taiqa

Aktiivijäsen
 • Content count

  1345
 • Joined

 • Last visited

About taiqa

 • Rank
  Addikti

Profile Information

 • Location
  Oulun seutu
 1. Ensimmäinen raskaus, poika 20+3 rakenneultra 364g 33+4 kontrolliultra 2100 g 37+0 kontrolliultra 2651 g 38+2 kontrolliultra 3100 g 39+1 kontrolliultra 3504 g 40+3 kontrolliultra 3400 g 40+4 syntymäpaino 3616 g, ilmeisesti aivan inasen oli paino keskikäyrän alla ja pituus pikkaisen keskikäyrän yläpuolella. Toinen raskaus, poika 21+4 rakenneultra 490g (mittojen perusteella vastasi viikkoja 22+0) 31+4 kontrolliultra 1750g 36+6 kontrolliultra 2900g syntyi 39+2 3830g, pienen loppuspurtin ehti ottaa kun aiemmat mitat oli keskikäyrällä ja syntymäpaino +0.4 sd
 2. Meillä on tuntunut riittävän se illalla annettu annos aika hyvin myös yön yli. Ihan satunnaisia kertoja oon yöllä antanut jos on yskänpuuskaan havahtunut, mutta tosi harvoin niitä on enää ollut. Mä en tuosta vaikutusajasta tiedä, mutta meillä oli ohjeena 2-4 kertaan päivässä ja useimmiten on menny se 3 tai 4 kertaa vuorokaudessa ja ihan suht hyvin tuntuu riittävän. Jos jää kahteen niin on ollu yölläkin hankalampaa, joten säännöllinen käyttö päiväsaikaan tuntuu olevan se joka auttaa. Meilläkin siis tuo babyhaler.
 3. Broileri-salaattia/kanasalaattia olen syönyt, mutta kaikki missä on ollut kalaa tai äyriäisiä tms olen jättänyt väliin. Kieltämättä joku lämminsavulohisalaatti olisi joskus ollut aivan ihanaa, mutta ku ei tiiä onko ollu vakuumissa vai ei niin en ole uskaltautunut syömään. Samoin näistä kaupan tee-se-itse salaattipöydistä olen jättänyt kalatuotteet ottamatta. Mä en oikein osaa noissa niitä kastikkeita varoa, mutta kala mua aina arveluttaa.
 4. Voi, ihan mahtavia uutisia Petite! Mutta oisko tuo legendaariset valemenkat voinut olla kiinnittymisvuoto? Hienosti kyllä viiva vahvistuu, toivon teille rutkasti onnea matkaan. Tulethan pliis vielä kertomaan ne hcg-arvot
 5. 31+4 1750g, aikalailla keskikäyrällä oli mitat (kokoarvioultra ison sf-mitan vuoksi)
 6. Onnea innn! *Petite* Ohhoh mikä ylläri! Kyllähän ne raskaustestit voi oviksen aikaan haamuilla, mutta että noin selviä plussia tulisi? Enpä usko. Eiköhän kyse ole (toivon ainakin kovasti) ihan raskaudesta ja ne menkat olikin joku megalomaaninen ovisvuoto. Minä pissisin sinuna kyllä digiin ja pyytäisin vielä lähetettä veritestiin. LiljaLi:n testissä olen näkevinäni myös toisen viivan alkua, toivottavasti vahvistuu!
 7. ^ Ilmeisesti Sofi One Step tai ProMatris OneStep tai muu herkkä testi kyseessä? Jos on, niin on toivoa Kyllähän tuossa siis ihan selvästi värillinen toinenkin viiva näkyy Minusta tuntui että niissä kaikkein herkimmissä testeissä viiva vahvistui tuskallisen hitaasti. Dpo 11 testasin ProMatrisilla haalean haamun ja samana päivänä Pregcheckillä ihan kunnon plussan. Herkissä testeissä viiva lähti kunnolla vahvistumaan vasta joskus dpo18-20 paikkeilla. Kannattaa siis kokeilla jotain muutakin testimerkkiä chia!
 8. Vilhelmiinan uusimmassa testissä ihan selvä plussa, onnea! Bohemianillakin näkyy haamulaiset, toivottavasti viiva alkaisi tuosta vahvistumaan!
 9. Meillä nyt ensi kuussa 2-v täyttävällä ollut koko kevään sitkeää yskää, joka varsinkin aina makuuasennossa paheni kovasti. Parisen viikkoa sitten käytiin lääkärissä ja ventolinea saatiin babyastmaan eli ahtausyskään. Lääkäri meinasi ettei tämän ikäiset vielä siitepölyallergioita oireilisi, mutta itse olen kyllä huomannut ulkoilun ja yskän välillä selkeän yhteyden ja sateen puhdistettua ilmaa ei oireita ole ollut niin paljon. Ventoline on meidän yöt rauhoittanut kyllä ja toistaiseksi tuntuu, että pärjätään näin. Vauvalehdessä taisi kyllä juuri olla artikkeli siitä, että myös taaperot voivat jo oireita saada ja siihen tarvii ns. yhden kevään altistumisen. Meilläkin näitä altistumisia on jo oikeastaan kaksi kevättä, kun täällä esim. koivun siitepölyä riittää kyllä kohtalaisesti vielä kesäkuun puolellekin.
 10. Mulla on luteaalivaihe ollut ainakin aina n. 11 päivää ja lasketunajan olen laskenut laskureilla ovulaation mukaan, koska se on lyhyemmissä kierroissa se luotettavin tapa. Jotkut laskurit kai laskee vaan sen 28 päivän kierron mukaan ja yleisesti kai noissa laskureissa on muutenkin oletuksena se, että ovulaatio on kp14. Esim. tästä nykyisestä plussa tuli dpo12 (eka kaappihaamu dpo11), eli 3+5. Ja jos oot esim. tuon kierron tuolla fertilytyfriend:illä kartoittanut, niin sehän antaa automaattisesti sen lasketun ajan sitten sen ovulaation mukaan
 11. Minusta tuossa heiffin linkittämässä testissä näkyy ainakin tosi selvä viivanpaikka, mutta väristä on hankala sanoa.
 12. Otettiin toisellekin äitiyspakkaus, vaikka esikoiseltakin olisi ollut ne isoimmat ja tärkeimmät tavarat tallessa. Meillä alku- ja loppukesän vauvat, joten haalaritkin on suurinpiirtein oikeaan aikaan sopivia Mies oli meillä ehdottomasti sitä mieltä, että pakkaus otetaan, koska on niin ainutlaatuinen juttu maailmassa. Tarkoituksena onkin säästää molemmille lapsille omat äitiyspakkauslaatikot, makuupussit ja haalarit ja muutamat vaatteet. Äitiyspakkauslaatikkoon on kätevä samalla kerätä myös muita vauva- ja lapsuusajan tärkeitä muistoja säilöön. Ja onhan se niin ihanaa päästä niitä uusia ja pehmoisia vaatteita hypistelemään.
 13. ^ Tulin kysymään samaa, mies oli ostanut huomiseksi espanjalaisia mansikoita.
 14. Liljankukka: En tiedä pilaako tuo mahdollisuutta raskauteen, mutta itse pelasin varman päälle ja aloitin terot vasta päivän pari oviksen jälkeen. Toki mulla oli tarkoitus tukea lyhyttä lutista, ei niinkään säännöllistää kiertoa, mutta käytännössä kumpaankin päästiin.
 15. Lenkkareiden ostoa varten mittasin ja nyt meidän vajaa 2v pojalla on jalkapohjanmitta lähes 15 cm. Vikingin lenkkareista saa varmaan olla koko 26.