Muruset

Aktiivijäsen
 • Content count

  135
 • Joined

 • Last visited

About Muruset

 • Rank
  Aktiivi
 1. Tää oli mun mielestä hyvin kirjoitettu! Kuvaa hyvin myös mun ajatuksia asiasta. Meidän esikoinen on nyt 2v8kk eikä edelleenkään mun mielestä kaipaa muuta "virikettä" kuin sen, mitä pystyn itse tarjoamaan. Ulkoilua, kerhoja, muskareita, kavereita, sukulaisia. Mun mielestä nykyään muutenkin mietitään liikaa sitä, että koko ajan pitäisi olla menossa ja harrastamassa kaikenlaista. Tärkeintä perheelle ja esikoiselle/vanhemmille lapsille uuden pikkusisaruksen synnyttyä on mun mielestä juuri se, että kaikki, myös lapset, saavat tutustua uuteen perheenjäseneen rauhassa. Mä itse kokisin syyllisyyttä siitä, että esikoinen olisi muiden hoidettavana samalla, kun istuisin pienemmän kanssa kotona. Lisäksi nyt, kun päivähoitopaikoista on useilla alueilla (ainakin pk-seudulla) huutava pula, en haluaisi viedä paikkaa sellaiselta, joka sitä oikeasti tarvitsee. Puistoilusta: Meillä tämä nuorempi alkoi jo kesällä, ollessaan 8-9kk pötkötellä ulkona nurmikoilla ja elokuussa oppi kiipeämään liukumäkeen ollessan 10kk. Sitä ennen jo istui myös hiekkalaatikossa lapion kanssa. Ja muutenkin on selkeästi nauttinut siitä, että on saanut olla isomman mukana touhuissa, joko katsellen tai mukana leikkien.
 2. Aivan ihania juttuja tässä ketjussa! Nyt vasta bongasin tämän. Me tehtiin isomman tytön kanssa joulukoristeita mummille ja isomummulle ja tällaisia niistä tuli, minä leikkasin ja tyttö liimasi. Joulukortit teen aina itse. Välillä tulee hienoja ja välillä kiireessä valituilla tarvikkeilla jotain sinne päin. Nämä ehkä enemmän tuota jälkimmäistä, mutta saivat kelvata. Ja lopuksi joulutunnelmaa kotoa...
 3. Meillä tytöt nukkuvat samassa huoneessa ja tuo esikoinen on sen verran hyvä nukkumaan, että ei herää vaikka kuopus välillä itkeekin. Tosin olin ajatellut, että jos joudun tekemään loppuvuodesta yövieroituksen niin silloin parin yön ajan saa esikoinen nukkua isänsä kanssa meidän makkarissa. Mutta nyt näyttää sen verran hyvältä, että en tiedä tarvitaanko tuota suunnitelmaa. Pikku-m nukahtaa nykyään itse. Tytöt viedään sänkyyn, sanotaan hyvät yöt ja jätetään keskenään. Sinne nukahtavat yleensä viimeistään 10min kuluttua. Jos Pikku-m huutelee kovasti, käydään tyttö laittamassa takaisin makuulleen ja poistutaan jälleen. Samalla meillä on imetys vähentynyt reippaasti ja ehkä sen ja itsenukahtamisen taidon vaikutuksesta yöt on tehneet selkeän parannuksen! Ensimmäinen herätys (ja yleensä ainoa) on kello 04.00. Aamut alkaa aikaisin (6.30), mutta se ei ole kovin paha, kun tykkään itsekin rauhallisista aamuista.
 4. Meidän 1v käyttää Reiman minitec rukkasia (ohuet) ja kylmällä siellä alla on ohuet tumput. Märällä meillä on sellaset Reiman pienet vuorelliset kurarukkaset, jotka ostin alesta. Ne on ihan pikkuisille ja neiti pystyy ne kädessä leikkimään ihan hyvin.
 5. Meillä on tuolla 2,5v:llä se 2-vetoketjuinen ja en näe siinä mitään hankalaa. Suosittelen 92cm kokoa. Meidän tyttö on nyt jotain 93cm ja tuo 92cm on tooosi reilu!
