Rippe

Aktiivijäsen
 • Content count

  573
 • Joined

 • Last visited

About Rippe

 • Rank
  Aktiivi

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. BMI 22.8 ennen viimeisintä raskautta. Painoa kertyi n. 19 kg, vauva painoi syntyessään rv 39+1 3940kg. Edellisiin raskauksiin verrattuna kiloja tuli nyt eniten, mutta vauva oli pienin (tosin muut on syntyneet pari päivää LA:n jälkeen).
 2. Kiitos vastauksista mOmma ja mei Tuota irroittamista en ole kyllä tehnyt kun välillä on todella työn ja tuskan takana se tissin saaminen sinne suuhun... Mutta leuan puolelta olen yrittänyt vähän isontaa otetta ja tuo rinnan litistäminen on käytössä. Voi olla että otteen saaminen on hiukan parantunut, joten olo on toiveikas. Meilläkin on niinpäin että vauva on tosi nopea syöjä (tosin sitä aikaa menee juuri siihen otteen saamiseen...) Mä myös irrotan otteen kun ei enää syö. Tai annan vähän aikaa mussuttaa mutta en liikaa, koska rinnanpäät vielä toipilaita. Mutta tuo rinnalla asuminen on varmasti ihan normaalia.
 3. Olin osastolla 311 ja täytyy kehua että erittäin hyvää hoitoa saimme. Ei tullut yhtään nyrpeää naamaa vastaan ja aina autettiin/ tarjottiin apua. Suhtautuminen lisämaitoonkin on kyllä selvästi muuttunut, varsinkin verrattuna esikoisen aikaan jolloin lisämaitoa piti vähän väkisin anella. Nyt oltiin ehdottoman imetysmyönteisiä mutta hyväksyttiin mukisematta myös lisämaidon tarve. Samalla kiitokset lastenlääkäreille jotka paneutuivat erittäin huolellisesti pojan hoitoon. Meidän aikana ei sattunut mitään erityisempää ruuhkaa. Olin kolmen hengen huoneessa ja erinäisten ongelmien vuoksi visiitti venähti viikkoon. Huonekaverit vaihtuivat kertaalleen. Puoli päivää olin jossain vaiheessa yksin ja 1,5 vrk kahdestaan toisen äidin kanssa.
 4. Nyt kuopuksen kanssa oltiin sairaalassa 6 yötä ja oli pitkät päivät... Tuntui siltä että olin asunut sairaalassa iäisyyden ja hormonihuuruissa itkeä tihrustin hoitajille ja lääkärille koti-ikävääni Kellastumisen takia tuo kotiutuminen pitkittyi parilla päivällä.
 5. Kellään kokemusta siitä kun vauva ei avaa suuta tarpeeksi? Meidän kuopus on vielä toki pieni ja opettelua tämä on, mutta aiempien lasten kanssa en tällaista ongelmaa muista. Mulla on vielä ollut isoja ongelmia rinnanpäiden (verillä) kanssa enkä uskalla tissiä tyrkätä suuhun jos se ei ole kunnolla auki. Meillä menee hyvinkin ainakin 20 min kun koitan saada rinnan vauvan suuhun. Välillä menee tuurilla ja välillä sitten kun vauva kiljuu suoraa huutoa ja silloin avaa sitten lopulta suutaan Tuolloinkaan ote ei ole mielestäni niin hyvä kuin voisi olla. Kipuja on mutta vaikea sanoa mikä vielä kuuluu asiaan (tottumattomuutta) ja mikä johtuu huonosta otteesta. Oppiiko vauva avaamaan enemmän suutaan kun kasvaa? Mulla on vielä isot rinnanpäät joten se ei auta asiaa... Imetys lähti viiveellä käyntiin kun vauva oli vastasyntyneiden teholla 1,5 vrk ja ekaa kertaa sylissä ja rinnalla vasta tuolloin. Samaten nuo rikki menneet rinnanpäät ovat aiheuttaneet imetystaukoja.
 6. Nuorimmainen: 37+4 ultralla sen hetkinen kokoarvio 3500g, poika syntyi 39+1 ja painoi 3940g.
 7. ^ Hienoa, kiitos tiedosta! Antaa toivoa vähän rauhallisemmasta ympäristöstä.
 8. Tietääkö joku onko osasto 310 edelleen suljettu?
