pikku-haisu

Aktiivijäsen
 • Content count

  1317
 • Joined

 • Last visited

About pikku-haisu

 • Rank
  Addikti
 1. Kolmannen asteen repeämä tuli yllätyksenä, en tuntenut repeämistä. Ommeltiin synnytyksen jälkeen samantien leikkurissa spinaalipuudutuksessa. Istumaan pystyin sen päällä jo samana iltana, haavaa ei kiristä eikä purista, ainoa harmi on ettei pyllyreikää tahdo saada millään puhtaaksi koska uloste on pidettävä pehmoisena. Näin neljän päivän kokemuksella, vaikutukset seksielämään yms. tiedetään sitten myöhemmin. Uloste ja virtsa pysyvät sisällä, lantionpohjalihaksiin löytyy tuntuma. Ainoastaan liikkeellelähtiessä täytyy kiristää "ryppynaru" ettei olisi kamalaa paineentunnetta. Jääsiteitä käytin osastolla ahkerasti. Vauva tuli sen verran vauhdikkaasti ulos ettei epparia ehditty tehdä, vaikka luulenpa että epparihaava ei olisi ollut yhtään sen helpompi. Että on meikäläinen aika helpolla tämän kanssa päässyt.
 2. Ei se välttämättä tule. Todennäköisyyksistä en osaa sanoa, mutta tiedän äitejä jotka on olleet raskausaikana masentuneita mutta vauva-aika on kuitenkin mennyt ihan hienosti.
 3. Mulla kans toimiva iltapala on ollut rahka + avokado. Jos illalla syö enempi hiilareita niin paasto tuppaa olemaan korkeampi, varsinkin jos yhtään erehtyy herkuttelemaan.
 4. 2 v 5 kk, itse ilmoitti että haluaa ison pojan sänkyyn nukkumaan. Pinnishän siirrettiin oitis pois ja sai ruuvata iskän kanssa turvalaidan paikalleen. Sänky oli ollut nelisen kuukautta huoneessa tutustuttavana sitä ennen. Viikko meni hyvin, sitten oli muutama ilta ramppaamisongelmaa ja uudestaan uhmaiän alettua 2 v 7 kk iässä.
 5. Mulla kans sokrut sietää, jos laitan rahkaan esim. 500 g maitorahkaa, 200 g maustettua rahkaa ja 200 g jugurttia tai kermaviiliä. Tulee juuri sopivasti makeutta eikä tule sokerinousuja silti.
 6. Mikäs meininki siellä synnärillä ja vuodeosastoilla on tällä haavaa? Onko nyt jotain remontteja tai muita poikkeusjuttuja?
 7. Ostettiin Ora Taiga 2011 ja siinä synnytyksen jälkeisissä höyryissä ei oikein tullut katsottua, miten ne kuomun osaset siinä ovat ja kuomu oli pakko pestä jonkun linnunkakkakatastrofin takia. Sen kanssa on sitten jälkeenpäin taisteltu eikä ole saatu toimivaa peliä. Että jos jollain on hyvät ohjeet tai havainnekuva, miten päin ne osat siihen oikeasti kuuluvat niin tänne voisi heittää. Miksi ihmeessä sellaista kuvaa ei ole käyttöohjeessa?
 8. Turussa ei ole synnäritutustumista ollut enää vuosiin.
 9. Pitää varmaan ottaa selfie U-sairaalan kanssa että voi sitten joskus lapsille muistella, kun toivottavasti se vedetään joskus puskutraktorilla maan tasalle.
 10. Kyllähän sen vuodon loppumisesta tietää, että tyhjennys on ollut täydellinen ja silloin ei ultraa tarvita. HCG-mittausta pitäisin tärkeämpänä.
 11. Influenssa tuli rokotteen läpi ja oli kyllä kamala tauti. Aloitin Tamiflun kun ei kiinnostanut jäädä katselemaan, ollaanko sitä seuraavaksi teholla. Influenssa voi olla raskaana olevalle tosi vaarallinen. Tänä vuonna kävi vähän huono tuuri kun virus ehti muuntua matkalla eikä rokote tehoa siihen H3N2-kantaan.
 12. Synnytin ensimmäiseni elokuussa, jolloin tupa oli aivan täynnä eikä toivoakaan mistään perhehuoneesta. Onneksi, tuumasin jälkikäteen. Parhaat neuvot sain huonekavereilta, joilla oli lapsia jo ennestään. Ja sain sieltä myös uuden ystävän. Vaikka ei sen puoleen, hoitajilta sain myös tosi hyvää tukea ja neuvoja.
 13. Mulla ylittyi paasto ekan kerran tänään, kun olin illalla 22 jälkeen vielä syönyt suklaata. Muuten ei ole mitään ylityksiä tullut, vaikka olen välillä oikein testaillut. Vaikka ei ne minunkaan sokerit sitten näemmä ihan kaikkea siedä. Kohta ollaan puolivälissä raskautta. Saa nähdä joudunko jossain vaiheessa metformiinille.
 14. Missä vaiheessa raskautta olet? Meinaan keski- ja loppuraskaudessa, kun vauva, kohtu, lapsiveden määrä, verimäärä ja solunulkoisen nesteen tilavuus kasvavat, niin pieni tai olematon painonnousu merkitsee laihtumista.
 15. Joo, ohjeiden ristiriitaisuus hämää. Mahtaako olla siinä joku tämmöinen ajatus, että pannaan tiukat kalorirajat kun ne kuitenkin syövät enemmän? Ja 1600-1800 kcal jokaiselle koosta ja liikunnoista riippumatta. Juuei kiitos.