Chiamaka

Aktiivijäsen
 • Content count

  3232
 • Joined

 • Last visited

About Chiamaka

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 07/03/79

Profile Information

 • Location
  Espoo
 1. Ponyja hetken harkitsin googlaamisen perusteella, mutta kun niihin ei mistään löytänyt pitävää tietoa siitä mikä on kantavuus. Satuin sitten Lekmerissä törmäämään Chiccon Echoihin joissa on kantavuus 22 kg ja ovat sateenvarjorattaiden ja Gracon Mosaicien rakkauslapsi (meillä oli edellisen vaunurikon yhteydessä lainassa myymälästä nuo Gracot ja olivat muuten ihan kivat, mutta kamalan raskaat ja vähän liian isot mitoiltaan meikäläisen makuun). Olihan noissakin hintaa 130 euroa alennuksen jälkeen (puhumattakaan osamaksukustannuksista, mutta köyhällä ei olisi muuten varaa), mutta jos noiden kantavuusennusteeseen voisi luottaa niin uskoisin noiden menevän tarpeen loppuun asti - mikäli herra 2 vee ja 16 kiloa ei päätä kerätä painoa ihan kauheaa vauhtia lähikuukausina... Parin päivän käyttökokemuksen perusteella oikein kivat vehkeet, pyörien kestävyys vaan nykyään pelottaa kaikissa rattaissa ihan kokemuspohjaisesti (tai no, kyllä mä noihin meidän Oriin luottaisin, mutta kun yhdistelmät nyt vaan ovat jo epäkäytännöllisen isot leikki- ikäisen kanssa).
 2. Vaikka kyseessä ei vauva olekaan niin ratasongelmaa on eli hjälppinkivä! Hakusessa olisi niinkin mahdoton yhtälö kuin pienikokoiset (sateenvarjorattaat olis påp) "pitkittäin" taittuvat painoraja 20 kiloa tai enemmän edulliset, suorastaan halvat (yst.terv. köyhä yh) Menin hajoittamaan meidän hyvin palvelleet Trillen sateenvarjorattaat (joita ei tunnu enää mistään siinä mallissa löytyvän) ja siirryttiin Emmoihin, joiden pitäisi mennä kolmeen ikävuoteen asti... no, ensimmäisistä hajosi laakeri 1½ kuukauden sisään, vaihdossa saadut uudet vaikuttavat pahasti siltä, että niissä on sama vika ja jos näin on niin en kyllä enää kolmasien Emmojen kanssa halua tapella. Ja kun kundi on vasta 2 ja autoa kun ei ole niin julkisilla kuljetaan ja kävellään paljon eikä herra ihan aina jaksa niin rattaat on pakko olla. Lähden tästä kehittämään harmaita hiuksia.
 3. Calmettehan oli ihan yleisessä rokotusohjelmassa vielä silloin kun me oltiin koko joukko pieniä. Montako tapausta tiedät, joille siitä jotain on tullut? (Muistaakseni se julkisuudessa ollut keissi meni niin, että rokote oli annettu väärin (saatan toki muistaa väärin). Siinä kun on hyvin tarkkaa se miten se rokote annetaan.) Pojalle annettin sairaalassa isänsä syntyperän takia eikä ollut mitään ongelmia. Se märkäpesäkekin lähti yhtenä yönä vaan irti ilman mitään... Ja kaikissa rokotteissahan on se pienenpieni riski, että tulee jotain. Mutta se sairaus on suurempi riski ja pienelle vauvalle varsinkin. Tubi varsinkin. Vatsaoireilu lämpimässä voi muuten olla ihan nestehukkaa. Itse oleskelin Aasiassa aikanaan kuukauden ja päivässä meni 7-10 litraa vettä...
 4. ^Oma menetyksensä. Tajuaa sen sitten kun poika on iso. Harmittaa vaan, ettei voi lapsensa takia olla vähemmän jästipää. Kiva tietää, että muillakin yyhoilla on "kohtuuttoman" iso asunto. Odotan innolla kun alan toimeentulotuen asiakkaaksi ja siellä aletaan nakuttamaan siitä, että asutaan kahdestaan 72,5 neliöisessä kolmiossa. Joka tosin on vain 35 euroa kahden henkilön sallitun enimmäisvuokrarajan yli.
 5. Kolmikuisena todellakin käytettiin 68 cm vaatteita. Nyt ikää 6kk 3 vkoa (73cm ja 10450 g) ja käytetään pääosin 80-92 kokoja. Isoimmat 74- senttiset menevät vielä ja housuissa tuo taitaa olla toistaiseksi se yleisin koko, mutta kohta siirrytään kokonaan kasikymppisiin ja isompiin. Sukat tällä hetkellä kokoa 23 ja 25-27- kokoisiakin käytetään.
 6. 4 kk: 8270g, 66,5cm, 45,2cm 5 kk: 9920g, 69cm, 47,2cm 6 kk: 10450g, 73cm, 47,6 cm Ihan normaalikokoinen lapsi. Yksivuotiaaksi. Meillä käytetään jo kaksivuotisen sukkia ja paitoja, että saas nähdä mitä vuosikkaana...
 7. ^Kaikillahan vaikutus ei ole välitön ja kun arvoista päätellen olet ollut aika reilusti vajaalla niin ei mikään ihmekään, ettei ihan heti ala luistamaan.
