Mio

Aktiivijäsen
 • Content count

  211
 • Joined

 • Last visited

About Mio

 • Rank
  Aktiivi
 • Birthday 07/24/84

Recent Profile Visitors

1180 profile views
 1. Dpo -1. Hymynaama digitestiin. Illalla voimakasta painontunnetta alavatsalla, pientä kipuilua oikealla. Yhdyntäkipua. Dpo 0. Painontunnetta edelleen lievänä. Dpo 1. Tosi vaimeita alavatsakipuja. Dpo 2. Vähän paksuhkoa valkovuotoa. Kylmiä "aaltoja" voimakkaasti, paleli välillä tosi paljon. Iltapäivällä lämpö 37,2. Dpo 3. Samanlaisia lieviä alavatsakipuja ku ennen menkkoja. Rinnat vähän kipeät ja turvonneet (on aina kierron loppuvaiheilla). Iltalämpö 37,0. Dpo 4. Koko ajan tekee mieli syödä! Muuten samanlaista kuin dpo3. Alavatsalla vihlaisuja välillä. Dpo 5. Yöllä hyvin levottomia unia. Ei muuta mainittavaa... Dpo 6. Ei mainittavaa. Dpo 7. Tupakka maistuu pahalle ja tulee ihan oksettava olo. Poltan pari päivässä, varmaan joutaisi lopettamaan. Dpo 8. Etovaa oloa, mut johtuu varmaan syömisistä... Rinnat turvonneet ja arat, kuten aina ennen menkkoja. Tekis mieli tehdä jo testi, mutta eihän siinä vielä mitään näkyisi. Dpo 9. Aamulla menkkoja enteileviä alavatsakramppeja. Finnejä pukkaa. Muuten samankaltaista kuin eilen. Dpo 10. Malttamattomana testi tehty. Ihan puhdas nega. Dpo 11. Olin niin väsynyt, ettei tullut edes mietittyä oireita. Dpo 12. Kp 1 eli menkat alkoi.
 2. Onko yhdyntäkipu normaalia ovulaation aikoihin? Vähän ennen ovista/juuri silloin? Mistähän johtuu? Muulloin ei oo mitään ongelmaa.
 3. @Aurelie Mulle toi koko maailma on täysin vieras. Sen verran tiedän, että perhesuunnitteluneuvolassa tehdään täällä alkututkimukset. Kiitos vastauksesta!
 4. Mitä kuuluu lapsettomuuden hoidon alkututkimuksiin? Onko niihin pitkät jonot julkisella?
 5. D-vitamiinia ja rautaa syön muutenkin, nyt ostin lisäksi raskausvitamiineja, lähinnä foolihapon takia. Tosi huonosti kyllä muistan ottaa muita ku ton D:n.
 6. 1. Onko aina ollut selviä kuukautis-/PMS-oireita? On. PMS-oireiden "vahvuus" vaihtelee. Mielialat vaihtelee, rinnat on kipeät, ärtyminen pikkuasioista jne. 2. Huomaatteko ovulaatiota helposti limoista tai muista tuntemuksista? En. Joskus olen ihmetellyt asiaa, mutta sitten selvisi, etten varmaankaan ovuloi (kuin ehkä joskus harvoin). 3. Onko e-pillerit tai muut hormonivalmisteet aiheuttaneet oireita? Todellakin. E-pillereitä en suostu syömään enää ikinä, ne teki minusta hirviön. Mies uhkasi ainakin muutaman kerran jättää minut ja muuttaa pois kotoa sinä aikana, kun söin e-pillereitä. Massiivisia ja nopeita mielialanvaihteluita, alakuloisuutta/masentuneisuutta jne. Minipillerit vaikuttaa myös. Sen lisäksi että vuodan (siis vuodan, en tiputtele) niillä koko ajan, on pinna kireällä koko ajan. Sitä en tosin tiedä, johtuiko pinnan kireällä oleminen hormoneista vai kestomenkoista. Mutta sekin kokeilu jäi viimeisimmällä kerralla taas kahteen kuukauteen, mistä sain terkkarilta saarnan, että se vähintään 3 kk pitäs kestää. 2 kk menkat oli tarpeeksi, en halunnut kolmatta. 4. Jos olette olleet raskaana, onko tullut paljon oireita ja missä vaiheessa, ja onko oireiden voimakkuudella ollut mitään yhteyttä noihin muihin oireiluihin? En ole ollut.
