Pulla82

Jäsen
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited

About Pulla82

 • Rank
  Tavis
 1. Saa tarjota yksityisviestillä.
 2. Saa tarjota yksityisviestillä.
 3. Onko kaikilla vauvoilla muka tiheän imun kaudet samaan aikaan ja mihin tällainen väite perustuu? Omallani en ole niitä huomannut silloin kuin "pitäisi".
 4. Vain uudet keitetään ja joskus harvoin käytettyjä.
 5. Asutaan toistaiseksi vuokralla kerrostalokaksiossa kaupungissa. Etsinnässä on vähän suurempi oma asunto omalla pihalla.
 6. Meillä tärppäsi ekasta kerrasta / ekoista kerroista. Päätettiin aloittaa yritys ja siinä ovulaation aikaan oltiin sitten aktiivisia ja muutaman viikon päästä pääsi plussaamaan. Saa olla onnellinen, että onnisti heti. Äitini ja mieheni vanhemmat kertoivat, että heilläkin oli aikoinaan tärpännyt heti, kun meitä tekivät.
 7. En vielä käytä äitiysvaatteita, mutta vanhat housut eivät kyllä enää suurin osa mahdu jalkaan. Ratsastushousuissakin joudun siirtymään isompiin. Paidoista käyvät ne, joissa on tunika-mallinen leikkaus, mutta kauluspaidat ym. eivät enää sovi. Työvaatteita pitäisi siis varmaan kohta alkaa katsella mammaosastolta...
 8. Onko jotain eroa masutuubilla ja tukivyöllä?
 9. Täällä voi keskustella siitä, miten erilaisia suosituksia eri neuvolantädit antavat ruokailusta odotusaikana. Olen vertaillut kavereitteni kanssa ja kyllä on eroa suosituksissa. Jotkut ovat hyvin ehdottomia ja jotkut käyttävät vähän enemmän maalaisjärkeä. Suomessahan on hyvin tiukat suositukset verrattuna moneen muuhun maahan. Ja saavathan ne muuallakin terveitä lapsia. Olisi kiva tietää, onko oikeasti olemassa tutkimuksia siitä, että Suomessa - verrattuna muihin maihin - on alhaisimmat luvut keskenmenoissa / sikiökuolemissa / listeriatapauksissa jne. Tarkoitan nyt nimenomaan näiden ruokailusuositusten näkökulmassa. Esim. Etelä-Euroopan maissa tuskin pastöroidaan maitotuotteita ja raskaana olevat naiset kyllä niitä syövät. Esim. mun neuvolatätini neuvoi olemaan syömättä mitään kotimaisten suurtenkaan valmistajien feta-/mozzarellajuustoja, kun taas muissa paikoissa niiden syömisen on katsottu olevan ok.
 10. Mä olen syönyt kotimaista kuhaa ja lohta sekä Norjan lohta ihan säännöllisesti. Olen myös muutaman kerran syönyt tuoretta, kotioloissa kevyesti savustettua lohta ja myös raakaa lohta, jos olen tiennyt, että se on tuoretta.
 11. Mä aloitin Multitabsin raskausvitamiinin syömisen jo hieman ennen kuin tulin raskaaksi. Syön kaksi tablettia päivässä. Tuo on ihan kamalan makuista! Ja silloin, kun vielä oli huono olo, tuli tosiaan enemmän huono olo tuosta tabletista. Hemoglobiini on säännöllisestä syömisestä huolimatta alhainen, joten katsotaan seuraavassa neuvolassa, mitä tehdään.
 12. Mä soitin neuvolaan heti saatuani uutiset, noin viikolla viisi. Ekan neuvola-ajan sain viikolle 10 + 1. Sain kutsun ultriin NKL:lle melkein heti, ja np-ultra oli viikolla 11 + 0. Rakenneultra on melkein tasan 2 kk päästä np-ultrasta, viikolla 20 + 0.
 13. Mä kävin Elina Vuori-Holopaisella Femedassa. Oli mukava ja ystävällinen ja helläkätinen.
 14. Mä tein positiivisen raskaustestin synttäripäivänäni tuossa reilu 3 kk sitten. Tein sen aamulla ennen töihinlähtöä. Oli aika ihana syntymäpäivälahja. Yllätys oli myös melkoinen, kun vasta oltiin alettu yrittää lasta. Saa olla kiitollinen, kun niin helposti tärppäsi. Mies oli aivan innosta sekaisin ja osti mulle synttärilahjaksi odotusta ja vauvoja käsittelevän kirjan. Onnea kaikille odottajille!
 15. Tuntuu hassulta, että pitää vähintään kymmenen viestiä kirjoittaa väkisin ennen kuin pääsee odotusklubeihin ym. Minua nämä yleiset aiheet eivät kovin paljon kiinnosta, mutta kirjoitellaan nyt sitten muodon vuoksi se kymmenen viestiä.