Jennika

Aktiivijäsen
 • Content count

  218
 • Joined

 • Last visited

About Jennika

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mulle sattui kätilöopiskelija sekä terveydenhoitajaopiskelija mukaan synnytykseen! Tämä kätilöopiskelija hoiti suurimman osan kaikista käytännön toimista, jopa vauvan "koppaamisen" ja jälkitoimet. Vastaava kätilö oli toki mukana koko ajan ohjaamassa toimia, paitsi ihan perusrutiineja, kuten kanyylin laittoa jne. Olo oli oikein turvallinen, olihan mulla monta hoitajaa ja kokoajan joku seurana sairaalan puolesta.
 2. Hienosti meni tämä kolmaskin synnytys samaisessa sairaalassa. Synnytystä hoitamaan sain kätilöopiskelijan valvojineen, mutta sehän ei menoa tai minua haitannut. Saipahan kokoajan jonkun olemaan läsnä. Vierihoidossa kaikki menikin jo ihan rutiinilla. Ei tarvinnut neuvoa, kun omatoimisesti tuli hoidettua kaikki. Sai keskittyä uuden tulokkaan ihailuun ja sylittelyyn.
 3. 40+3 ja 41+0. Molemmat synnytykset alkoivat supistelulla, spontaaneja poikia siis
 4. Samainen CB antanut tännekin vastaavanlaisia viivoja ja negoja ovat olleet.
 5. Näkkileipä oivariinilla ja kylmää maitoa Mitä rukiisempi näkki, sen parempi. Sitten Tiramisu-rahka, ananasmurska+raejuusto, suklaa.... Onhan näitä
 6. Kolmatta odotellaan ja kolmatta kertaa jätettiin sukupuoli selvittämättä rakenneultrassa. Se on jollain tapaa niin jännä ja hieno hetki, kun se viimein selviää kaiken pungertamisen jälkeen, kuin osa "palkintoa".
 7. Parisen viikkoa sitten olin nt-ultrassa ja 3D-kuvaa siellä myös näytettiin Toivottavasti pääsee samaan huoneeseen marraskuisessa rakenneultrassakin!
 8. Herra 5v. kysyi, kuinka se vauva on mahaan menny? Minä selitin asiallisesti, että kun äitillä on vauvanmunia siellä masussa valmiina, ja kun ne kohtaa iskän vauvansiemenen, niin niistä alkaa kasvaa vauva. Seuraava kysymys: Voiko ne munat tippua?
 9. Esikoinen tuli avotarjonnassa nokka kattoa kohti, ja tämä huomattiin vasta, kun pää oli pihalla. Siihen asti annettiin hienovaraisesti ymmärtää (melkein 1,5h ponnistamisen jälkeen), että ensisynnyttäjä ei nyt oikein osaa ponnistaa oikeaan suuntaan... Lääkäri sitten kutsuttiin paikalle, joka teki imukuppipäätöksen ja uhkaili sektiolla, jos sekään ei onnistu. Eppari leikattiin, kuppi asennettiin ja toisella ponnistuksella oli pää pihalla. Muistan ikäni kätilön ihmetyksen "Ai se olikin avotarjonnassa!!!". Asenne oli hieman nöyrempi sen jälkeen... Loppu hyvin kaikki hyvin. Iso oli poika, 4220g, 53cm ja pipokin juhlavat 37cm. Siinähän sitä pakertamista riittikin Ei jäänyt traumoja!
 10. Synnytyksen aikana join vaan pillimehua jonkin verran. Synnähdyksen jälkeen meille tuotiin tarjottimellinen syötävää, leipää, jogurttia, kahvia ja mehua. Eihän ne jostain syystä mihinkään riittäny, vaan mies sai hakea vielä kanttiinista santsikierroksen sämpylää ja pullaa. Se synnytyksen jälkeinen nälkä oli aivan pohjaton!
 11. Ensimmäinen kesti kaikenkaikkiaan n.36 tuntia, ponnistus ainakin 1,5h. Toinen kesti 2h 15min, ponnistus 1 min. Kolmas syntyy varmaan peiton alle
 12. Esikoisesta alkoi supistukset illalla kymppiuutisten aikaan. Syntymään meni kuitenkin vielä melkein pari päivää. Toisesta heräsin klo 4 yöllä ensimmäiseen kipeään supistukseen, klo 6:16 oli vauva maailmassa. Se oli vähän nopeaa toimintaa.
 13. Voi ihanaa! Jotain uutta ja mukavaa odotettavissa siis Kiitos kirsmo tiedosta!
 14. Tännepä taas "pääsee" keväällä Kaksi edellistäkin tenavaa on Seinäjoella syntyneet ja ei ole pahaa sanottavaa kyseisestä paikasta. Sellaista olen miettinyt, että käyttääköhän ne noissa normaalisti tehtävissä ultratutkimuksissa sitä 4D:tä? Olisi ihan veikeää edes kerran sellainen ihmetys kokea.
 15. Esikkopojasta pari päivää ennen syntymää arvioitiin mahan päältä 3,5kg, päivää ennen syntymää ultralla 4,3-4,4kg ja syntymäpäivänä paino oli 4220g. En kyllä ottanut tuota ultra-arviota kovin tosissaan, ja onneksi...olisi hieman pelottanut enemmän Tokkapoikaa ei keritty ultralla arvioimaan, mutta edellispäivän neuvolassa mahan päältä nelikiloiseksi veikattiin. Painoi sitten syntyessään 3710g. Osui ainakin paremmin kohdilleen tämä arvio