Tipsukka81

Jäsen
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Tipsukka81

  • Rank
    Aloittelija
  1. Meil on ollu Gracon matkarattaat ja hyvin on mahtunu Kreeta (3 kertaa eri kylissä) Samos, sekä Kefalonia että Korfu menee samoilla eli kyllä siellä hyvin matkiksilla mahtuu, on ne toki kapeammat mutta kyllä siellä rattailla mahtuu hyvin. Auton jos vuokraa niin saa joko hintaan sisältyen tai pienestä lisämaksusta kaukalon/istuimen mikä nyt ikään nähden on asiaankuuluva istuin, joka kerta on saatu istuin eli niit on kyllä siellä riittämiin.
  2. Kyl mie ainaki suosittelen rattaita, just tuon päiväunittelun takia ja sinne saa paremmin suojaan auringoltaki. Syömässä voi käydä kun lapsi nukkuu rattaissa ja muutenkin voi liikkua vapaasti sen ajan kun ei oo kannossa. Meil oli kans Manduca ja rengasliina, niitä tuli sit loppujen lopuks käytettyy vaan lentokentällä ja bussissa & koneessa liina oli lisäpeitteenä lapsella. Ja rattailla mentiin jokapaikkaan oli laps hereillä tai ei, rattaisiin kiinnitettiin sit leluja lapsen viihdykkeeks.
  3. Me oltiin viime vuonna Kreetalla just Hanian kulmilla. 3 kertaa on oltu siellä ja muut kerrat muualla ja en muista kertaakaan nähneeni eri liikkeissä/kylissä kun just niitä megaisoja jauhekorvikepakkauksia. Ja pilttiruuat siellä on sellaset vajaa 4 euroa iso purkki...Että tosiaanki kuljetettiin kaikki kotoa ja hyvin ne viikossa ja/tai kahdessa kului, että paluumatkalle jäi tarvittava määrä ja tilaa oli tuliasille. Huom. Käykää Jumbossa ostoksilla jos ootte lapsiperhe..! Viime vuonna oltiin meidän 4,5 kuisen kanssa syyskuun puolesta välistä kuun loppuun ja oli sopivan lämpimät kelit, ei ainakaan viilee ollu ees illasta ja ihan pikkuvaatteissa oli ja nukku vaippasillaan yöt (me ei oo käytetty ilmastointia) jos käytätte sitä, puhdistakaa/puhdistuttakaa se ritilä, kannattaa se tsekata koska on meinaan ne toooosi pölyisiä ja aiheuttavat useammin flunssan kuin se että sitä pitää liian kylmällä. Päivät oli pikkubodyssa tai T-paita vaippa yhdistelmällä ja vältettiin hälle aurinkoa. Kysykää lisää vinkkejä, mielellään annan mitä tiiän, ku on tosi monesti käyty just Kreikassa ja lapsenki kanssa jo kolmesti, joten mielelläni jaan vinkkejä, että lomasta tulee onnistunu P.S Raataiden kanssa äärimmäisen kätevä on UV-suojattu aurinkovarko eli se missä on sellainen hopeinen kalvo.
  4. Meille just nimenomaan neuvolasta ja myös apteekista suositeltiin tuota fysikaalista alle 2 vuotiaalle..Järkeä tietysti kannattaa käyttää, että ensisijaisesti lapsi suojataan kaikella muulla ja ne kohdat mitä ei voi suojata, niin laitetaan voidetta. muoks. Molemmissa paikoissa ei kyseenalaistettu laisinkaan sitä että fysikaalista ei saisi laittaa, että huomattavasti parempi se kuin antaa palaa,koska sellaisia tilanteita tulee että aurinkoa saa vaikka jo Suomen kesässäkin nykyään.
  5. Joo, meillä oli sama että just ja just saatiin Gracot perusjätesäkkiin ku pistettiin reilusti teippiä suuaukkoon. oon pistäny hirveesti teippi vahvikkeeksi joka reissulla ympäri rattaita jos on perusjätesäkki portilta annettu. Se sininen muovipussi on tosiaan paljon vahvempaa muovia. Mut mie oon pistäny teippia aina paksulti ympäriinsä, että raattaat on tiukasti paketissa ja toisaalta vahvikkeena semmosissa paikoissa missä kolhuja/rikkoontumisia saattaisi tulla. Ja _onneksi_ ei oo ollu vielä sitä tilannetta, että _oltaisiin saatu_ pitää rattaita lähtöön asti eli on aina ite pakattu rattaat.
