle neuvolatädille saman replan. Tää ei sit onnitellutkaan vaan alkoi vaan kyselemään kuukautisista ja koska tein testin. Sanoin testanneeni vappuaattona, johon seurauksena pieni hymähdys toisesta päästä. Oli vissiin joku muukin soitellut samanlaista asiaa
 14. * Vatsasi on levinnyt sivulle. * Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin. * Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä. * Himoitset suolaista ruokaa, lihaa ja juustoa. *Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiota. * Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. Todennäköisesti molemmat * Viiva vatsassasi päättyy napaan. * Viiva vatsassasi jatkkuu aina rintojen korkeudelle. * Vauva potkii hillitysti. * Vauvan potkut ovat voimakkaita. *Edellinenkin lapsesi on tyttö. * Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika. * Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta. * Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina. * Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne. * Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä. * Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin. * Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt. * Kätesi on aiempaa pehmeämmät. * Kätesi kuivuvat helposti. Talvenkin vika varmasti. * Vauvasi sydämen syke on yli 140. * Vauvasi sydämen syke on alle 140. * Olet normaalia kiukkuisempi. * Olet rauhallinen ja hyväntuulinen. Omasta mielestä ainakin * Vauvasi hikottelee usein. * Vauvan isä lihoo odotusaikanasi. * Ikenet verestävät odotusaikanasi. * Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät. Ei kumpaakaan Tyttö 4, Poika 8 Sormusennustuksen mukaan tyttö, kaikki olettaa vauvan olevan poika. Ultrassa vauva kyllä näytti paikkansa meille, mutta en sitä tietoa/veikkausta tässä nyt vielä jaa. Ylihuomenna laskettu aika, pitänee tulla kertomaan tänne sitten kuinka kävi. edit. Tyttöhän sieltä sitten tuli, kuten ultrassakin luvattiin
 15. No höh, mä jo ajattelin löytäneeni helpon ratkaisun