Isa2011

Jäsen
  • Content count

    11
  • Joined

  • Last visited

About Isa2011

  • Rank
    Aloittelija
  1. No nyt on reilu neljä kuukautta takana Mutsyillä. Ei ole kaduttu ostosta päivääkään. Kevyet, erittäin helppokäyttöiset ja ketterät. Erinomaista myös se, että koppa on ylhäällä -> ei tarvitse kumartua kovin alas, kun poikaa laskee/nostaa selälleen. Koppa ei ole kovin iso ja nyt reilun 8 kilon painon saavuttanut elämän ilo koettelee jo hiljalleen kopan rajoja. Lumessakin ovat kulkeneet ihan ok. Juoksulenkkejä on tullut tehtyä muutamia ja siihenkin Mutsyt tuntuvat sopivan hyvin, kas kun eivät kevyinä pistä liikaa haastetta liikkumiselle. Voin suositella!
  2. Kiitoksia kaikille vastauksista. Tämä varsin vaikealta tuntuva ostos tuli nyt tehtyä. Lapsi pääsee lokakuussa Mutsyn 4 Ridereihin. Päädyttiin tuohon keveyden ja hyvän hinta/laatu-suhteen takia. Aika näyttää oliko ostos järkevä :-) Kaikkiaan kävimme potkimassa melkein kymmentä erilaista siirrintä ja tuo oli mielestämme paras suhteessa tarvittavaan rahamäärään.
  3. Kiitos Pingu varsin järkeenkäyvästä vastauksesta! Kävimmepä eilen katsastamassa noita vermeitä ja aika monta mallia tipahti pois, koska ei vain mielyttänyt. Pari kysymystä jäi vielä elämään: * Onko Bugaboo Cameleon kaksi kertaa parempi kuin Mutsy 4 Rider, koska hinta on kaksinkertainen? * Mikä on Mutsy Sliderin ja 4 Riderin ero? Emme päässeet näkemään Slideria. Sellaisena yleisempänä pohdintana jäi mieleen pyörimään, että kumpikohan tuo on parempi: erilinen koppa- ja istuinosa vai aina paikallaan oleva istuinosa, johon pehmeä/kova kantokassi... Jotenkin ensiksi mainittu tuntuu tällä hetkellä paremmalta, koska siinä ei tarvitse kuljettaa turhaan istuinosaa mukana...
  4. Moro taas! Kiitoksia kommenteista, mielipiteistä ja vinkeistä. Teutoniat näyttävät hieman raskailta Mutsyihin ja Bugaboohon verrattuna, ilmeisesti pari kiloa painoero jälkimmäisten eduksi. Lisään nuo silti listaani, pitäis päästä jossakin "potkimaan renkaita". Samoin nuo Mutsyn 4 Riderit menee tarkkailuun, vaikuttavat ihan hyviltä. Tähän odottaisin vielä joltakin (esim. sikkaralla, jos kokemusta on noin paljon) hyvää vastausta: Tuollaisista Maria Coronan mainitsemista Good old times -tyyppisistä vaunuista on kokemusta. Nehän ovat esim. Bugaboo Cameleoneihin verrattuna järkyttävän raskaat, mutta ovatko myös järkyttävän paljon vakaammat ja paremmin pystyssä pysyvät? Toisin sanoen: onko keveämmät siirtimet kuinka paljon herkemmät kaatumaan, jos lapsi hieman vanhempana esimerkiksi vääntyilee vaunuissa? Tällä hetkellä tarkkailulistallani ovat: Bugaboo Cameleon Emmaljunga Nitro City Mutsy Slider Mutsy Urban Rider Mutsy 4 Rider Quinny Buzz Britax B Smart Teutonia Mistral S Teutonia Cosmo
  5. Kiitoksia edelleen vastauksista ja selvennyksistä. Meikkis puhuu jo melko sujuvasti yhdistelmärattaista ja -vaunuista ymmärtäen jopa mitä eroa noilla on. Heitetäänpä vielä yksi typerä kysymys. Tuollaisista Maria Coronan mainitsemista Good old times -tyyppisistä vaunuista on kokemusta. Nehän ovat esim. Bugaboo Cameleoneihin verrattuna järkyttävän raskaat, mutta ovatko myös järkyttävän paljon vakaammat ja paremmin pystyssä pysyvät? Toisin sanoen: onko keveämmät siirtimet kuinka paljon herkemmät kaatumaan, jos lapsi hieman vanhempana esimerkiksi vääntyilee vaunuissa? Tällä hetkellä tarkkailulistallani ovat: * Bugaboo Cameleon * Emmaljunga Nitro City * Mutsy Slider * Mutsy Urban Rider * Quinny Buzz * Britax Vigcur.
  6. Nuo Mutsy Urban rideritkin alkoivat vaikuttaa mielenkiintoisilta. Aikalailla erilainen lähestymistapa kuin Bugaboossa, mutta varmaan paljon samaa loppukäytettävyydessä. Hinnat kyllä hirvittävät tällaista lasten kalleuteen tottumatonta. pramworld.co.uk:ssa näytti olevan Cameleon + turvakaukalo + IsoFix-alusta pakettitarjouksessa 999, punnissa. Huh, huh. Meneehän noilla pitkä aika, mutta silti!
