kultakiepu

Jäsen
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About kultakiepu

  • Rank
    Aloittelija
  1. kaikille pitäisi antaa samanlaista ohjausta oli sitten ensisynnyttäjä tai uudellen synnyttäjä.. mutta tottakai jokaisen pitää itse pyytää apua jos sitä kokee tarvitsevan. Hoitajilla on monta äitiä ja lasta hoidettavanaan vuoron aikana niin ei he välttämättä kerkee koko ajan käydä kiertämässä ja kyselemässä miten menee. Mielestäni on tyhmää jos ei kysy ite apua, silloin ei voi "valittaa" ettei ole neuvottu.. se on eri asia sitte että kun pyytää apua nin minkäläisen vastauksen saa.
  2. lapsivuodeosastolla varmastikkaan kukaan ei nuku kovin hyvin, ensinnäkin sängyt ovat karmivat ja toiseksi aina jonkun vauva on hereillä.. mutta sellasiahan nuo vastasyntyneet ovat.. en ainakaanitse kokenut huonoa omaa tuntoa siitä että vauva itkee, toisena hetkenä toisen vauva itkee. Ohjaus pitäisi mielestäni olla kaikille samanveroista vaikka hoitajasta varmasti hiukan riippuu tuo ohjauksen yhtenäisyys.. siis eri hoitajilla ieman eri ohjeet, mutta ei se sitä tarkota että toisen hoitajan ohjeet olisivat väärät.. ja tilanteet muuttuvat, vauvan tarpeet muuttuvat..jos eilen mentiin näillä ohjeilla niin tänään tilanne onkin eri esim maito on niussut rintoihin tai vastaavaa.. monet saattavat unohtaa sen että tilanne on eri eileseen nähden ja ihmettelevät että miksi hoitajat antavat erilaisia ojeita esim vauvan syötöistä ym.. Ja uskon että sairaalat pyrkivät laittaa lapsettomat äidit omaan huoneeseen, mutta aina ruuhkan vuoksi se ei varmasti ole mahdollista.
  3. noista jälkitarkastuksista.. joissain kunnissa ollaan siirtymässä siihen, että terveydenhoitaja tekee jälkitarkastuksen jos on ollut säännöllinen synnytys. KÄsittääkseni jos on tullut pahoja repeämiä niin silloin menee lääkärille, mutta uskoisin että sektiossa jälkitarastus on kuitenkin terkkarilla, tietty varmasti riippuu sektion syystä. Itseäni mietityttää, että onko terveydenhoitaja parempi jälkitarkastuksen tekijä kuin neuvolalääkäri joka ainakin välillä on juuri alottanut ja välttämättä ei koskaan ole synnyttäneen naisen paikkoja nähnyt.. mutta mietin itsekkin tuota yksityistä.. käyn muutenkin gynekologilla yksityisellä.. jostain asioista ei kannata tinkiä rahan takia.. mielestäni.
  4. eikös sitä sanota että kropalla kestää kaksikin vuotta palautua raskaudesta, joten malttia vaan ja tsemppiä!!
  5. meidän suvussa kulkee toinen nimi perintönä miehillä.. naisilla ei ole mitään nimeä mikä kulkee mukana. Jos siis saan pojan, kuuluuko minunkin jatkaa tuota nimeä lapsellamme??
  6. eikös sitä suositella, että raskausaikana ei laihduttaisi, mutta yksi kaverinikin laihtui raskausaikana vaikka ei tehnyt sen eteen mitään.. sanoi aina vain että raskaus sopii hänelle=) eikai siinä mitään jos maltillisesti laihduttaa, enemmänki varmaan se liiallinen sokerin syönti on haitaksi keittyvälle vauvalle kuin maltillinen laihduttaminen. Se on eriasia sitten jos on syömishäiriöö tai sairaalloista laihduttamista tai jo s60kg meinaa 10kg ottaa pois, se ei mielestäni ole tervettä!!
  7. itse ainakin toimin aina niin kun menen vauva perheeseen kylään, että itse tuon tarjottavat mukanani jotta äidin ei tarvitse miettiä mitä vieraille tarjoaisi ja näin kesän alakessa jäätelö sopii siihen tarkotukseen hyvin. Kesä kun on tulossa ja mansikat niin eikös mansikatki voi tehä masuvaivaa vauvoille että niitä kannattaa varmaan hiukan välttää. Laitokselle taas niin varmaankin jotain pientä naposteltavaa ja joku juorulehti.. tuskin siellä mitään kovin syvällistä kerkee tai jaksaa lukee. Eikös siellä ole tarkotus opetella vauvan kanssa elämistä ja hoitamista =)
  8. kai tuo siirtäminen tosiaan riippuu sairaalasta. Mutta periaatteessahan synnytys on päivytys-tilanne eli ketään ei pitäisi ainakaan käännyttää pois menee sitten synnyttämään mihin sairaalaan tahansa. Ja joo saman sairaanhoitopiirin sisällä saa synnyttää missä vain, mutta näinhän on ollu ainakin HUSsin sisällä jo vuosia, että saa valita sairaalansa. ja toisissa sairaanhoitopiireissä kyllä niitä maksusitoumuksiakin kirjotellaan aika herkästi.
  9. mulla on sellanen käsitys, että jokaisessa synnytyssairaalassa on iukan omanlaisensa hoitamistyyli. perusasiat ovat tietenkin samat kaikkialla, mutta toisissa paikoissa puhkastaan lähes kaikilta kalvot, jotta synnytys etenisi ja toisissa paikoissa käytetään supistuksia vahvistavaa tippaa herkemmin kun toisaalla. Sen puolesta varmaankin on hyvä kertoa kätilölle omat toiveensa ja jos kaikki menee hyvin kätilö niitä varmasti pystyy toteuttamaankin. esimerkiksi jos on toivonut että ei leikata välilihaa ja sinua hoitamassa onkin kätilö joka on saanut opin vanhan opin mukaan että kaikille eppari, saattaa hän olla sen tekemättä jos äiti on asiasta maininnu ja sitä ei välttämättä tarvita. Toisaalta minunkaan mielestä ei liian tarkkoja toiveita kannata itselleen tehdä, kokemuksesta saa vaan ikävän jos asiat ei tapahdukkaan niinkuin oli suunnitellut. Koskaa kun ei voi tietää mitä eteen tulee.
  10. HYS

    musta tuntuu että enää nykyään ei oo vuodessa aikaa jolloin olis jotenkin tietoisesti rauhallisempaa. Varmasti aina sillon tällön on hiljasempaa ja sitten taas kiireisempää. Ja todella harvoin nää "pikkusairaalat" laittaa lappua luukulle, että on täyttä, en tajua kyllä miksi Helsingin ja Tampereen sairaalat siihen pystyvät =) ja eikös hyvinkäällä tosiaan ollu se remppa vuonna 2008 että se varmaankin vaikutti aika paljon sillon siihen tilaongelmaan ja pääasiahan on että on turvallista synnyttää. Toivotaan, että kaikki pääsevät synnyttämään siellä missä haluavat.