 7. Yhdessä oltu 14 vuotta.
 8. Moikka! Täällä kirjottelee reilu kolmikymppinen nainen. Perheeseen kuuluu aviomies ja nelijalkaisia karvakorvia. Tiedossa on ollut PCOS jo muutaman vuoden, mutta silti on vaan lykätty lasten yrittämistä. Etenkin kun kiertokin tasaantui ja ajattelin, että se on hyvä merkki ja katotaan nyt jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin viimeisimmällä gynekäynnillä tuli epäilys, että en ovuloi ehkä ollenkaan. PCOS on "pahempi" kuin mitä oli mun tiedossa. Lisäksi epäilys endometrioosista. Kierto myös hypähti vinksalleen uudelleen. Gyne sanoi, että todennäköisesti en raskaaksi tule ilman vähintäänkin ovulaatioinduktiota. Vaikka olinkin PCOS:stä tiennyt ja epäillyt, etten niin vaan raskaaksi tule niin silti gynen uutiset oli suorastaan shokki. Pari päivää meni tietoja sulatellessa ja sit tehtiin suunnitelmaa miehen kanssa. Syksyllä lähdetään tarkempiin tutkimuksiin/hakeudutaan hoitoihin. Jos päästään. Olen joskus kuullut, että PCOS-naiset pääsisi jo aiemmin tutkimuksiin/ovulaatioinduktioon kuin vuoden yrittämisen jälkeen... Enkä tiedä, miten endometrioosi vaikuttaa? Gyne olisi halunnut viimeksi pistää hormonikierukan sen etenemisen hidastamiseksi. Meillä on useamman vuoden ollut ehkäisynä keskeytetty yhdyntä, josta on luovuttu vasta nyt, joten vuoden yritystä ei tule syksyllä vielä täyteen. Täytyyköhän meidän odottaa se vuosi kuitenkin ennenkuin mitään tehdään? Kommentit ovat erittäin tervetulleita, etenkin jos jollain on tietoa/kokemusta mua mietityttävistä asioista.
 9. Mä en juurikaan normaalisti joululahjoja hanki (joulu ei ole minun juttuni, vihaan jouluun liittyvää materialistista hössötystä). Tänävuonna kummipoika saa kaksi Teemu-kirjaa ja yhden Sanna-kirjan (olivat tarjouksessa ) ja yhdet housut. Kaksi ystävää saa itseneulotut huivit (jos ehdin saamaan valmiiksi, nämä yllättyvät, koska en ole tainnut ostaa heille lahjoja vuosiin). Pomolle teen koko työporukan puolesta huivin. Siskolle ehkä jonkun pokkarin ostan. Miehelle... en välttämättä mitään.
 10. ^ Voi käyttää kuukuppia. Mä ainakin käytin välillä.
 11. Jaaha, multa sitten kierukka päätti poistua, oltuaan n. 3½ vuotta. Huomattiin tänään ultrassa ja lääkäri nyppäs sen pois. Eipä muuten sattunu yhtään, kun oli kapine jo valmiiks tulossa. Uutta ei laitettu eikä laitetakaan.
 12. Mulla ei vakipaikkaa ole, enkä sitä aiokaan odottaa. Mutta "tarpeeksi kauan" pitäisi ehtiä olla töissä, että saisi sitten jonkinlaista äitiyspäivärahaakin (viime vuoden "tuloilla" saisin minimin), kun miehenkin työllisyystilanne on niin epävarma (hällä kyllä vakkariduuni, mut lomautuksia). Juu eihän se vauva tarvitse ku rakkautta, hoivaa ja läheisyyttä. Ja mahdollisesti korviketta, soseet, vaipat, lääkettä jne. Tarvikkeitahan nyt saa käytettynäkin halvalla, jos onnistaa.
 13. ^ Sama. En huomannu millään koko asiaa edes kuvasta ennenkuin luin jutun.
 14. Mitäs sit pitäs tehdä, jos lääkäri sanoo arvojen olevan ok, ja ovat labran antamien viitearvojen sisällä, mut TSH reippaasti yli 2. Ja reippaasti yli 2,5. Nimim. Yritin jankata oireistani, mutta arvot ei kuulemma niitä selitä.