  6. Me on matkusteltu meidän lapsen kanssa Kreikka/Tallinna linjalla 4,5kk alkaen. ite on juotu hanavettä myös Kreikassa(allekirjoitetuissa paikoissa), mut lapselle on tehty puurot Nanniin eli kaiken varalta ite suosittelen tuota Nannia (tai muuta vastaavaa). Me opetettiin tai itseasiassa jo ihan eka kerralla täällä kotosalla söi ihan huoneenlämpöiseen korvikkeeseen sekoitettua puurojauhepuuroa. Eli silloin ei ole hellasta/mikrosta riippuvainen tai sit tarjoo noita tetroissa olevia valmispuuroja. Meillä jopa tykkää niistä tosi paljon ja nyt 1v 3 kk ens reissulle viikon päästä otetaan niitä tetroja iltapuuroiks mukaan. Ja esim. viime reissulla ostin pojalle pullovettä (en säilytelly lämpimässä avattua pulloa, jolloin ne mahdolliset bakteerit lisääntyy, silloin se pullovesi kuulemma just on haitallisempaa)
  7. Ei mun mielestä ole huono vanhempi vaikka menisi kuin aikaisin töihin, joko halusta tai pakosta. Itse olen kotona tuonne asti kun poika on n, 2,5 v, itsellä ei ole niin iso hinku nykyiseen työtehtävään vaikka ite firma on ihana. Ne on niin tilanne/äiti/lapsi/talous/perhe kohtaisia asioita, ettei kukaan voi määritellä mikä on "oikein tai väärin".
  8. Oon ainut lapsi, mutta en tiedä tarviinko tai osaanko vaatia omaa aikaa tarpeeks, halua ehkä on..Mut tällä hetkellä omaa aikaa on, kun lapsi nukkuu päiväunia. Luen sillon saksaa tai kreikkaa tai surffaan netissä. Yhteistä/omaa aikaa on on ku laps menee nukkumaan 9 eteenpäin. Tällä hetkellä on myös miehen kanssa ja/tai omaa aikaa kun käydään pelaamassa sulista yhessä. En osaa tällä hetkellä ajatella omaa aikaa, mitä se on, vaikka tarvetta on, ja mies sitä ilomielin mulle sois. Mut onneks kuukauden päästä alkaa saksan kielen kurssi kaks kertaa viikossa ja jatkuu kevään yli alkukesään, aion nauttia . Ehkä tässä vaiheessa mulle on vasta tullu oikeasti oman ajan tarve ku lapsi on 1v ja 3 kk. Se jotenki vaatii enemmän. Ja se oman ajan tarve ja käyttö tekee musta paremman ja jaksavamman äidin taas duunailla ipanan kanssa sinne reiluun pariin vuoteen mitä oon kaavaillu olevani kotona..
  9. Joltain jos kysyy, synnnytys oli helppo, tai vaikea. Luomu oli, kipua riitti, sitä ei voi sanoa että ei olis kipua ollu että siks olis luomu ollu. Sitä yritin ja sen myös vahingossa sain. En tiedä mikä tunne mistäkin johtui, paljon oli toimenpiteitä koska pojalla ns. unisyke eli sen seurauksena en saanu liikkua, oli tippa ja happi ja sydänäänianturi johto "siellä". Mutta kaiken tään jälkeen se helpotus kun ei tullu hätäsektiota ja poika oli ok (vihreän lapsiveden jälkeen keuhkojen puhdistus jossa ei ollukkaan onneks lapsivettä) niin eka kysymys oli että onko lapsi ok ja mies sanoi ekana että poika (ei tiedetty mutta intuitio oli 100 % poika.). oli vaan tunne että onko se lapsi oikeasti tuossa, ollaanko myö vanhemmat, onko se meidän, olenko mie oikeasti saanu nyt lapsen. Siinä kun sängyn reunalla istuin puol tuntia synnytyksen ja suihkun jälkeen syömässä miehn kansa sairaalan tarjoomaa juhla-ateriaa, en ollu uskoa että tää on totta. Yöllä en nukkunu yhtään, kelasin vaan että selvisinkö mie kaikesta tuosta, seuraavat 2 pv mitkä saikkulassa olin, itkin vaan onnesta. Ja vielä vuoden jälkeenki tulee onnen itkuja että voi ukkelia, miten se on niin hassu ja ihana.<3, enkä oo imettäny n. kolmeen kuukauteen että lie vielä hormoniheittoja...?
