Timmutar

Jäsen
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Timmutar

  • Rank
    Aloittelija
  1. Itse täytin 28 vuotta kuukausi pojan syntymän jälkeen ja mies oli täyttänyt 30 vuotta kuukausi ennen pojan syntymää. Miehellä on vakityö, minä olen tehnyt määräaikaisia pätkiä aina vuoden kerrallaan. Miehen kanssa ollaan oltu yhdessä kuusi vuotta, mutta ennen lapsen hankkimista odotettiin, että molemmat valmistuvat, toinen saa vakituisen työpaikan ja oma koti valmistuu.
  2. (Pankin) omassa omakotitalossa 4 mh + oh + k + khh + wc + ph + s 120 neliötä. Talon toisessa päässä lisäksi autotalli, jonka yhteydessä tekninentila. Päästiin muuttamaan, kun poika oli vajaan kuukauden ikäinen. Rakennutettiin talo "avaimet käteen" -periaatteella. Rakennusprojektimme on ikuistettu blogiin, joka löytyy googlettamalla talomallimme eli piippola 136.
  3. Olemme törmänneet ikävään ongelmaan kaupoissa käydessämme. Rattaamme (Britaxin B-Mobile varustettuna adaptereilla ja Britaxin Baby-Safe turvakaukalolla) saavat kauppojen tuotesuojaportit hälyttämään. Varsinkin S-ryhmän kaupoissa (S-Market ja Prisma) portit soivat usein. Rattaat eivät kuitenkaan hälytä joka kauppareissulla. Joskus rattaat hälyyttävät kauppaan sisään mentäessä, mutta eivät ulospäin tultaessa. Joskus rattaat hälyyttävät portin läpi kuljettaessa, mutta eivät uudestaan, kun niitä lykitään portin läpi edestakaisin ja yritetään löytää syy hälyytykseen. Ongelma on todella kiusallinen, vaikka itse tiedänkin etten ole mitään varastanut. Kärsiikö joku muu samasta ongelmasta? Entä oletteko keksineet jonkin ratkaisun tähän pulmaan? Kaupassa käymisestä alkaa tulla ahdistavaa, kun joka kerta saa jännätä tuleeko hälytystä vai ei.
  4. Pojasta tuli Tomi Onni Ilmari. Tomi tulee mieheni nimestä (Timo) sekoittamalla kirjaimet. Onni oli sairaalapapereissa. Mieheni idea oli laittaa niihin pojan nimeksi Onni ja tytön nimeksi Ilona. Poika alkoi jo näyttää kovasti Onnilta, kun kaikki kutsuivat häntä ensimmäiset viikot sillä nimellä. Mutta kun muutimme uuteen kotiin, niin uudessa naapurissa on koira, jonka nimi on Onni. Ensimmäisten viikkojen kutsumanimi haluttiin kuitenkin jättää muistoksi. Ilmari kulkee meidän kummankin suvussa.
  5. Ilman mitään ennakko-oireita lapsivettä alkoi lorahdella klo 17, supistukset alkoivat klo 21 ja poika syntyi 06:18 (rv 38+3).
  6. Poika tuli maailmaan melko helposti esikoiseksi. Vedet meni klo 17, supistukset alkoivat klo 21 ja poika synty klo 06:18. Olin odottanut paljon pidempää ja kivuliaampaa synnytystä. Toki epiduraali hieman auttoi asiaa ja helpotti myös ponnistusvaihetta. Ponnistaminen "tuli luonnostaan", kroppa veti väkisin kaarelle.Mutta miksi kukaan ei varoittanut kuinka kipeä alapää on synnytyksen jälkeen, kun paikat on ihan turvoksissa ja tikit kiristää. Myös imetys oli aluksi kivuliasta ja vaikeaa. Se oli paljon hankalampaa kuin itse synnytys!
  7. Ei minkäänlaista ennakkovaroitusta. Olin neuvolassa klo 14 ja terkkari sanoi, että muutama viikko voi vielä mennä ennen kuin syntyy. Olo oli normaalin energinen enkä ollut vielä edes sairaalakassia pakannut, kun laskettuunaikaan oli vielä 11 päivää matkaa ja jotenkin olin asennoitunut niin, että varmaan menee yliaikaiseksi. Kello 17 alkoi kuitenkin lapsivedet lorahdella. Soitin synnärille ja käskivät tulla illan aikana laitokselle. Kello 21 oltiin perillä ja siinä, kun otettiin vauvan sydänäänikäyrää alkoivat supistukset. Poika syntyi 06:18 (rv 38+3).
  8. Poika syntyi rv 38+3. Lapsivedet meni illalla klo 17, supistukset alkoivat klo 21 ja poika syntyi aamulla 6:18. Ensisynnyttäjäksi taisin päästä tosi helpolla.
  9. Ostin ennen pojan syntymää useita kestovaippoja ja kaikki eri merkkiä, jotta voisin testata mikä sopii parhaiten meille. Nyt tilasin lisää BumGenius 4.0, sillä se on toiminut meillä parhaiten: helppo käyttää tarrojen ansiosta, pitää hyvin ja kuivuu pesun jälkeen nopeasti.
