peikkonen

Jäsen
  • Content count

    13
  • Joined

  • Last visited

About peikkonen

  • Rank
    Aloittelija
  1. Niin, tässä pähkäilen talvihaalarin oston kanssa. Tai lähinnä sen kanssa, että ostanko vähän käytetyn haalarin nyt vai vasta joulun jälkeen alennusmyynneistä ihan uuden. Eniten olen katsellut tuota Molon pyxis tai polaris -haalaria tai myös po.p:n haalari voisi tulla kysymykseen. Onko kellään tietoa, millaisissa alennuksissa nämä haalarit joulun jälkeen yleensä ovat olleet? Onko ihan reilu ale vai vaan muutama kymppi hinnasta pois?
  2. Eli otsikossa tuo kysymys jo tulikin.. Vauva on siis tottunut nukkumaan makuupussissa ja mahtuu siihen toistaiseksi vielä ihan hyvin (nyt on noin 70cm pitkä). Suunnittelin vaan päällystäväni tuon pussin toisella kankaalla, mutta sitten mietin, että rupeanko tuohon hommaan ihan turhaan, jos pussi menee kohta pieneks.. Kesäks meinasin joka tapauksessa ommella jonkun vähän ohuemman pussin, mutta onkohan tuo toinen sitten syksyllä jo liian pieni? Eli miten vanhoilla/pitkillä vauvoilla olette vielä käyttäneet tuota äitiyspakkauksen makuupussia?
  3. Pitää varmaan kysästä asiaa vielä terkkarilta tuolta neuvolasta, että onko tällä Espoossa mikä käytäntö tuon asennuksen suhteen. En jaksa uskoa, että tuo on yleinen linjaus, että ei laitettais ennen kuukautisten alkua. Voi olla, että riippuu myös ihan siitä, kuka siellä ajanvarauksessa on puhelimen toisessa päässä.. Toinen mahdollisuus olis mennä yksityiselle se laitattamaan, vaikka tuo nyt vähän enemmän tuleekin maksamaan.
  4. Itselläni on resepti MIrenaan, jonka sain jälkitarkastuksen yhteydessä. Lääkäri tuolloin sanoi, että sen voi laittaa 3kk synnytyksen jälkeen. Kuukautisten aikana laittamisesta ei puhunu mitään, vaikka tuli kyllä ilmi, että kuukautiseni eivät ole vielä alkaneet. No, nyt sitten yritin varata aikaa kierukan laittoon, niin käskivät soittaa uudestaan sitten, kun kuukautiset ovat alkaneet. Eli vähän ristiin menevät nämä puheet.. Ymmärrän kyllä, että ilmeisesti helpoin ja kivuttomin kierukka on laittaa juuri kuukautisten aikana, mutta entä jos kuukautiset ei alakaan vaikka vuoteen lainkaan? Onko se noin ehdoton tuo kuukautisten alkaminen ennen asennusta?
  5. Itse löysin kivoja harsoliinoja Ikeasta, kolmen kappaleen paketti muistaakseni vajaat viisi euroa.. Ja joku kyseli tuolla ylempänä, millä harso kiinni lastenvaunujen kuomuun..Itse käytän kahta hiusklipsiä, siis sellaisia leveitä..on mielestäni nätimpiä kuin pyykkipojat, eikä jää jälkiä vaunuihin.
  6. Noissa Lindexin vaatteissa laatu selvästi vaihtelee..joissakin bodeissa on jo ekan pesukerran jälkeen nukkaa ja haalistumaa, mutta toiset taas säilyvät tosi hyvinä pesusta toiseen. Näitä tulee kuitenkin ostettua ehkä eniten, kun ovat kivannäköisiä ja suht edullisia.
  7. Käytettyinä oikein hyväkuntoiset (ehkä noin 2-3 -vuotta vanhat) Teutonia Prestige yhdistelmävaunut hintaan 350€.
  8. Itse löysin vähän käytetyn "OiOi Butterfly" -merkkisen perhoskuvioisen hoitolaukun, joka on aivan ihana. Uutena maksavat yli satasen, niin tuon omani sain reilulla parilla kympillä.. Siinä on mukana kätevä hoitoalusta sekä tuttipullolle pussi. Laukun pinta on vedenpitävää materiaalia, joten ei likaannu helposti eikä kastu. Suosittelen!
  9. Uutena jos vaatteita ostan, niin LIndexistä ehkä näteimpiä löytää kohtuuhintaan. Juuri LIndexistä kalliimpia vaatteita kun en raski millään uutena ostaa.. Eli lähes kaikki vaatteet olen ostanut tähän mennessä käytettyinä, ja ainakin Tutalla tuntuu olevan myös ihan kivoja vaatteita, kuten myös IdaT:llä ja POP:lla..
  10. "Pieni ankanpoikanen" kun laitetaan soimaan, niin tyttö yleensä rauhottuu heti
  11. Tytöksi tätä veikattiin rakenneultrassa ja tyttö sieltä sitten tuli.
  12. Meidän tytöllä (syntyessä 51cm, ja 3600g) 50 -kokoisia vaatteita käytettiin ehkä pari-kolme viikkoa, tosin käytimme heti alussa jo myös 56 -kokoa..sitten siirryttiin pelkästään 56 -kokoon, mikä alkaa nyt jäädä auttamatta pieneksi. Tyttö on nyt siis noin 1,5kk. Kokoa 60 ja 62 on myös jo käytetty noin kuukauden iästä alkaen hieman reiluina ja hihat käännettyinä.. Nyt alkavat nuo 62 olla kaikkein sopivimpia päälle..
  13. Vielä toistaiseksi kerrostalossa, mutta tässä joidenkin vuosien päästä omakotitalossa, jossa iso piha ja oma rauha