  10. Suomessa taitaa helteet olla ohi mutta onhan sitä aina matkailevia ja uusia kesiähän tulee eli: Aurinkolasit: Julbot, tilattu Briteistä yli puolet halvemmalla ja niissä on kuminauha ja joustavat sangat ( eli 0,5-2 vee). Lasit pysyy päässä pihalla ja kärryissä (n. 8-9 kk oli kevättalevella ku eka kerran käytti niitä) mut ottaa autossa tms. heti pois. UV hattu ja UV uimapuku: tilattu samasta brittinettikaupasta ku noi Julbot, sikahalvalla, uimapuku oli myös Suomen kesässä, mut me on jo kahdesti matkailtu ulkomailla vuosikkaan kanssa niin enemmin tilasin sitä tarkoitusta varten. Legioonalaismallinen Uv hattu ei niin menestyksekkäästi pysy päässä ku tollanen leuanalushinoilla oleva kalastajahattumallinen. Aurinkovoide: alettiin käyttää vasta 6 kk jälkeen eli sitä mikä tekee kalvon, ei siis imeydy eli on turvallinen, muutaman kerran käytin alkukesän helteillä Suomessa ja Kreikassa ku poitsu oli vuoden toukokuussa. Tässä kannattaa olla tarkkana, eli 6 kk jälkeen sa käyttää FYSIKAALISTA suojaa joka on turvallinen. KEMIALLINEN on se mitä me aikuiset yleensä käytetään. Nimim. kävin täkäläisessä eräässä apteekissa jossa vanhempi apteekin täti haukkui mut suunnilleen pystyyn ku mennään vuosikkaan kanssa etelään ja meinataan vielä olla auringossa (ei maattu rannalla vaan kuljettiin manducassa, rattailla ja leikittiin auringossa) ja alle 2 veelle ei missään nimessä voiteita, kunnes tuli nuorempi apteekin täti ja opasti ja sanoi että nimenomaan 6kk -> eteenpäin se fysikaalinen Uv suojattu(alumiinin värinen pinta varjon sisäpuolella) aurinkovarjo Gracon (uv suojattu kangas ja kurkistusmuoviluukku) matkarattaissa. Meillä on sillee et en oo poikaa suojannu jos 5 min mennään paahteessa kaupungille päin ratskuilla kävellen ja sit ollaan jo varjossa. Mut vauvana olin tosi tarkka. Mie oon tosi tumma tukkanen ja en pala, mut rusketun tosi helposti ja miehen suvun puolelta vielä myös "tummaa" keskieuroopan hiipiää niin poika tuntuu tosi hyvin ruskettuvan mutta ei pala. Tosin mie kyllä lasta pidän silmällä ja suojaan hyvin, vähän saa ruskettua mutta ei vähääkään missään nimessä palaa, eli jos on auringossa niin sen verran mikä on ok ollu ilman suojia. Ja onhan toi poitsu ruskettuneempi kyllä. viikon päästä taas Kreikkaan ja samat eväät on mukana, tosin nyt vielä takana Suomen aurinkorikas kesä, eli normisuojauksen lisäks tärkeämpänä nyt auringossa runsas juominen ja syöminen(+pään suojaus ja onneks meidän mukelo nukkuu päikyt 12-14 niin me iskä ja äippä sit paahdetaan ittiämme järjen rajoissa se aika
  11. Mulla on ollu nuorena tosi runsaat ja kivuliatt menkat, siks mietin että uskaltaako kuparia ottaa. Mut nyt n. 10 vuoden hormonipillerikeikan jälkeen ku lopetin ne ku alettiin yrittään meidän pienokaista, ku näin millanen ihminen oon ilman hormoneja niin tiesin että vaikka tulvisin ku pohjanmaa keväällä niin hormonaalista en kyllä enää ikinä ota. Ja...se on mulla ollu nyt vuoden, laitettiin pari kk synnytyksestä, eikä tosiaan koskenu, menkat on ollu säännölliset koko ajan ja mulla on itseasiassa menkat lyhentyny, tosin toinen pv on niiiiin runsas että enpä ole pahemmin mihinkään sinä päivänä mennyt muuta ku ollu kotona. Se pv menee parilla kipulääkkeellä ja sen jälkeen menkat lähes loppuu kertaheitolla. Mulle käy näin paremmin, että kertalinttuu parempi ku ainainen kitinä eli runsas ja äärimmäisen lyhyt. Tarkistan ne narun pätkät kummiski useamman kerran kuussa, näin kehotti hoitaja sillo ku häkkyrä laitettiin. Ei oo haitannu tai tuntunu missään vaiheessa tai tilanteessa. Puol vuotta meni että se tilanne tasaantu, siis että se runsaus helpotti ja oon tyytyväinen että jaksoin odottaa. Mulla kummiski menkat alko 4 vk synnytyksestä säännöllisenä vaikka täysimetin 6 kk ja sen jälkeen aina toho 1v ja 1 kk ikään saakka.
  12. Ja kannattaa ehdottomasti säilyttää kohdemaassa se pussi, varsinkin Kreikassa ei saa sit enää uutta pussia, meillä onki aina varajätesäkki ja pakkausteippiä itsellä mukana, että saadaan tullessaki sit rattaat hyvin pakattuu. Ja teipissä ei kannata säästellä, sillä saa tiiviin ja tukevän paketin ja rattaat varmemmin ehjänä ja ilman kolhuja. Meillä on kaks reissuu rattaat ollu ja kyllä ne aikamoista runtua siellä lennoilla saa mut toistaseks ehjänä olleet. Nyt taas reilun viikon päästä Kreikkaan ja samat systeemit. Ne rattaat on tosiaan punnitettava lähtötiskillä ja sit ne pudotetaan droppiin. Tänä kesänä (kesäkuusta alkaen)on kuulemma Helsinki-Vantaalla otettu erityisesti vanhukset ja alle 2 vuotiaiden kanssa matkustavat ja heidän ei tarviis jonotella ja tää olis ollu jo toukokuussa ihan kiva lisä..
  13. ^^Me on ostettu aina mulle sitä NoyNoy:n maitoa, on sellasessa tiiliskiven muotoisessa, en muista mitä siinä luki, mut se on mulle käyny ku on toi laktoosivaiva . Löytyy kaikista Inka marketeista ainaki.