Ataraxia

Aktiivijäsen
 • Content count

  222
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ataraxia

 1. Ei tuollaista ole muuta kuin isofixeillä (Cybex Sirona tai Britax dualfix). Turvavyöasenteiset ei ole helppoja asentaa, jos haluaa selkämenosuuntaan. Ainoa mieleen tuleva on Klippan Triofix ja se on kamala istuin se, kamala asentaa, kamala asento nukkuvalle ja ahdas isommalle. Meil on noi kaikki ja Britaxin on paras, ehkä uusin Sironakin vois olla hyvä. onkohan norjalaisella besafella sopivaa? Vaikuttavat ainakin laadukkailta.
 2. Onkohan kenelläkään sellaista Britaxin turvavyöistuinta, jossa on xp pad (se lärpykkä joka kiinnitetään turvavyöhön)? Onko teillä jäänyt vyö löysälle, kun lapsi nojaa eteenpäin? Eli turvavyö ei pääsisi kelaamaan takaisin? On se fiksua katsoa video asiasta istuimen oston jälkeen... Mutta jos tuollaista oikeasti tapahtuu, niin eihän sitä istuinta voi pitää turvallisena video aiheesta https://m.youtube.com/watch?v=EqjhXtdNejs
 3. Täällä ollaan tuskastuneita turvaistuimen valintaan. Viimeksi meni valinta pieleen, kun hankittiin Klippani (joka ei menestynyt ollenkaan hyvin ja joka oli epämukava muutenkin).... Miksiköhän Cybexin Pallas M fix on saanu etutörmäyksessä huonot arvostelut, kaikkea valmistajan kaikki muut palkki-istuimet ovat menestyneet? Uusimmassa Sironassakin on palkista luovuttu. Meidän istuinlistamme on vastaava: HTS Besafe izi kombi, kid x2 i-size, Britax dualfix, Sirona, Sirona M i-size, Juno 2 fix... Ihan kamalaa tehdä valinta.
 4. Ihan sairasta puhua lapselle/lapsesta tuollaista. Miten joku seksualisoi pikkulapsen (taidat tykätä banaaneista)?! Tuollainen tyyppi sais pysyä kaukana omasta lapsestani... Tämä kulttuuri on niin ahdas miehisyydestä. Monessa kulttuurissa on normaalia ja miehekästä käyttää hyvältä tuoksuvia hajuvesiä (toisin kun täällä haistatan hyttysmyrkyltä), käyttää koristeellisia tavaroita ja jopa mekkoja (kiltti, arabialainen disdaasha). Ikävää että täällä herkkä poika leimataan heti homoksi Herkkyyttä ja empatiakykyä tähän maahan kyllä mahtuisi lisää. Kaikki erilaisuus on tässä maassa vain uhka, vaatii isoa rohkeutta poiketa valtavirrasta!
 5. Kiitos mielipiteestäsi. Mietin myöskin kuinka hyvin montessorissa oppii vierasta kieltä, kun lapset enimmäkseen työskentelevät itsenäisesti omien juttujensa parissa....
 6. Meillä on sellainen tilanne, että olemme saaneet paikan sekä englanninkielisestä montessoripäiväkodista että ruotsinkielisestä päiväkodista. Todella vaikea on valita kumpi olisi parempi ja me vanhemmat olemme keskenämme eri mieltä asiasta. Montessorissa on kielikylpymäistä menoa, mutta sanovat että lapsen kiinnostuksen mukaan menevät (eli voinko luottaa, että kieli kehittyy tarpeeksi kouluun mennessä). Ruotsinkielinen on ihan bara svenska Montessoripedagogiikka mietityttää ja tuntuu, että enkun oppii joka tapauksessa. Kumpaan laittaisitte oman lapsenne? Kaupunkissamme on kansainvälinen enkkukoulu (johon tietty kielitestit eskarin aikana) ja barnträdgårdenin naapurissa on ruotsinkieliset peruskoulu sekä lukio. Molempiin on saman verran matkaakin. Vaikeaa...
 7. Vastaan itselleni. Kysyin asiaa asiakaspalvelusta, josta sanoivat että kyllä saa ottaa rattaat ilmaiseksi vaikka muuta ruumaan menevää ei olisi.
 8. Meillä on ainakin pyörän pumpuissa reikä molemmille venttiileille. Onhan noita polkupyörän sisäkumejakin kahdenlaisella venttiilillä myynnissä.
 9. Saakohan Norwegianille kotimaan lennolle mukaan rattaat silloin, kun muuta kirjattavaa tavaraa ei ole? Olen ilmoittanut lippua ostettaessa, että pelkkä käsimatkatavara. En ajatellut näköjään ihan loppuun asti...
 10. Kiitos kolmioinfosta, mietin jo että onko joku kokoamisvika tullut kuitenkin. Pitää katsoa tarkemmin tuo koppa juttu jos väsyneet silmät näkee väärin tjn
 11. Lisää kysymyksiä. Mitä se punainen kolmio kopan rungossa tarkoittaa? Kuuluisiko kahvassa olevan värittömän kolmion ja punaisen kolmion olla vastakkain? Vai että siihen suuntaan ei saa kallistaa. Ohjekirjasta ei löytynyt vastausta...