 6. Meillä on tytöillä sisävvaatteiden päällä vk-haalarit. Yks päivä, kun oli joku 8 astetta vaan aamulla niin oli fleeceä siellä vielä lisänä, mutta muuten ei ole tarvittu vielä. Viileämmällä on sukkikset housujen alla.
 7. Oih, ihana takki! Paljonko maksoi alennuksen jälkeen, jos saa udella! Meiltä puuttuu myös vielä takit talveksi...
 8. Meillä esikoinen siirtyi jo 2v 3kk ikäisenä yläsänkyyn. No problems!
 9. Tytöt keräävät lelut reippaasti niin sisällä kuin ulkonakin. Joskus jos meinaa isommalla iskeä laiskuus niin muistutus siitä, että lelut lähtee lelujen jäähyhyllylle, riittää palauttamaan siivousinnon. Pienempi on juuri alkanut innostua tavaroiden keräämisestä ja sitä tietysti käytetään nyt hyväksi ja opetellaan keräämistä.
 10. Tässä on uudet kuosit kyseistä haalaria: http://www.jesperjunior.fi/fi/mallisto/jonathansadeasut
 11. Jos päädyt Ticketin talvihaalariin, suosittelen kokoa 80cm ehdottomasti. Reiman koot on mulle vieraampia, mutta ymmärtääkseni nekin on reiluja. Meidän neiti, joka on nyt 1v käyttää siskonsa vanhaa T2H välikausihaalaria koossa 80cm ja vaikka onkin reilu niin ei haittaa yhtään liikkumista. Ja kuravaatteista vielä, suosittelen ehdottomasti kurahaalaria pienelle lapselle, joka ei kunnolla kävele! Mä ostin tälle meidän pienelle välikausihaalarin ja kurahaalarin. Kurahaalari on siis kokonaan vedenkestävä (samaa matskua kuin kuravaatteet) haalari, jossa on ohut vuori. Se on helppo huuhdella ulkoilun jälkeen. Pelkkien kurahousujen kanssa olisi hihat haalarista olleet myös aina kurassa ja hiekassa. Kurahaalari on ollut meillä ainakin todella hyvä investointi! Maksoi syksyllä alessa huikeat 20€ Jesper&Juniorissa.
 12. Mä olen ainakin toistaiseksi ollut ihan tyytyväinen kuparikierukkaan. Laitettiin huhtikuussa ja kuukautiset alkoivat vasta elokuussa, kun imetys alkoi vähentyä. Mulla ei siis asennettu kuukautisten aikaan, kun ei olleet edes alkaneet silloin. Laitto oli kamalaa ja ensimmäinen yritys epäonnistui joten jouduin kestämään sen laiton kaksi kertaa. Tämänkin jälkeen lääkäri oli epävarma, saiko kierukan paikoilleen ja jouduin vielä ultrattavaksi. Eli laitosta ei jäänyt kovinkaan ruusuiset muistot, mutta muuten olen ollut ihan tyytyväinen. Kuukautiset mulla oli ennen aika niukat ja nyt ne on vähän runsastuneet, mutta ihan siedettävät ne on. Kipuja on vähän, mutta ei nekään ole mitenkään sietämättömiä. Huonoja puolia on valkovuodon runsastuminen. Ja ne langat on mullakin kadonneet jonnekin. En löydä tunnustelemalla, en sitten milään. Pakko vaan toivoa, että kierukka on edelleen paikoillaan.
 13. Meillä on tytöille talveksi Kuomat ja Gore-tex kengät. Kuomat pakkasille ja Goret loskasäähän ja kauppareissuille.
 14. Meilläkin oli ulkoillessa villainen kypärämyssy. Kylä- ja kauppareissuilla oli tuollainen vastaava tupsupipo, kuin tuossa kuvassa. Kypärämyssy piti kaulan ja niskankin lämpimänä. Täksi talveksi on jo lämmin pipo, mutta kypärämyssy pitäisi myös vielä ostaa.
 15. Oletteko törmänneet vielä välikausihaalareihin alessa? Nettikaupoissa siis? Meidän isommalla tytöllä on kyllä niiiin nafti jo tuo haalari, että pitäisi saada vielä uus... Yritin etsiä vaikka mistä, mutta aika kiven alla tuntuu olevan...