 9. Meidän pojalla on silmälasit. Siitä on kohta vuosi kun hän sai ne, eli ikää oli silloin reilut kolme vuotta. 3-vuotisneuvolassa poika ei oikein suostunut näkötestiä tekemään oikealla silmällä. Varattiin uusi aika parin viikon päähän, kun ajateltiin että jos oli vaan kyse temppuilusta. Mutta ei se onnistunut silloinkaan ja poika ihan sanoi ettei hän näe. Neuvolasta tehtiin lähete sitten silmäpolille ja siellä tutkimuksissa todettin ns. laiska silmä. Eli jostain syystä oikean silmän näkö on jäänyt heikommaksi ja vasen on tehnyt "kaikki työt". Me emme olleet kotona huomanneet näössä mitään vikaa. Toisen silmän näkö on lähes normaali ja poika pärjää ihan hyvin ilman lasejakin (esim kun on vaan aurinkolasit). Mutta lasit sai että oikeankin silmän näkö lähtisi korjaantumaan. Lisäksi meidän pitäisi mahdollisimman paljon peittää parempaa silmää jotta heikompi aktivoituisi. Meillä onkin sopimus että lastenohjelmia ja tietokonetta katsotaan vain kun lappu on silmän päällä ja hyvin on toiminut Näön on mahdollista parantuakin lähes normaaliksi, mutta ainakin 10-vuotiaaksi laseja käytetään kun näkö kehittyy. Meillä kaupunki on maksanut silmälasit (en tiedä onko yleinen käytäntö) ja nyt juuri odotamme uutta maksusitoumusta että voimme hankkia uudet linssit. Itse lasien kanssa on mennyt tosi hyvin. Poika on suht kiltti ja rauhallinen ja luulen että tässä asiassa parempi mitä pienempänä lasit saa (sopeutumisen kannalta). Kehuttiin vaan laseja kovasti ja puhuttiin kuinka monella muullakin on lasit. Ja vaikkei muilla lapsilla olisi vielä, niin jossain vaiheessa joku toinenkin saa. Samat lasit ovat pysyneet ehjänä koko tämän vuoden, tosin on niitä erinäisiä kertoja käyty säätämässä optikolla. Välillä ihan istuvuuden takia ja välillä kun pikkusisko on niitä väännellyt oikein olan takaa... Poika itse on aina kohdellut laseja tosi nätisti eivätkä ole yhtään haitanneet missään leikeissä tms. Lasit ovat osa persoonaa En usko että kukaan on silmälaseista kiusannut. Toki niistä on kaverit päiväkodissa kysyneet ja nyt ihan hiljattain poitsu oli vähän allapäin kun joku oli ilmeisesti kysynyt laseista. Mutta se oli ohimenevä hetki ja ollaan puhuttu että vastaa kyselijöille vaan että lasit on siksi että hän näkisi paremmin. Voihan se olla että kiusaamista tulee jossain vaiheessa, mutta toivottavasti ei Itse olin tosi murheissani kun tämä pojan silmälasiasia selvisi. Pelkäsin juuri kiusaamista. Itse olen saanut lasit 10-vuotiaana ja olen aina inhonnut ja hävennyt laseja (vaikkei minua kiusattu). Edelleen pidän piilareita tosi paljon... Tytölle tämä ehkä onkin arempi asia, en tiedä. Mutta en osaa pojan puolesta nyt enää surra, loppujen lopuksi on tosi pieni asia.
 10. BMI ennen ekaa raskautta oli 22,9. Painoa tuli raskauden aikana n.17 kg. Poika syntyi rv 40+2, mitat 53 cm ja 4200 g. BMI ennen tokaa raskautta oli 25,4. Raskauden aikana kiloja tuli n. 13 kg. Tyttö syntyi rv 40+4, mitat 55 cm ja 4500 g. Sokerirasitusta ei tehty ekalla kerralla, tokalla kerralla tehtiin ja se oli normaali. Söin raskauksien aikana aikalailla samalla tavalla, aika perusruokaa. Herkkuja meni, mutta ei ylettömästi kuitenkaan. Meillä kulkee isot vauvat suvussa, tosin uskon että jonkun verran olisi tuohon syntymäpainoon voinut ruokavaliolla vaikuttaakin. Nyt söisin ihan eri tavalla, kun olen tehnyt ruokavaliomuutoksen.
 11. Esikoinen syntyi alateitse (imukuppiveto) tiistaina ja kotiin päästiin lauantaina. Kuopus syntyi aikaisin lauantaina hätäsektiolla ja kotiutuminen tapahtui torstaina. Yhdellä päivällä venyi kotiuttaminen mun alhaisen Hb:n vuoksi.
 12. Onko kellään kokemusta ColorKids-merkin ulkovaatteista? Ainakin Halonen myy tätä merkkiä ja ihastuin talvihaalariin, mutta en tiedä uskallanko ostaa. Hinta oli hyvin kohtuullinen esim. Reimateciin verrattuna.