Tiiat

Aktiivijäsen
 • Content count

  363
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tiiat

 1. Meillä asuu samoissa taloissa kaksi Onni-nimistä poikaa ja työkaverilla on Onni-poika. Kaikki alle kaksivuotiaita.
 2. Telkkarista tuli uutisissa juttua nimiäisistä. Siinä haastateltiin perhettä, jonka tytön kolmas nimi oli Pipariina. Oli syntynyt joulun aikoihin, siitä idea..
 3. Onko aiemmin olleilla kokemusta tuosta vaunuparkista? Kun sitä mainostavat, mutta onko siis turvallista jättää sinne, vai kannanko oman pyörän lukon mukaan, jotta vaunut löytyvät sieltä vielä kotiin lähtiessä Oi vitsi, jos siellä olis noita rintareppuja riittävästi testattavaksi, mä ainakin tahtoisin kokeilla!
 4. Lapsi sai isänsä sukunimen, vaikka onkin kovin tavallinen omaani verrattuna. Meidän suvussa mun sukunimen leviäminen loppuu siis tähän, mikä on toisaalta sääli, mutta minua on siitä koko pieni ikä kiusattu enkä tahdo lapselleni samaa ehdoin tahdoin.
 5. Mulla tulee ihan ekaksi mieleen laulu, "nyt työntyy sukkula venukseen"... Eli omalla kohdalla jäisi käyttämättä tuo nimi.
 6. Ylen Vielä virtaa-ohjelmassa esiintyi toimittaja, jonka nimi oli Tulikukka.
 7. Nostoa.. Olisin kaivannut myös kommentteja Ruotsin matkailuun lasten kanssa. Onko kukaan käynyt esim. Åressa?
 8. Kiloja tuli 19, joista puolet jäi synnärille.
 9. Isovanhempia on kaikki neljä elossa + äitini uusi mies + isäni uusi nainen Eli mummoa ja papparaista löytyypi! Isoisovanhemmista minun kummatkin isovanhemmat ovat elossa ja mieheni isovanhemmat isän puolelta, eli kuusi henkilöä.
 10. Meillä ristiäiset järjestetään mieheni vanhempien luona. Meille tuo kirkko tuntui ehkä liian viralliselta, joten tämä on todella hyvä vaihtoehto meidän tapauksessa. Vieraita tulee n. 30, joten meidän omaan kotiin ei olisi tuota määrää saatu mahtumaan.
 11. Taulukon mukaan poika piti tulla, mutta neitipä sieltä tuli
 12. Tyttö syntyi tiistaina aamuyöllä ja torstaina päästiin kotiin, eli 3vrk. Mielestäni tuo oli oikein sopiva hetki kotiutua.
 13. ja minä olen myös samaa mieltä siinä, että tosiaan pitäisi painottaa sitä, että toimitaan niin kuin perhe parhaaksi asian kokee. Ei ole oikeita ja vääriä tapoja, tärkeintä on että kaikki ovat mahdollisimman tyytyväisiä. Enkä minä ole itse ottanut stressiä siitä, mikä tilanne on kuukauden saati vuoden päästä. Aika näyttää nukutaanko vielä yläasteellakin kaikki yhdessä
 14. Omina eväinä oli mukana kuivattuja luumuja ja pillimehuja. Loppujen lopuksi ei kyllä olis uponnut mikään ruoka. Hetki sairaalaan tultuamme sain mehukeittoa sairaalan puolesta, mutta sen jälkeen ei mennyt alas muuta kuin mehua.. Synnytyksen jälkeen jouduin vielä pieneen operaatioon, joten sain vasta sen jälkeen syödä ekan kerran. Silloin olikin jo hirveä nälkä! Luumut kyllä vielä maistuivat sitten samana iltana.
 15. Meillä nukutaan vauva viekussa. Yhtään yötä ei toistaiseksi ole vielä nukkunut pinnasängyssä, syynä se, että nukahtaa yleensä tissille iltaisin, enkä jaksa nostaa vauvaa omaan sänkyyn, jotta voin nousta hakemaan sen monta kertaa yöllä syömään. Eli laiskuus päällimminen syy Ja kuinka tähän päädyttiin.. Kyseessä on siis esikoinen ja vielä raskauden aikana olin ehdottomasti sitä mieltä, että vauvan nukkumapaikka on omassa sängyssä, sillä saatanhan vaikka kierähtää hänen päälleen yöllä ja nukkumalla vauvan vieressä pilaan omat yöuneni. En ollut edes kuullut termiä perhepeti ennen kuin menimme synnärillä lapsivuodeosastolle. Siellä hoitajat samantien tyrkkäsivät muksun viereen ja sanoivat tyyliin, siinä on äidin vieressä hyvä olla. Kun siinä sitten ihmettelin tätä nukkumisjärjestelyä, niin totesivat vain, että "siinä on vauvan paras paikka" ja "et sinä äidinvaistoilla vauvan päälle kierähdä", sekä kaikkea muuta perhepetiä puoltavia asioita. Sanoivat vielä, että joitakin äitejä tuo vieressänukkumisjärjestely hirvittää, jolloin tätä vieressä nukkumista "harjoitellaan" päivällä vauvan unien aikaan. Näin siis Kättärillä. Kotiin päässtyämme olimme miehen kanssa kummatkin sitä mieltä, että perhepeti on ainoa oikea vaihtoehto meille, ainakin aluksi.
 16. Sykkeet vaihtelivat 135-150 välillä. Tyttö syntyi.
 17. Yhden aikaan yöllä alkoivat supistukset samantien säännöllisinä. Viideltä aamuyöllä kirjauduttiin sairaalaan sisään ja 14.28 saatiin tyttö maailmaan.
 18. Rakenneultrassa sanottiin, että tyttö tulee. Saatiin vielä ultrakuva haarovälistä, joka oli tyhjää täynnä. Ja tyttö siis syntyi.
 19. Jotain limatulpan kaltaista tuli housuihin siinä muutama viikko ennen synnytystä, mutta itse limatulppaa en sen koommin nähnyt enkä kuullut.
 20. Minulla tuli aika aikaisessa vaiheessa tuo linea negra, viiva voimistui loppuraskaudessa ja tyttö tuli.
 21. Synnytys käynnistyi säännöllisillä supistuksilla 39+6.
 22. Supistukset alkoivat heti säännöllisinä, joten siitä 14h niin pkkuinen oli maailmassa. Ponnistusvaihe 8 min.
 23. Mulle tuli heti tosta nimestä mieleen pensseli..
 24. Ei ole mitattu minullakaan. Olen syönyt raskausmonivitamiinitabletteja, joissa on D3-vitamiinia 10 mikrogrammaa. Tuo määrä riittää neuvolatädin mukaan.