marabello89

Aktiivijäsen
 • Content count

  1540
 • Joined

 • Last visited

About marabello89

 • Rank
  Addikti
 • Birthday 09/27/89

Profile Information

 • Location
  Pori

Recent Profile Visitors

398 profile views
 1. Mulle laitettiin tänään hormonikierukka. Asennus meni tosi helposti, vaikka sitä etukäteen jännitin. Mitään hormoniehkäisyä mulla ei oo ennen ollut, eli se toki nyt jännittää, miten tuo mulle sopii. Ajatuksena olis vielä kolmas lapsijoskus hommata, mutta ei nyt ainakaan pariin vuoteen. Muoks. Niin ja täällä tuon sai neuvolan kautta ilmaiseksi synnytyksen jälkeen.
 2. Meillä nyt ei vielä tänä jouluna tuo esikoinen niin paljon miettinyt pukkijuttuja että olisi tarkemmin niistä kysellyt, eikä meillä "oikea" joulupukki käynytkään. Mutta meillä periaatteena se, että pukki tuo yhden lahjan jokaiselle lapselle, ja lisäksi jakaa lahjoja. Halutaan että lapset tietää, että lahjat on oikeilta ihmisiltä ja oppii kiittämään niistä. Mutta onhan se pukkijuttukin kiva.
 3. Tokasta sit sairaalassa itsestään, kun kohdunsuu oli joku 5cm auki.
 4. Tsemppiä! Sanoisin että pelko kannattaa ottaa puheeksi ja kysellä lähetettä pelkopolille, eiköhän ne siellä osaa auttaa muidenkin kuin kipuun liittyvien pelkojen kanssa.
 5. Tokasta kans ponnistin kyljellään ja nyt tuli myös ulos siinä asennossa, ponnistusvaihekin oli vaan 5 min.
 6. Heräsin kolmen jälkeen yöllä supistuksiin, jotka olivat heti säännöllisiä. Pari edeltävää päivää oli supistellut lähes säännöllisesti, mutta jossain vaiheessa aina lopahtivat.
 7. Meillä reilu 3kg esikoisen kanssakin pärjättiin alusta asti 56cm vaatteilla vaikka ne alkuun hiukan reiluja olikin. Kestovaippa kuitenkin auttoi paljon. Nyt kuopus olikin yli 4kg ja 56cm oli heti hyvän kokoisia, tuskin montaa viikkoa mahtuvat päälle. Meille 50cm vaatteet siis turhia eikä niitä onneksi hankittukaan.
 8. Edeltävänä päivänä satunnaisesti supistuksia (ja edeltävänä yönä koko yön), illalla menin normaalisti nukkumaan, noin 3.30 heräsin supistuksiin jotka olivat heti säännöllisiä. Seiskan maissa sairaalaan, tyttö syntyi 14.22.
 9. Mulla tuli varmaan pari-kolme viikkoa ennen synnytystä muutama kipeähkö supistus päivässä, sitten synnytystä edeltävän yön supisteli koko yön lähestulkoon säännöllisesti, päivällä ja illalla satunnaisesti. Sain mentyä nukkumaan ja nukuin muutaman tunnin, noin 3.30 heräsin kipeisiin supistuksiin jotka olivat heti säännöllisiä ja synnytys alkoi.
 10. Mulla oli kotona käytössä kaurapussi ja tens- laite, sairaalan menon jälkeen olin pari tuntia ammeessa. Sen jälkeen taas tens ja lämpöpussi, kunnes sit kun alkoi tuntua ettei ne riitä otettiin ilokaasu käyttöön, ja sillä mentiin sit loppuun asti. Mulla ilokaasu auttoi hyvin, vaikkei se nyt oloa tietenkään kivuttomaksi tehnyt. Synnytyksen kesto vajaa 11h.
 11. Tyttö syntyi rv40+6. Pikkasen alkoi jo turhauttaa, ku esikoinen syntyi 39+5.
 12. Mä oon pääsääntöisesti mennyt normivaatteilla imettäessä, mutta löytyy multa yksi Boob, yksi Louhi Design ja yksi Maitotytön imetystunika. Nuo on kyllä kaikki mulla oikein toimivia (no Maitotyttöä en oo vielä testannut ku tässä kuopuksen raskaudessa sen hommasin, mutta vaikuttaa oikein kivalta). Louhi Designissa (tämä myös kotimainen merkki) on aika eri tyyppinen imetyssysteemi ku monessa muussa paidassa, veikkaan ettei sovi kaikille mutta itse tykkään.
 13. Aika samaa kaavaa edelleen nyt kun on täysiaikaisiksi päästy. Ihan mukavasti mennyt tänne asti, ei mitään isompaa ongelmaa. Ei turvotuksia, paino samoissa kuin näillä viikoilla esikoisesta (eli sitä on tullut kolmisen kiloa enemmän) Nyt kun olin kesän raskaana niin huomasi kyllä, että kuumalla ilmalla olo oli raskaampi, pakko istuskella tosi usein ja kävely hidastui paljon aiemmin kuin esikoisesta. Syksyn tullen olo hiukan helpotti. Liitoskipuja on ollut enemmän mutta aika normaalisti oon kuitenkin pystynyt kaikkea tekemään. Positiivista on että peräpukamavaivaa ei oo juuri ollut, toisin kuin viimeksi. Kipeitä supistuksia ei oo juuri ollut, viimeksikin alkoivat vasta vähän ennen synnytystä.
 14. Joo meillä kanssa esikoisen kanssa pärjäsi konttausvaiheessa ei-vedenpitävällä varustuksella. Leikkipuistossa käytiin lähinnä keinumassa ja hyvällä säällä oltiin hetki hiekkalaatikolla. Reilun vuoden ikäisenä, kun jo käveli kunnolla, alettiin enemmän ulkoilla säällä kuin säällä. Veikkaan kans, että toiselle lapselle pitää hankkia kunnon vk-puku jo pienemmässä koossa kun joka tapauksessa ulkoillaan.
 15. Hep! Ekassa raskaudessa ei tainnut tulla yhtään, mutta tällä kertaa raskauden puolivälin paikkeilla koko oikea takareisi paukahti täyteen isoa suonikohjua ja just siinä nivusessa ja häpyhuulessa on myös. Ei kivaa. Joskus vähän pakottavatkin. Toivon tosiaan, että nää raskauden jälkeen ainakin pienenis koska nyt tosiaan näyttää aika mielenkiintoiselta.