Madison

Aktiivijäsen
 • Content count

  539
 • Joined

 • Last visited

About Madison

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Minä latasin just androidiin Happy Pregnancy -nimisen sovelluksen. Vaikutti oikein hyvältä. Tuossa oli lisäksi muistiinpanotilaa jokaiselle raskausviikolle, ajattelin itse laittaa tuohon ylös aina kun tapahtuu jotain merkittävää minkä haluan myöhemminkin muistaa.
 2. Kiitos Aliisalle toista nimeä ehdottaneille! Monta nimeä sain listaan edellisten lisäksi. Hauska, että itsekin olen pyöritellyt toiseksi nimeksi -iina loppuisia nimiä kuten tässäkin tuli!
 3. Vinkkejä toiseksi nimeksi Aliisalle? Tulossa siis vain kaksi nimeä, ja Aliisa ehdottomasti ensimmäiseksi. Nimen pitäisi olla etunimeä pidempi, ja sen verran tuttu nimi, ettei kirjoitusasua tarvitse pohtia nimen kuullessaan, eli kaiken maailman Jesmiinat on suljettu pois.
 4. Hienoa, että on ollut toimivat! Itselle juuri tulikin ilmoitus, että Matkahuollosta olisi nämä noudettavissa Me ei siis haluttu kovinkaan kalliita tuplia, kun eivät välttämättä kovalle käytölle tulisi, joten nämä sopi meille. Miten on kulkeneet lumessa?
 5. Yhdistin nämä kaksi ketjujen aloitusta yhteen
 6. Kiitos! Se oli just tuo Gyno-Daktarin mikä tepsi aimmin!
 7. Millä lääkkeillä voi hoitaa hiivatulehdusta, oliko näihin jotain rajoituksia? Muistelen, että esikoista odottaessa kokeilin pariinkin otteeseen Canestenia (kuulostaa muuten joltain koirien matolääkkeeltä..), mutta se ei auttanut, joten lääkäri käski kokeilla toisen merkkistä, ja nyt en saa sen nimeä päähäni.
 8. Pari ketjua samasta aiheesta yhdistetty
 9. Silmätulehdus-ketju löytyy täältä: http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/947-silmaetulehdus/
 10. Lukitsen ketjun, kun viestiraja (1000) on tullut täyteen aikoja sitten. Uusi ketju löytyy täältä: http://www.vauva.info/foorumi/index.php?/topic/11630-maitoallergia/
 11. Keskustelu maitoallergiasta jatkukoon täällä!
 12. Itse kun tulee laskettua raskaus viikoissa, niin mites ne menee kuukausissa? Kaikki aina kyselee, että monennellako kuulla raskaus on menossa, ja alan aina takeltelemaan ja laskeskelemaan noita. Muoks. Toimiihan se google itselläkin, löysin seuraavan linkin, jossa nuo on sepustettu: http://www.vauvat.net/kuukaudet.htm. Itseäni hämäsi tuo, että kuukausissa laskettaessa odotus kestää sen 10 kuukautta (viikot 0-40), eikä 9 niin kuin yleisesti ottaen puhutaan.
 13. Minä kerroin rv:lla 13 toimitusjohtajalle ja lähimmälle esimiehelleni, vaikka koeaika on tammikuun loppuun asti. Sinne saakka en olisi mitenkään voinut raskautta salata, varsinkin kun esimieheni sanoi jo edellisellä viikolla katselleensa, että taitaa mahan perusteella olla vauva tulossa. Työnkuvani on myös nykyisin melko laaja, joten halusin olla reilu työnantajaa kohtaan, että ehtii rauhassa hakea minulle sijaisen, jonka ehtisin myös perehdyttää ennen äitiyslomaa. Meillä on pieni työyhteisö, jossa onneksi suhtaudutaan ihan positiivisesti raskauksiin ja lapsiin (joita ei ole kyllä siunaantunut todella pitkään aikaan kuin miespuolisille työntekijöille).
 14. Esikoinen syntyi ilman lääkkeellistä kivunlievitystä, vaikka toisin suunnittelin. Pelkopolilla teimme synnytyssuunnitelman, johon sisältyi mm. toive siitä, että saan haluamani puudutteet mahdollisimman pian. Synnytys käynnistyi napakoilla supistuksilla puolen yön aikaan, ja sairaalaan aloimme tekemään lähtöä reilut pari tuntia myöhemmin. Puoli kolmelta sairaalassa olin jo 6-7 cm auki, mutta tuo ilmaistiin minulle niin sekavasti, että oletin olevani vasta pari senttiä auki ja ettei olisi vielä epiduraalin aika. Tässä välissä jäin melkein tunniksi yksin synnytysvastaanottoon kärvistelemään, kätilöt olivat muissa hommissaan ja mieskin joutui lähtemään viemään työavaimet yms pois, kun hän joutui kesken työvuoron viemään mut sairaalaan. En päässyt jaloittelemaan, ei ollut lämmintä jyväpussia tms, ei mitään apuja kipuun. Kivut yltyivät todella koviksi ja alkoi jo tuntua ponnistamisen tarvetta. Ketään ei kuulunut vaikka painelin nappia, ja kohta mies saapui yhtäaikaa kätilön kanssa huoneeseen, ja minut kiikutettiin saliin. Kuvittelin saavani tässä vaiheessa sen odotetun epiduraalin tai ihan mitä tahansa lievitystä, mutta kätilö tokaisi vain, että sinähän olet jo kokonaan auki, ei tässä mitään kivunlievityksiä enää ehdi, alat nyt ponnistamaan. Meinasin heittää jo hanskat tiskiin, että en tosiaankaan ala tähän hommaan ilman kivunlievitystä ja taisin puhua jotain kotiin lähtemisestäkin Ponnistusvaihe kesti reilut puoli tuntia, ja loppujen lopuksi synnytyksen kestoksi tuli neljä tuntia. Jälkeenpäin koen, että oli mahtava kokemus pystyä synnyttämään luomuna. Ja koska synnytys oli noin nopea, niin kestinkin tuon ajan kipuja. Synnytyspelko myös jäi saliin, ja nyt suunnitelmana seuraavalle synnytykselle onkin, että pärjäisin mahdollisimman pitkälle luomuna.
 15. Tästä sain kyllä päivän naurut!