 8. BM:n imut on täälläkin ihan ykkösiä! Ja ne Imsen AIO:t ja Myllymuksujen bambuimut kans. Ihan harmitti kun jätkä kasvoi niistä Imseistä yli, piti ostaa Huudosta sitten seuraavan koon Imsen AIO, että ahdistus helpotti. Meidän jätkä on vissiin jotenkin oudon mallinen kun Bambinon kuori, jonka pitäisi mennä 12 kiloon jäi pieneksi siinä yhdeksän kilon paikkeilla... vai onko tuo muka liian pitkä, hä?
 9. ^Kokeilemalla lähinnä. Itselläni nopeita ovat sideharso ja joustofrotee, keskimallia frotee ja hitaita valmiina ostetut tiimat noin karkeasti jaoteltuna. Ja tämmöiselle puolivuotiaalle megapissaajalle käytän kaikkia yhden kun täytän vaippaa eli n. kerroksia n. 12 + valmis imu ja se riittää kolmisen tuntia (yritän vaihtaa 3 h välein, mutta jos tasku-/ kuorivaippa on hyvä niin menisi useampikin tunti).
 10. Joukkoon kummaan liityn minäkin. Kaksi viikkoa sitten ilmoitin miehelle, että saa pakata kamppeensa ja lähteä. Osa kamoista on vielä täällä, mutta mies on nyt siellä kaukana, missä saa pysyäkin. Maanantaina pitäisi soittaa lastenvalvojalle, että saa sen näennäisen elatusapusopparin tekemisen alkuun ja alkaa sumplimaan yksinhuoltajuuden hakemista koska on kohtuutonta pakottaa yhteishuoltajuuteen tilanteessa, jossa toinen vanhempi asuu toisella puolella manteretta ja jonka ainoa varma yhteystieto tiedossani on sähköpostiosoite. (Puhumattakaan siitä, että poika ei ole edes koskaan nähnyt isäänsä ja puheista päätellen herra on niin katkera meikäläiselle, ettei aiokaan tavata poikaansa.) Ja sitten eroa vireille. Hohhoijaa.
 11. Meillä otatettiin kuvat Tikkurilassa siinä Tikkurissa olevassa liikkeessä ja tosi hyvin meni: toinen työntekijä otti pojan pideltäväksi (poitsu siis istui tuolin käsinojalla tuettuna) ja toinen kuvasi. Poitsusta tuli kyllä kuva suu auki, mutta passi sillä myönnettiin (se on alle nelikuista paha käskeä pitämään se suu kiinni ).
 12. Avauduin Naamassa joku aika sitten siitä, että Herra Hakkarais -haalarissa oli puhvihihat ilmeisesti ihan siksi, että se oli punainen (meillä oli jo se turkoosi samalla printillä ja siinä on ihan suorat hihat ja lahkeet ja äitini tämän perusteella sitten tilasi Anttilasta punaisen haalarin pojalle kun herra niin Hakkaraisesta tykkää) ja yksi kanadalainen tuttuni mainitsi, että pohjois-Amerikassa kirkkaat värit ovat perinteisesti poikien värejä (miinus pinkki) ja murretut sävyt tyttöjen. Ja punainen siis täten todellakin on poikien väri. Että on se niin väärin. Ja kyllä, valitin valmistuttajalle heidän sukupuolistereotyypityksestään. Pyysin myös vastausta, ei ole vielä kuulunut. Tästä innostuneena ostin pikkumiehelle Prisman alerekistä hakkaraishaalarin, jossa Hakkarainen on peitetty suukkoihin - ja hauskasti tässä leikkaus on täysin neutraali.
 13. ^^ Komppaan NeNNNiä. Tuon ikäisellä ei vielä haittaa jos on vähän iso kun ei liiku, ja pysyypä lämpimämpänä kun on varmasti jaloilla ja käsillä peitettä. (Meidän herra esimerkiksi lähti sairaalasta ÄP:n vanuhaalarissa, joka taitaa olla 70cm tjsp. ) Meillä ihan ykkösiä olivat maalisvauvalla mummon neulomat sukat ja tumput, villatakkiakin on käytetty, mutta herran kuumaverisyydestä johtuen ei kovin paljon.
 14. ^Riippuen kilpparin tilanteesta voi olla, että sitä annosta saatetaan joutua säätämään jatkuvasti. Siihenkin tottuu, eihän se kivaa ole. Tosin oikeille seuduille päästiin jo kolmessa kuukaudessa, sitten oli sitä talvisäätöä. Kehollahan voi kestää tasapainottumisessa, riippuen ihan siitä miten pitkään vajista on kestänyt ja miten annostusta nostellaan. Itselläni raskaus vei kilpparista mehut ja epäilen, että se alkaa nyt oikeasti olemaan aika vainaa. Sen verran siinä on vielä jytyä, että jaksaa "pantaa" vääntää kaulalle jos olen vajaalla. Tällä hetkellä annos on +125 g siihen mistä lähdettiin raskauteen (eikä se annos silloinkaan mikään pieni ollut), että siihenkin kannattaa varautua henkisesti.
 15. ^ Ei se lyhyys mitään, mutta kun alkaa jo peppuvako vilkkumaan ja vaikka ovat napakasti säädetyt uhkaavat tippua jalasta... Hassu huomio vaippojen koosta noin yleisesti: meillä on Fuzzin S-kokoinen tasku, joka on ihan hyvän kokoinen edelleenkin vaikka pituutta on 66,5 cm ja painoa 8,3 kg kun taas esim. Myllymuksujen vaipat (<10kg) ovat jo sen verran lyhyitä, että varastoon lähtevät.