 12. Ei sitä voi väärin kiinnittää, koska kankaat ovat muotoiltu. Ongelma on tiedossa enkunkielisilläkin foorumeilla ja johtunee siitä, että vauvan ollessa pieni kaikki paino on kopan etuosassa. Ei se tyhjänä olekaan pääpuoli alaspäin, mutta vauvan ollessa kyydissä koppa on kyllä pari astetta vinossa. Voisivat kyllä Bugaboolla korjata homman joko uudelleen suunnittelemalla kankaat taikka rungon. Mutta hyvin unet maistuu näinkin, joten ei kai ole suurta haittaa.
 13. Tänään käyty eka lenkkin Buffaloilla. Kulkevat hienosti röpelöisellä jäisellä tiellä. Nyt huomasin, että kopan pääpuoli on hieman alempana kuin jalkopääty. Tämä on ilmeisesti tyyppivika kaikissa Cameissa, Buffeissa ja Donkeyssa. Pitäiskö virittää jotain patjan alle, ettei vauvan tarvii nukkua pää alaspäin? Mitä muut ovat tehneet?
 14. Se toimii kuten cameleon ja buffalo eli runkoon laitetaan joko vaunu- tai istuinkankaat.
 15. Nyt on kotona noita katseltu 2 päivää. On ne kyl aika upeat! Ainoaksi miinukseksi näin kotikäytöllä tulee raskaus. Ovat aika raskaat työntää ja varsinkin kääntää, ainakin verrattuna BJ City mini gt:hen, jotka kulkee vaikka yhdellä sormella työntäen Tilasin adapterin vaunuaitan kautta. Kestänee sen 4 vkoa :/
 16. Hei Bugistietäjät! Kun tilaa Buffalot sekä wheeled boardin niin pitäiskö mukana tulla sopiva adapteri vai pitäiskö se tilata erikseen? Rattaiden ja seisomalaudan kanssa tuli jokin adapteri, mutta se ei sovi kyllä Buffaloihin.
 17. Kuinka kauan teillä, joilla toimittajana on DPD, on testänyt tavaran kotiutuminen? Varsinkin aika Suomen päässä? Mun rattaat ovat seisseet Vantaan varastolla 5 päivää, alkaa ottaa aivoon. Aikaa menee enemmän matkalla Vantaa Helsinki kuin Alankomaista Turun kautta Vantaalle.
 18. Jos ottaa tuon 2 in 1 vaihtoehdon hinta on 990e. Toimii kuten Bugat eli samaan kehikkoon käy istuin- ja vaunukankaat.
 19. Suosittelen katsastamaan Cybex Priam 2 in 1 all terrain rungolla. Tulossa Suomen markkinoille maaliskuussa, Lastenturva myy. Ovat vain 57cm leveät. Noi on vähän niinku Cameleonien ja Buffaloiden väliltä. runko istuin vaihtoehtoinen istuin Mä niin kuolaan noita, onkohan noista matkalla olevista Buffaloista mihinkään
 20. Noihin Priameihin on 3 erilaista runkoa, all terrainissa on 8 tuuman eturenkaat (ja jousitus kaikissa renkaissa)... Mutta yritän nyt unohtaa ne ja keskittyä Buffaloiden saapumiseen. (Ois hieman outoa kyllä jos lasten tarvikkeissa saisi olla tukehtumisvaaran mahdollistavia irtoavia osia, siis turvakaaressa ois irtoavaa vaahtomuovia). Yksi nettiliike myy nahkaisia suojuksia, mutta tuotteet voi maksaa vain paypalilla. Harkitsen tuota fb-kauppaa, kiitos tiedosta.
 21. Buffalot tilattu, koska Cybexit tulevat Suomen markkinoille vasta maaliskuussa. (Cybexit ois ollut kapeammat ja muutenkin pienemmät, eikä tarvitsis erillistä kesäkuomua ja Buffien kans tarvii varmaan matkiksetkin. Plaah. Katsotaan hullaannunko vaihtamaan keväällä). Minkälainen on Buffaloiden kantokahvan ja työntöaisan materiaali? Jostain luin, että kahvasta lapsi saisi purtua muovin osia irti (eikö semmoinen oo jo hieman vaarallista). Eli tarviiko niihin jotkut suojukset ja mistä sellaisia voisi tilata?
 22. Vai pitäiskö odottaa Cybexin uusia Priam 2 in 1 rattaita. (vaikuttaa saaneen hieman inspiraatiota Bugaboolta). Luulisi, että kolmannen lapsen kohdalla tietää minkälaiset rattaat haluaa... Mutta kyl on vaikeaa valita.
 23. Onko Buffaloiden omistajia, joilla isompi sisarus kulkee seisomalaudalla? Mahtuuko sisarus lautoineen hyvin vaunukopan ja työntöaisan väliin? Entäpä Bee -rattaissa. Mietin täällä ostanko Baby Joggereiden (Gt) kaveriksi Buffalot vaiko Beet (joilloin hankkisin vaunukopan gt:hen). Tänään mentiin niin, että sisarus istui gt:n eturenkaan yläpuolella.
 24. Ozbabyssa aikas hyvä tarjous GT:stä http://www.ozbaby.fi/tuote/matkarattaat-city-mini-gt-baby-jogger-crimson-gray-2014/BJ15436/ .384e
 25. Käytin muutaman päivän ajan kaverin City mini 4 ja Gt:n verrattuna ne oli ehkä hitusen kevyemmät työntää. Keuliminen oli ihan järkyttävää ainakin tämmöiselle lyhyelle mamille ja työntöaisa hiemna liian korkella. Onko kenelläkään vielä kokemusta noista uusista Zip matkarattaista?