margherita

Aktiivijäsen
 • Content count

  54
 • Joined

 • Last visited

About margherita

 • Rank
  Tavis

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Oma omakotitalo, vanha talo. 6 huonetta.
 2. Lisää kokemuksia? Jos ensi kesälle viimein suunnittelisi Legolandin reissun ja matkalle kaikkia ihania paikkoja.
 3. Minä ainakin tykkäisin sekä noista rasvoista ym niin lehdistä myös Ja suklaa toimii aina
 4. Raastaminen on ihan hyvä tapa saada hedelmät sopivan pehmeiksi. Kun on sellainen tiuha raastin, niin hedelmistä tulee kyllä tosi pehmeää "mössöä".
 5. Kerronpa minäkin uusia kokemuksia huhtikuulta. Minulle tuli siis suunniteltu sektio. Kaikki meni todella hyvin, sain vauvan heräämöön ensi-imetykselle ja pääsin jo vajaan tunnin päästä osastolle. Henkilökunta oli ystävällistä. Viimeksi hypin jo seinille kun jouduin olemaan sektion jälkeen kuusi päivää osastolla. Nyt kun vauva syntyi maanantaina aamusta, niin olisivat jo keskiviikkona laittaneet kotiin. Halusin olla vapaaehtoisesti torstaihin, kun sain sairaalassa vielä vahvempia lääkkeitä. Kaikenkaikkiaan mukava kokemus siis. Jos joskus vielä sinne mennään, niin hyvillä mielin
 6. Suurin syy on varmasti se, että tiedän mitä lapsi syö. Muutenkin meillä ei syödä eineksiä ja vältellään lisäaineita. Mutta hyvänä kakkosena tulee raha, ekologisuus, helppous.. Paljon helpompaa on heittää esim porkkanat kiehumaan ja surauttaa ne sileäksi sauvasekoittimella kun kantaa purkit kaupasta, pestä, viedä keräyspisteeseen joka on kaukana täältä korvesta.
 7. Meiltä on noin 150km ja osa tiestä on melko huonoa. Synnytys meinasi käynnistyä ja tuli muutenkin pientä säikäytystä esikoisen kanssa niin mentiin vajaassa tunnissa ambulanssilla. Kotiin kuitenkin vielä päästiin ja omalla autolla synnyttämään molemmissa tapauksissa.
 8. Itse pähkäilen saman asian kanssa. Meillä on kouluun 10km ja samassa paikassa on lähin kauppa. Kylä on todella pieni ja lasten harrastusmahdollisuudet todella vähäiset. Me muutetaan ihmisten ilmoille kyllä varmaan ennen kouluunmenoa mutta nyt jo taaperolle ei ole tarjolla mitään kerhoja ym eikä naapurissa asu lapsia. Itse kasvoin samassa talossa ja samoilla edellytyksillä ja en mielestäni ollut kyllä mikään reppana. Toki leikkikavereista pulaa oli ja kaipasin todella paljon seuraa, mutta maalla oli koko ajan tekemistä ja minulla oli lemmikkejä mm. poni jonka kanssa aika kului mukavasti. Sosiaaliset taidot olivat ja ovat edelleen ihan hyvät. Mutta se yksinäisyys mietityttää kun itse kärsin sen vuoksi.
 9. Meillä hernekeitto on ihan ehdoton lempiruoka. Sitten nyt grillausaikaan kana ja maissi ovat olleet hittejä. Makkaraa söisi niin paljon kuin antaa, mutta sitä täytyy kyllä rajoittaa.
 10. Kesäkuulaisia täälläkin Minäkin olen käynyt ketjua etsimässä, vaikka en aktiivinen kirjoittelija ollutkaan. Vertaistuki olisi kyllä joskus paikallaan. Meille syntyi pikkusisko huhtikuussa ja siitä oikeastaan uhmaaminen alkoi. Meillä se ilmenee lähinnä kiellettyjen asioiden jatkuvalla teolla. Poika kerjää huomiota, kun pakostikin vauva vie äidin aikaa paljon. Itkupotkuraivareita on harvoin mutta jatkuvasti saan olla poikaa ottamassa pois kaappien päältä, sohvalta hyppimästä, sängyltä hyppimästä, rikkoo tavaroita, sotkee tahallaan (mm. tänään söi jugurttia välipalaksi ja pyörähdin makuuhuoneessa laittamassa vauvalle tutin suuhun, niin sillä aikaa oli jalka kuorrutettu jugurtilla.) Tähän kun yhdistää miehen 12-tuntiset työpäivät ja 6-päiväisen työviikon niin alkaa todella olla hermot riekaleina.
 11. Esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla ja toinen perätilan vuoksi suunnitellulla sektiolla. Kummastakin jäi ihan hyvät kokemukset ja jos joskus vielä kolmas lapsi tulee niin ihan hyvillä mielin menen leikkauspöydälle. Suunniteltu sektio jännitti kovasti, mutta kaikki meni tosi hyvin. Ikävintä koko hommassa oli virtsakatetrin laittaminen ja puudutuksen laittaminen. Sain vauvan ensi-imetykselle heräämöön toisella kierroksella. Kun tyttö aamulla kello 8 syntyi, niin iltapäivällä olin jo pystyssä ja pääsin katetrista eroon. Toisella kerralla jälkisupistukset oli kovia, mutta paraneminen kävi kummastakin todella helposti.
 12. Minulla meni myös rinnanpäät rikki ja lopulta olin niin kipeä, että ajatuskin vauvan heräämisestä pelotti. Kaikki rasvat ym kokeilin bebantenista sitruunaan. Otin sitten rintapumpun käyttöön ja pumppasin kolme päivää kaikki maidot vauvalle. Tässä ajassa rinnanpäät ehtivät parantua kunnolla ja kun aloitin uudestaan imettämisen, niin eivät enää kipeytyneet.
 13. Kiitos Antsa ja Jaimee
 14. Miten saisin maidontuloa lisääntymään? Meillä on annettu lisämaitoa alussa n.30ml iltaisin ja nyt maidon määrä on jo noussut 120ml. Tuo on vielä suht vähän ja realistista olisi varmaan päästä lisämaidosta kokonaan eroon. Tyttö ei vaan viihdy rinnalla silloin, kun maitoa ei tule. Ollaan yritetty vaikka mitä keinoja, mutta neiti ei suostu syömään "tyhjää" rintaa. Olen yrittänyt imetysten jälkeen vielä pumppailla, mutta siitä ei ole mainittavaa hyötyä. Tyttö on nyt reilun kuukauden ikäinen.