  7. Nuo Nitro Citythän eivät vaikuta ollenkaan hullummilta nekään. Kevyet ainakin olisivat. Babytrader näyttää myyvän tällä hetkellä 809 ,- Cameleonia. Suomessa taitavat maksaa aika lailla tasan tontun. Eli postikulujen jälkeenkin jäisi 150 muihin menoihin. Tällainenkin hyppäsi netistä esiin kuin Mutsy Slider, äkkiä vaikuttaisi ominaisuuksiltaan samalta kuin Cameleon. Joku ei-näistä-pienistä-ja-keveistä innostava voisi muuten pudottaa meikäläisen maanpinnalle mainostamalla isompien siirtimien hyvyyttä ;-)
  8. Kiitos forgetmenot! Tuon kirjoituksen lukeminen sai aikaan oivalluksen kääntyvien etupyörien suhteen. Sellaiset pitää olla meidän perheeseen ostettavissa lapsensiirtimissä. Osaako joku sanoa, onko noita kääntyviä missä muissa Bugaboon lisäksi (hyväksi havaittuja)? Tuollaiset Bugaboon Cameleonit alkoivat myös kiinnostaa. Aika tyyriit näyttäsivät olevan, mutta onneksi Euroopasta taitaisi saada tilattua jonkin verran halvemmalla. Minkähän verran noita liikkuu käytettynä kotimaassa ja mikä firma tuo Bugaboota Suomeen?
  9. Kiitos jälleen vastauksista. Näyttää (yllätys, yllätys) siltä, että omat tarpeet pitäisi osata ennustaa melko hyvin tässä vaiheessa. Ei ole helppoa, mutta tuskinpa niillä kärryillä ihan metsäpoluille tarvitsee päästä. Sitä tässä mietin, että millaiset nuo kääntyvät eturenkaat ovat käytännössä. Ymmärrän, että cityssä ja muissa ahtaissa paikoissa pop, mutta kulkevatko suoraan kevyen liikenteen väylällä vai pitääkö koko ajan ohjata? Ja tämäkin vaivaa vielä mieltä: "Melko perustavaa laatua oleva kysymys tämäkin: voiko lapsi nukkua rattaissa päiväunet? Kallistetaanko istumaosa silloin vaakaa vai miten se toimii?" Lisäkommentit ja vastaukset otetaan edelleen kiitollisina vastaan :-)
  10. Kiitoksia pitkämielisistä vastauksista. Hyviä pointteja, esimerkiksi tuo, että autokopan kiinnitys rattaisiin ei palvele kovin pitkään. Kuten myös selvennys yhdistelmävaunujen ja -rattaiden osalta. Se kävi myös selväksi noista replyistä, että jos yhdistelmiin päädymme, niin siihen istumaosaan pitää kiinnittää enemmän huomiota, koska sen käyttöaika on pidempi kuin vaunuosan. Melko perustavaa laatua oleva kysymys tämäkin: voiko lapsi nukkua rattaissa päiväunet? Kallistetaanko istumaosa silloin vaakaa vai miten se toimii? Tuo heittoaisa näyttää jakavan (jo tässäkin threadissa!) mielipiteet. Senhän voi ilmeisesti jossakin määrin korvata sillä, että koppa/istuinosa kiinnittyy runkoon molemmin päin. Onnistuukohan tämä kaikissa malleissa? Lisäkommentit olisivat edelleen hyvinkin tervetulleita!
  11. Yritin selailla forumia ja päästä käsitykseen yhdestä vauvaperheen perusasiasta. Mitä pidempään luin, sitä enemmän sekosin mietteissäni. Isyyden ajatukseen totuttelevalla olisi siis peruskysymyksiä vauvansiirtimistä: Yhdistelmävaunujen plussat ja miinukset? Mitä ostaa, jos ei päädy yhdistelmiin? Mihin kiinnittää vaunuissa, rattaissa, yhdistelmissä huomiota? Tähän asti olen listannut tärkeiksi isot ilmakumipyörät ja hyttysverkon... Mikä selittää järkyttävän hintahaitarin? Kovan ja pehmeän kopan erot käytössä? Mihin ikään saakka vauva käyttää vaunuja? Entäs mihin ikään saakka rattaat ovat käytössä? Sellaisiakin vaunuja/rattaita on ilmeisesti olemassa, joihin saa nostettua suoraan auton turvaistuimen? Millaisia ne käytännössä ovat ja minkäikäisille ok? Sen verran taustaa, että tulevat käyttöön syystalvella kaupungissa, mutta käyttöä myös hiekkateillä (ja mielellään myös liikunnallisen ulkoilun yhteydessä). Ja niin, yhdelle lapselle. Paljon kysymyksiä. Isot kiitos vastauksista jo etukäteen!