  10. Meillä on khh:n työtason päällä hoitoalusta. Tason korkeus on juuri sopiva ergonomian kannalta. Yläpuolisessa kaapissa on pojan vaatteet ja pöydällä omissa koreissaan vaipat (kestot ja kerttikset) sekä muu pikkusälä. Lattialla on poljinroskis vaipoille. Peppupesut hoidetaan parin askeleen päässä kylpyhuoneen lavuaarissa (khh:ssa ei ole allasta). Poika on varsinainen ruiskumestari ja pisut ovat lentäneet useamman kerran lattialle kesken vaipanvaihdon. Laattalattialta ne on paljon mukavampi siivota kuin olisi makkarin laminaatilta. Lisäksi kestovaipat saa näppärästi omaan pyykkikoriinsa eikä puhtaita ja likaisia vaatteitakaan tarvitse kanniskella huoneesta toiseen.
  11. Meillä on Oran Taigat vm 2010 ja ollaan oltu niihin todella tyytyväisiä! Rullaavat kevyesti niin asfaltilla kuin hiekkatielläkin. Jämäkän jousituksen ansiosta niillä pääsee kulkumaan myös hieman möykkyisempää metsäpolkuakin pitkin. Ihastuimme "koeajossa" juuri tähän muista kokeilemistamme vaunuista poikkeavaan jousitukseen. Pähkäilimme kauan otammeko pehmeän vai kovan kantokopan. Kevätvauvalle päädyimme kovaan kantokoppaan, sillä se on varmasti pehmeää viileämpi. Talvivauvalle ottaisin ehkä pehmeän kopan, johon mahtuisi enemmän toppauksia ja jolla olisi jatkokäyttöä lämpöpussina. Kova koppa on toiminut hyvin matkasänkynä ja sitä on ehkä pehmeää koppaa mukavampi kantaa (meillä rattaan runko-osaa säilytetään autotallissa ja usein kannan pojan kopassa vaunuihin ja taas takaisin sisälle). Kovan kopan saa litistettyä pieneen tilaan säilytystä varten, sitten kun sitä ei enää tarvitse käytössä. Kopassa on pestävä irtovuori, joka on osoittautunut käytännölliseksi. Tykkäämme vaunujen kuomuun integroidusta hyönteissuojasta. Heittoaisa on myös käytännöllinen, kun pystyy lennossa vaihtamaan työntösuuntaa esimerkiksi auringon vuoksi. Ainoa miinus on vaunujen paino, niitä ei huvikseen auton kyytiin nostele. Niinpä hankimme ostosreissuja varten matkarattaat, joihin saa myös turvakaukalomme kiinni. Rahaa Taiga vaunuihin ja Britaxin B-Mobile matkiksiin on kuitenkin yhteensä mennyt vähemmän kuin mitä kaikkien kavereiden THE vaunuiksi mainostamat Emmaljungat olisivat maksaneet. Emme ole katuneet vaunuvalintaamme!
  12. Noin kymmenkunta paria on riittänyt hyvin, kun pyykkiä pesee vähintään joka toinen päivä. Itse ompelin niin, että PUL oli alimmaisena, välissä bambu college ja päällimmäisenä kuivaliinaneulos. Leikkasin kankaista ensin neliöt, jotka kiinnitin reunoista nuppineulalla yhteen. Sitten piirsin taikatussilla ympyrän (halkaisija 10 cm) päällimmäisenä olleeseen kuivaliinaneulokseen, jonka jälkeen ompelin pitkäpistoisella suoralla ompeleella piirrosjälkeä pitkin. Sitten neulat pois. Ja lopulta surautin vielä saumurilla niin, että terä kulki ommelviivaa pitkin ja leikkasi ylimääräisen kankaan pois. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta toimi mielestäni hyvin. Samalla systeemillä ompelin myös siteitä. Kangasta ehkä kuluu tällä systeemillä vähän enemmän, mutta huomattavasti helpompaa on ommella kuin yrittää saada valmiiksi leikattuja paloja pysymään päällekkäin. Kokeilin laittaa ihoa vasten myös flanellia, mutta se ei mielestäni tunnu yhtä mukavalta kuin kuivaliinaneulos.
  13. Kiitos vastauksista Nera. Tilasin tuollaisen pussi ja nyt odotellaan, koska posti tuo sen perille.
  14. Meillä hoitolaukussa: harsoja 2 kpl (pukluräteiksi yms.), vaippoja noin 4 kpl (määrä riippuu reissun pituudesta), vaihtovaatteet (body ja housut), pikkupyyhe (jos on iso kakka, niin mielummin pesen vedellä), kosteuspyyhkeitä, tutti, kertisalusta (julkisiin tiloihin, tuli Libero-kassissa), tsi-hoitoalusta, jota käytetään kyläreissuilla (Alustassa on toinen puoli PUL-kangasta ja toinen puoli mikrofleeceä, kankaiden välissä on tasku, johon mahtuu pieni pyyhe imuksi. Tämä viritys on pelastanut anopin päiväpeiton jo monesti, kun pisu tulee melkein aina vaippaa vaihdettaessa.), aurinkolasit, liivinsuojat ja vaihtopaita äidille sekä vesipullo äidille. Yleensä mulla on erikseen mukana käsilaukku, jossa on lompakko, avaimet, kännykkä ym.